|
|
#1 (permalink) |
|
Ses dosyası, %10'u yüklendikten sonra çalmaya başlasın
Bir kaç gündür uğraşıyorum ama çözemedim bir türlü. Google'dan ve buradan flash'la ilgili ses kontrollerini araştırdım, yine bulamadım. Dinamik olarak ses yüklüyorum. Müzik dosyası 5 mb. 1 mb. yüklenince çalmaya başlasın istiyorum. Kaç şekil if denediysem olmadı. getBytesLoaded / getBytesTotal yöntemi neden çalışmıyor anlayamadım. PHP Code:
|
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Ses dosyası, %10'u yüklendikten sonra çalmaya başlasın
onLoad yüklendikten sonra çalışan bir listener. Bu yüzden her zaman yaptığımız gibi onEnterFrame içinde sürekli kontrol etmemiz gerekiyor.
PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Maalesef yine olmuyor.
PHP Code:
Yani müziğin yine tamamı yüklenince başlatıyor. Burda yazdığı gibi denedim, ayrıca muzik.onLoad fonksiyonuna yazdım, farklı bir fonksiyon içinde denedim, "yuzde>10" bölümünü PHP Code:
Ayrıca şöyle bir problem daha var. onEnterFrame fonksiyonunu bir fonksiyon içine almazsak frame'deki diğer onEnterFrame fonksiyonlarını bozuyor. delete onEnterFrame komutu diğer onEnterFrame'leri de siliyor. delete this.onEnterFrame yazmak gerekiyor galiba. Bunu yapmaya çalışmamın sebebi, müzik direk çalmaya başlarsa takılıyor. Bir miktar yüklendikten sonra çalmaya başlaması takılma sorununu kaldıracak ortadan, o yüzden. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
PHP Code:
Şu şekilde çözdüm: PHP Code:
delete onEnterFrame komutu diğer onEnterFrame ile çalışan bölümleri bozuyor. Silmesek çok mu zorlar sistemi? Ya da izlenirken takılma sorunu mu çıkarır? |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Görsel bir hareketlilik olmadığı müddetçe onEnterFrame sistemi çok zorlamıyor. Fakat sürekli çalışmaısnın da bir anlamı yok.
AS 2.0'da onEnterFrame'i bir mc içinde sadece bir defa kullanabilirsiniz. Yeni bir tane yapmaya çalıştığınızda eskisi silinir. Bu yüzden onEnterFrame'leri silerken mc isimleri vererek ekleyebilir ya da silebiliriz. Mesela; PHP Code:
PHP Code:
PHP Code:
PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Ben de, müzik için oluşturduğumuz onEnterFrame kodlarını frame'deki diğer enterFrame fonksiyonu içine yazdım. Çünkü o zaten sürekli çalışması gereken bir enterFrame idi. sorun şimdilik çözülmüş oldu yani. AS3'e tam geçtiğimde sanırım daha az sorun olur bu tür ayrıntılarda. Teşekkürler ilginiz için.
İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!