|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Stuttgart
|
Re: flash sitede canlı radyo yayını
(Lütfen yazı yazarken özenli olunuz ! )
Konu açarken üstünde şöyle yazıyor; YORUM YAZMADAN ÖNCE: Türkçe yazanlar için hatırlatmalar; cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter. Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar. "gelcem, gitcem, gidiyom" denmez "geleceğim, gideceğim, gidiyorum" denir. "Herkez" denmez "herkes" denir. "Yaaaa" çok laubali bir sözdür. "bU şEkiLDE" yazmak sadece okuyanı yorar. "Yanlız" değil "Yalnız" denir. "ğ" harfi "g" şeklinde yazılamaz. "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir. "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır. "Geldimi?" yazılmaz "Geldi mi?" yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. "OKmi?" değil, "Tamam mı?" denir. "ahmet, belgin, duru" denmez. "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır. "ki" eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. "v" yerine "w" yazılmaz... Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesi'yle değil. Mesaj apiko tarafından 14.11.2007 (20:13) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: isntanbul
|
@apiko evet hızlı yazarken bir "ğ" ve bir "y" yazmayı unutmusum bunun için ozur dililyorum ama farkettiğin gibi MSN dili kullanmadim ya da cevap bekledigim kişilere saygısızca bir tavırla soruyu sormadım . Tabi ki dile onem verilmeli ve dikkat edilmeli ama su konuda gereksiz bir uyarı ile gereksiz durum olusturmussun cunku dedigim gibi bazı yanlıslar yapmisim fakat bu uyarilmasi gereken bir rahatsizlik içermiyor ama tabi bu benim gorusum sana gore bir iş basarmiş ve turkceyi kurtarmıs olabilirsin ama uzgunum ki sunu solemeliyim turkceyi kurtarırken unutma ki parantez içinde ünlem kullanılmaz .
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Hatay
|
Ayrıca - "v" yerine "w" yazılmaz... - derken üç nokta kullanmışsın. Üç nokta Türkçe'de sadece bitmemiş, yarım kalmış cümlelerde kullanılır. Halbuki sen "yazılmaz" yüklemini kullanıp bitirmişsin cümleyi. Bence de çok kasmaya gerek yok apiko, o kadar ince ayrıntıya bakılırsa hata ayıklamaktan işimize bakamayız. Herkese kolay gelsin.
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!