|
|
#1 (permalink) |
|
Flash'tan XML'ye ulaşma sorunu...
Merhaba 4-5 gündür uğraşıyorum bulamadım ya da bir yerde yanlış yapıyorum. Bir galeri oluşturuyorum, galeride ana başlık, alt başlıklar ve alt başlık içindeki resimler yer alıyor. Ana başlıklar ve alt başlıklarda sorun yok, alt başlıklar altındaki resimlere ulaşamıyorum. XML şöyle: Kod:
<?XML version="1.0" encoding="utf-8"?>
<galeri>
<baslik ad="Galeri Adı" metin="Galeri Yazısı">
<foto adres="01.jpg"/>
<foto adres="02.jpg"/>
<foto adres="03.jpg"/>
<foto adres="04.jpg"/>
</baslik>
</galeri>
En iç bölümdeki <foto/> sayısına nasıl ulaşmam gerekiyor? firstChild.childNodes[i].childNodes.length; olarak deniyorum ama olmuyor. Tabi bundan başka bir sürü şekil denedim ama ulaşamıyor o sayıya... Yardımcı olabileceklere teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Flash'tan XML'ye ulaşma sorunu...
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Alıntı:
<foto/> sayısına ulaşmak istiyorum, ona da şu şekilde ulaştım: Kod:
trace(XML.firstChild.childNodes[i].childNodes.length);
Kod:
onClipEvent (load) {
galeri = new XML();
galeri.ignoreWhite = true;
galeri.load("galeri.XML");
this.altbuton._visible = false;
this.anabuton.yazi.text = "GALERİ ADI";
function liste() {
ystart = 17;
spacing = altbuton._height+1;
toplam = galeri.firstChild.childNodes.length;
for (var i = 0; i<toplam; i++) {
this.altbuton.duplicateMovieClip("b"+i,i);
galeri_ad = this["b"+i];
galeri_ad.yazi.text = galeri.firstChild.childNodes[i].attributes.ad;
galeri_ad._x = 0;
galeri_ad._y = i*spacing+ystart;
galeri_ad.anayazi = galeri.firstChild.childNodes[i].attributes.metin;
kucuk_toplam = galeri.firstChild.childNodes[i].childNodes.length;
galeri_ad.onRelease = function() {
xstart = 0;
xbosluk = 15;
var no = 0;
for (var j = 0; j<kucuk_toplam; j++) {
no++;
//root üzerinde kucukler adli container mc icinde foto adli mc'leri attachMovie komutuyla cogaltiyorum...
//bu kucuk numaralardan olusan butonlara tiklayinca da ilgili fotolar acilacak...
var foto_no = _root.kucukler.attachMovie("kuc", "foto"+no, no);
foto_no._x = xstart+j*xbosluk;
}
};
}
}
}
Kod:
<?XML version="1.0" encoding="utf-8"?>
<galeriler>
<baslik ad="GALERİ 1" metin="galeri 1 ile ilgili yazi">
<foto adres="galeri/galeri1/01.jpg"/>
<foto adres="galeri/galeri1/02.jpg"/>
</baslik>
<baslik ad="GALERİ 2" metin="galeri 2 ile ilgili yazi">
<foto adres="galeri/galeri2/01.jpg"/>
<foto adres="galeri/galeri2/02.jpg"/>
</baslik>
<baslik ad="GALERİ 3" metin="galeri 3 ile ilgili yazi">
<foto adres="galeri/galeri3/01.jpg"/>
<foto adres="galeri/galeri3/02.jpg"/>
<foto adres="galeri/galeri3/03.jpg"/>
</baslik>
<baslik ad="GALERİ 4" metin="galeri 4 ile ilgili yazi">
<foto adres="galeri/galeri4/01.jpg"/>
<foto adres="galeri/galeri4/02.jpg"/>
<foto adres="galeri/galeri4/03.jpg"/>
<foto adres="galeri/galeri4/04.jpg"/>
</baslik>
</galeriler>
Bir butona tıkladığımızda liste fonksiyonunu çalıştırıyor, bu sayede toplam 4 başlık olduğu için 4 adet buton çoğaltılıyor ve textleri de GALERİ 1, GALERİ 2, GALERİ 3, GALERİ 4 oluyor. sorun: Bu butonlara da galeri_ad.onRelease = function()... komutuyla her bir galerideki fotoğraf sayısınca root üzerindeki kareleri oluşturmasını yaptırmaya çalışıyorum. XML'den ulaştığım yol doğru görünüyor, her bir galeride kaç fotoğraf varsa doğru sayıyı gösteriyor trace yapınca. Ama o sayıda kare çoğaltmıyor, hangi butona basarsam basayım 4 tane küçük kare çoğaltıyor... |
||
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
@codesignist'in yardımıyla sorunu çözdüm.
Kullanmak isteyen başkası olursa düzeltilmiş şeklinde; 1- kucuk_toplam = galeri.firstChild.childNodes[i].childNodes.length; yerine galeri_ad.kucuk_toplam = galeri.firstChild.childNodes[i].childNodes.length; yazılı. 2- for (var j = 0; j<kucuk_toplam; j++) yerine for (var j = 0; j<this.kucuk_toplam; j++) yazılı. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Normalde mesaj yazmıştım ama cevap daha server'a ulaşmadan pencereyi kapamışım. Bu yüzden mesaj boşa gitti. =/
Fakat kısaca tekrar edeyim yazdıklarımı: "kucuk_toplam" isimli değişken bir tane olduğu için sabit olacak ve sürekli yeni veri aynı değişken üzerine yazılacaktır. Bu durumda son XML'in son alt çocuk sayıları ona kaydedili olacaktır. İşte bu yüzden sürekli 4 sayısını veriyordu. Fakat biz bunu her butona değişken olarak tanımlayıp kendi sayısını çağırdığımızda bu problemi çözmüş oluyoruz. Buna ek olarak attachMovie'yi sürekli aynı mc içine yaptığımız için her seferinde o mc içine yeni mc'ler eklemiş olacaktık ve her seferinde mc'ler üst üste binecekti. Bizim çözümümüz ise şöyle oldu; O mc içinde ne kadar mc varsa hepsini bulup sildik ve içine yeni mc'leri attach ettik. Yani şöyle; PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
peki bir soru da ben sorayım.
mesela childnodes'larımızın kaç tane olduğunu/olacağını bilmiyoruz. öyle bir fonksiyon olsun ki childnode olduğu sürece baksın burdaki değerleri toplasın ama daha da childnode yoksa başa dönsün ve bir sonraki ana node a başlasın onların childnodelarına baksın vs vs.. Aslında tipik multiple level menü mantığı ve bunun da recursive bir fonksiyonla olacağı belli. fakat kaldığı yeri indeksliyecek bir yapıyı pek kuramadım. Bunun yolu/mantığı nedir. Tabi bu sorum özellikle codesignist e
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Sonsuz alt menülü XML menü yapısı. Hmm.
Bunu; alt sınırı buluncaya kadar devam eden function döngüsü kurarak yapabiliriz. Yani function ile döngü oluşturacağız. Şöyle; PHP Code:
Matematikte faktöriyel vardır. Bilmeyenler için kısa özet geçeyim; 5! = 5.4.3.2.1 = 120 (5 Faktöriyel = 5'ten 1'e kadar olan sayıların çarpımı) Yani genel formül; n! = n.(n-1).(n-2)...2.1 Bunu bir fonksiyon halinde flash'da yapmak istersek şöyle olacaktır; PHP Code:
PHP Code:
![]() Bunu sonsuz döngü olan heryerde kullanabilirsiniz. Belki benim experimental çalışmalarımın içinde random ağacı görmüşsünüzdür. İşte onun yapısı bundan ibaret. İyi çalışmalar. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!