|
|
#1 (permalink) |
|
AS2:Slideshow fonksiyonu
Merhaba A galerileri ve B galerileri bölümüyle alt galerilerden oluşan, XML'den yüklenen bir çalışmam var. Butonların ve başlıkların bulunduğu mc içinde XML'nin yüklendiği frame'de bir fonksiyon içinde sıralama şu şekilde: for i: A ve B'yi döndürüyor. for j: A ve B' nin altındaki galeri adlarını döndürüyor ve isimlerini yazdırıyor. for f: Alt başlıklara tıklanınca fotoğrafları döndürüyor. Fotoğraflar, küçük fotoğraflar olarak sahneye yükleniyor, küçüklere tıklanınca da büyükler bos bir mc içinde açılıyor. Sahneye bir SlideShow butonu oluşturdum, hangi galeri açılmışsa onun fotoğraflarını belli bir aralıkla yüklemesi için. SlideShow fonksiyonunu nereye yazmalıyım? Sahnede hangi galerinin açılmış olduğunu takip ettirip ona göre o galerinin fotoğraflarını döndürmesini istiyorum. Biraz denemeler yaptım ama, hem fonksiyonu düzgün yazamadığımı hem de doğru yere yazamadığımı düşünüyorum. Kısaca; bir slideshow fonksiyonu gerekiyor
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: AS2:Slideshow fonksiyonu
XML ile ilgili herşeyi sordun valla MGoktas (:
öncelikle _root 'da yaz kodunu . genel bir images array i oluştur. daha sonra for döngülerinde içten dışa doğru geçici array'ler oluşturup bunları images 'e push et .sonuçta images arrayi bütün resimlerin isimlerini içerecek çok boyutlu bir array olsun. Ayrıca thumbnail leri olştururken her moviclip'in bir üst ve en üst galerisini belli edecek 2 ayrı property'si olsun. bunlar bize images arrayindeki index lerimizi belirtecek. sonra startSlideshow gibi ve 2 argüman alcak bi fonksiyon oluştur. bu argümanlar da release edilen movieclip'in dediğim argümanlarını alsın sonra da images[arg0][arg1] şeklinde ulaşıp o arrayin sayısı kadar resmi bir for ile döndürüp resimlerine ulaşabilirsin kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Maalesef slideshow olayını yapamadım.
Elimde bir kaç farklı yerden indirdiğim yapılmış slideshow scriptleri var, bunlar üzerinde biraz denemeler yaptım ama, benim XML fonksiyonumu sanırım doğru tanıtamıyorum, ya da nereye yazacağımı bulamadım. Ayrıca setInterval yöntemlerini ve global fonksiyonu hiç kullanmadım daha önce. Bu konuda da bilgim yok yani. XML ve actionscript'im şöyle: PHP Code:
PHP Code:
Sahneye oluşturduğum bir butona tıkladığımda o anda hangi fotoğraf yüklüyse, ondan başlayarak slideshow olarak yüklenmeye devam edecek. Durdur butonuna tıkladığımda da kaldığı fotoda kalacak yine. Bu çok zorlayacaksa, mevcut galeriyi slideshow olarak baştan başlayıp sona kadar döndürsün o da yeterli. Buraya uygun bir slideshow fonksiyonuna ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek varsa şimdiden çok teşekkürler. Çok uzun soruymuş diyorsanız sağlık olsun ne yapalım, slideshowsuz yaparız siteyi. Bu linkte anlatmak istediğim kaldığı yerden devam eden slideshow örneği için bakabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
selamlar
aşağıya genel bir slideshow fonksiyonunu yazıyorum . iyice anlaşılsın diye commentler de yazdım. kodlarını her zaman timeline frame 1 ' e yazmanı tavsiye ederim. bu yazdığımı da aynı şekilde. PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Bir haftadır akşamları bakıyorum biraz.
Verdiğin kodlarla ilgili bir sorun var, nextImage bölümüyle mi ilgili bilmiyorum ama, birinci fotoğraf, ikinci, dördüncü, sekizinci, onaltıncı şeklinde yüklüyor. Ya da bazen daha karışık yüklüyor, çözemedim o bölümü. Ayrıca benim kodlamamdan kaynaklanan bir sorun da, adresleri aktif olan galeri için değil de tüm galeriler için görüyordu. startslayt fonksiyonunu her çalıştırdığımda birinci galeriden başlıyor ve onu yüklemeye devam ediyordu. Diğer for döngülerinin içine aldığımda herşeyi birbirine karıştırıyorum, dolayısıyla onların dışında bir yere yazarak çözüm bulmaya çalıştım. Herhangi bir for döngüsü oluşturmadan şu kodla fotoğrafı yükletiyorum: PHP Code:
for in döngüsüyle küçük fotoğrafların yüklendiği mc'nin içini alıp, imageArray'a push ettim. Şöyle: PHP Code:
Devam ettiren fonksiyon: PHP Code:
PHP Code:
![]() Yardımlarınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|