|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: as 3.0 index sorusu
yok saçmaladım. sormamış varsay
![]() ama gelmişken şunu sorim bari bi objeyi kaldırmak için removeChild kullandıktan sora objeyi null ' a set ediyorum ama mesela o objenin içindeki diğer objeler ve de eventlistener ları vesaire de gitmiş oluyor mu merak ediyorum. gitmiyolarsa nası yokedebilirim , ki memory boşalsın. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Önce şöyle bir kod deneyelim:
PHP Code:
PHP Code:
PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
merhabalar.
movieClip.data şeklinde eklediğiniz her türlü datayı silmek için movieclibi null'a set etmeniz datayı silmeniz manasına gelmiyor. bu dataları silmek için en mantıklı yöntem şudur. PHP Code:
kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
evet dinamik propertyler de teker teker silinmeli. aslında propertyler sorun değil.bu konuyu bayağı araştırdım.asıl bir listener olduğunda durum değişiyor. listener 'ları da removeListener ile kaldırsak bile allocate durumda kalıyorlar. bunları direk silebilmek içinse weakreference kullanmalıyız. örnek vermek gerekirse
mc.addEventListener(Event.ENTER_FRAME, doSomething, false, 0, true); gibi. burdaki son argüman weakReference ı gösteriyor. event'ı removeListener ile kaldırdıktan sonra böylece garbage collector dispatcher'ı da işaretliyip silebiliyor.Bunlara dikkat etmek lazım. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
@perplex
Grant Skinner bu konu üzerinden geçmişti, araştırdıysan mutlaka görmüşsündür yazısını (ilk doğru dügün o yazmıştı bunun hakkında). Bir de şöyle bir yazısı var Grant bir yazısında useWeakReference ın da olayı çözmediğinden bahsetmişti... Senocular da bir yazısında bununla ilgili olarak bir açıklama yapar (Bakınız: "Tip: Reducing Display Object References"). Alıntı:
HOMAM 4 oynarken başıma geliyordu çoğu zaman; oyunu yapan programcılara saydırıyordum. Aynısını bize de yapmasınlar
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
yok çözüyor(muş) okuduğum kitapta (colin moock - essential as 3.0) weakReference kullanıldığı zaman garbage collector'ın bir sonraki cycle'ında dispatcher'ın mark'landığı ve zamanı geldiğinde de sweep edildiği yazıyor.
Tabi en kötüsü bunu biz bilemiyoruz. GC ne zaman cycle'a başlar ne zaman siler . bunlar anca memory kullanımına bağlı durumlar. Keşke Java'daki gibi bizim gc'yi sweep e zorlama imkanımız olsaydı. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!