|
|
#1 (permalink) |
|
unload yaparken önce alpha değeri düşsün...
AS2 Dışarıdan fotoğraf yüklettirdiğim boş mc'ye yeni fotoğrafı yükle komutu geldiğinde, önceki fotoğrafı içinden direk silerek yenisinin yüklenmesine başlıyor. Önce içindeki fotoğrafın alpha değerini sıfıra kadar düşürsün, sonra diğer fotoğrafı yüklemeye başlasın istiyorum... MCL kullanarak mı yapmalıyım, if komutuyla alpha değerini alarak mı yapmalıyım? Fotoğrafları XML'den yüklettiriyorum, for döngüsüyle çoğaltılan butonlara verdiğim bir komut yani. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: unload yaparken önce alpha değeri düşsün...
Tıklanınca önce alpha function'ı çalışmalı sonra load function'ı çalışmalı. Şöyle bir şeyler yani;
PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Merhaba.
Öncelikle teşekkürler, fonksiyonu kullandım, fakat iki eksiği var; Birincisi içine resim yüklediğimiz mc'nin içinde resim yüklenmiş olması gerekiyor. Boş iken fonksiyon direk çalışmıyor. Benim çalışmamda da başlangıçta zaten yükleneceği için sorun yok ![]() İkincisi içinde yüklü olan resmin alpha değerini sıfıra indirdikten sonra diğer resmi yüklüyor ama alpha değeri sıfır kaldığı için görünmüyor. yukle fonksiyonundan sonra tekrar alpha değerini artıran bir satır daha ekledim dolayısıyla. Gidiş animasyonları konusunda haklısınız. Sadece alpha değeri değil farklı değerlerin de değişmesiyle ortaya güzel bir görüntü çıktı, onu uygulamak istedim. İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Doğrudan cevap bu değil. Bunu siz uyarlamalısınız kendi kodlarınıza. Birincisinde sorun yoksa, sorun yok. =) İkincisi hiç de zor değil. delete onEnterFrame'in olduğu satırın hemen altına "_alpha = 100;" yazılabilir. =) Zaten dediğim gibi bu direkt bir çözüm değil. Bunu artık kendi kodlarınıza siz uyarlamalısınız. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!