Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » Aynı HTML sayfasında flash videolar arası geçiş yapabilme

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.06.2008   #1 (permalink)

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Aynı HTML sayfasında flash videolar arası geçiş yapabilme

Selamlar,

Diyelim ki elimde birkaç tane SWF veya flv video var. Bunları aynı HTML sayfasında oynatmak istiyorum. Hangi linke tıklarsam o video oynamaya başlasın ancak farklı sayfada açılmasın istiyorum.

Link kısımları HTML olarak kalsın istiyorum. Linkleri de içine alan büyük bir flash dosyası yaratmak istemiyorum. İstediğim sayfanın örnek görüntüsü aşağıda var. Bunu en iyi şekilde nasıl yaparım? Bu tür hazır nevigasyonlar var mı?

Teşekkürler
Erdinç
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg flash01.jpg (21.0 KB, 8 defa görüntülendi)
erdinç şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 16.06.2008   #2 (permalink)

nurkan's Avatar

Yer: ankara
Re: Aynı HTML sayfasında flash videolar arası geçiş yapabilme

doğru anladım mı bilmiyorum ama küçük bir iç frame ile çözebilirsin sanırım. linklerin hedeflerini varsayılan iç frame adını atayarak çözümlenebilir.

örneğin;

Alıntı:
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="tr">
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 5.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=windows-1254">
<title>video1</title>
<base target="I1">
</head>

<body>

<table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="500" id="AutoNumber1" height="375">
<tr>
<td width="104" height="375"><font face="Verdana"><a href="video1.flv">
video1</a></font><p><font face="Verdana"><a target="I1" href="video2.flv">
video2</a></font></p>
<p><font face="Verdana"><a href="video3.flv">video3</a></font></p>
<p><font face="Verdana"><a href="video4.fv">video4</a></font></p>
<p><font face="Verdana"><a href="video5.flv">video5</a></font></p>
<p>&nbsp;</td>
<td width="393" height="375">
<iframe name="I1" width="373" height="350" src="ic.htm" border="0" frameborder="0" scrolling="no">
Tarayıcınız satır içi çerçeveleri desteklemiyor veya şu anda satır içi çerçeveleri göstermek için yapılandırılmamış.</iframe></td>
</tr>
</table>

</body>

</HTML>
nurkan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 16.06.2008   #3 (permalink)

erdinç's Avatar

Yer: Londra
Re: Aynı HTML sayfasında flash videolar arası geçiş yapabilme

Selamlar Nurkan,

iframe işe yarar basit bir çözüm olabilir. Benim istediğim şey de zaten uğraştırmayacak basit bir çözüm. O nedenle iframe konusuna yakından baksam iyi olur.

Diğer taraftan, bu arada ben de konuyu araştırdım ve Adobe'un sitesinde çalışır durumda bir örnek buldum. Demosu bu sayfada var. Belki başkasının da işine yarar diye nasıl kullanılacağını yazayım:

1. bu sayfayı açıyorsun.
2. "sample files" linkini tıklayıp zip dosyasını indiriyorsun ve unzip ediyorsun.
3. Klasörün içinde birkaç tane flv video koymuşlar. Ayrıca bu küçük flv'leri oynatmak için kullanılan daha büyük bir SWF dosyası var. Bir de video listesini düzenlemek için kullanılan bir XML dosyası var. Yapılacak iş çok basit. Bu klasör ile aynı dizinde bir HTML yaratıp VideoSourcePro.SWF dosyasını o sayfaya ekliyorsun. Hepsi bu kadar.

VideoSourcePro.SWF diğer flv'ler oynatmak için kullanılan büyük container dosyası. VideoSourcePro'nun görünümü değiştirilebiliyor. Zaten onun fla dosyasını da klasörün içine koymuşlar. VideoSourcePro içindeki listeyi değiştirmek istediğinde sadece XML dosyasını değiştirmen yeterli oluyor.

Yani benim tahmin ettiğim gibi böyle büyük bir container kullanılması aslında çok karışık bir olay değişmiş. Tabii dosyalar böyle hazır gelmeseydi, kendi başıma bu XML dosyasını yazıp containeri yaratmak epey zor olurdu benim için orası ayrı mesele.
erdinç şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

flash , flv , swf , video , video gosterimi

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 10:45.