|
|
#1 (permalink) |
|
AS3 - Sürekli akan galaksi zemin
AS3'te yeniyim. Hoş AS2'de de çok eskilerden değilim de ![]() En azından AS2 de bildiklerimi AS3'e aktarabildim. Siyah zemin üzerinde beyaz noktalardan oluşan basit bir galaksi görünümü oluşturmaya çalışıyorum. Sabit olarak değil de yavaş yavaş ilerliyor hissi veren bir görüntü. Biraz fade in yöntemi sanırım... Aslında help konusundan yardımları kurcalayarak çeşitli yöntemleri deneyerek öğrenmeye çalışıyorum fakat doğru yöntemle oluşturduğuma emin olamadığım için sorma ihtiyacı hissettim. Kodlarım şu şekilde başlıyor: PHP Code:
Bu görüntünün akmasını istiyorum, yani izleyenin açısından bakınca ilerliyormuş gibi bir his. Bunu sistemi fazla kasmadan yapabilecek bir yöntem aradım, bulamadım. ... |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: AS3 - Sürekli akan galaksi zemin
İstediğiniz iki yöntemle yapılır.Hatta ikinci yöntemde class kullanarak "OOP yaptım ha" diyerek hava bile atabilirsiniz
![]() Öncelikle en basit yöntem: PHP Code:
PHP Code:
Yani gene tüm yıldızlara random akış hızı vermemiz gerek.Peki nasıl? Çünkü Sprite içine değişken alamıyor? İşte burada işin içine ya iki boyutlu array ya sınıf ya da object giricek.Ben aşağıdaki kodda array kullandım: PHP Code:
Ufak bir hatırlatma daha: Sprite seçimi bu çalışma için performanslı bir seçim değil.Çünkü siz bu yıldızları sadece çizim amaçlı kullanıcaksınız.Bu durumda Sprite değil Shape daha uygun.Shape kullanırsanız flash üzerine daha az yük biner. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Gazing teşekkürler yardımın için.
-Çalışmaya gelmeden önce, değişkenlerle ilgili önerinin ne kadar önemli olduğunu bir öncek arapsaçı gibi yaptığım işte anladım İçinden çıkamıyorum şimdi.-Sprite yerine Shape kullanmak için new Sprite yerine new Shape dememiz yeterli mi, yoksa ona göre diğer özellikler için yapacağımız ayrı bir kod var mı? Çalışmamıza gelince, istediğim sürekli akım özellikle iki boyutlu array yöntemiyle gayet güzel. Fakat sorun şu ki yukarı doğru değil ilerliyormuş hissiyle akmasını istiyorum Yani 3D gibi biraz... Yıldızları büyüterek mi ulaşırız bu görüntüye ya da nasıl bir yöntem olabilir. Büyüyen yıldızların büyümesini de biryerde durdurup, sıfırlamak ya da silip yeni yıldızlar eklemek mi lazım bilemiyorum işte hangi yöntemi kullanacağımı....
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Birazcık matematik ile:
PHP Code:
Bu arada "Sprite" yerine "Shape" yazman yeterli ama yapabileceklerin kısıtlı olur. Bu konu hakkında blog sayfamda bir makale yazmıştım oraya bakabilirsin.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yine iki soru[n] ile ben
![]() 1-Frame1'de yazılı olan kodların yeni bir keyframe açtığım Frame10'da çalışmaması gerekmez mi? Mesela bu galaksi kodlarının arasında bir butona basınca gotoAndStop(10) kodu var. Oraya gittiğinde sahnede 1. frame'den birşey kalmaması gerekiyor diye biliyorum ama bu kodlar hala çalışıyor 10. frame'de. 2- PHP Code:
PHP Code:
Ya da bu yöntem yanlış mı? Ya da çok basit bir şeydi de benim mi jeton düşmüyor saat çok geç oldu ondan galiba
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Gazing: ufak bir düzeltme... yukarda verdiğin kod, OOP sayılmaz. kendisi class yaratmıyor, inheritance vs yok... sadece objelere erişiyor ve event kullanıyorsun. bu haliyle interval kullanımından çok da bir farkı yok. yanlış anlama, ukalalık olarak söylemiyorum; arkadaş oop'u yanlış öğrenmesin.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı: