|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
xml den flash a url eklemek
merhabalar formdaki konular ve problemlerin çözümleri o kadar anlaşılır ve eğiticiydi ki bu güne kadar herhangi bir problemimi yazmaya ihtiyaç duymadım bunun için öncelikle tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. flash ı küçük animasyonlar için as kullanmadan kullanıyordum. daha sonra XML olayına küçük bir giriş ve merhaba action script. as ve XML olarak dinamik bir dönen menu hazırladım. bu raya kadar herşey mükkemmel gitti ve bir kaç tutorialdan faydalandım. menü çok güzl dönüyor ürünlerin üzerinde yazıları mükkemmel gel gelelim ürüne tıklayınca yüklenecek sayfanın urlsini eklemeyi beceremedim XML kodları <icons> <icon image="icon1.png" tooltip="Dekoratif Radyator" content="deneme deneme" /> </icons> şeklinde as de ise XML.onLoad = function () { var nodes = this.firstChild.childNodes; numOfItems = nodes.length; for (var i=0;i<numOfItems;i++) { var t = home.attachMovie("item","item"+i,i+1); t.angle = i * ((Math.PI*2)/numOfItems); t.onEnterFrame = mover; t.toolText = nodes[i].attributes.tooltip; t.content = nodes[i].attributes.content; t.iccon.innner.loadMovie(nodes[i].attributes.image); t.ref.innner.loadMovie(nodes[i].attributes.image); t.iccon.onRollOver = over; t.iccon.onRollOut = out; t.iccon.onRelease = released; } } şeklinde şimdi ben XML dosyasına <icons> <icon image="icon1.png" tooltip="Dekoratif Radyator" content="deneme deneme" url="http://www.herseyibulursun.com/default.ASP?git=8&altkategori=27404&sayfa=1" /> </icons> şeklinde bir url de eklersem as de bunu nasıl ekliyeceğim yani icon1.png ye tıklandığı zaman onun sayfası yüklenecek icon2 tıklandığı zaman onun sayfası yüklenecek şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: xml den flash a url eklemek
Merhaba,
bunu en pratik şekilde asfunction kullanarak yapabilirsiniz. asfunction kullnımını örnekte gösterdim, ilk değer flash içindeki fonksiyon ismi, daha sonraki değerler ise parametreleri olarak tanımlanır. Örnekte sahne üzerinde bir dinamik text yapın ve HTML render olarak tanımlayın. PHP Code:
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!