|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Aynı HTML sayfasında flash videolar arası geçiş yapabilme
Selamlar, Diyelim ki elimde birkaç tane SWF veya flv video var. Bunları aynı HTML sayfasında oynatmak istiyorum. Hangi linke tıklarsam o video oynamaya başlasın ancak farklı sayfada açılmasın istiyorum. Link kısımları HTML olarak kalsın istiyorum. Linkleri de içine alan büyük bir flash dosyası yaratmak istemiyorum. İstediğim sayfanın örnek görüntüsü aşağıda var. Bunu en iyi şekilde nasıl yaparım? Bu tür hazır nevigasyonlar var mı? Teşekkürler Erdinç |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: ankara
|
Re: Aynı HTML sayfasında flash videolar arası geçiş yapabilme
doğru anladım mı bilmiyorum ama küçük bir iç frame ile çözebilirsin sanırım. linklerin hedeflerini varsayılan iç frame adını atayarak çözümlenebilir.
örneğin; Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: Aynı HTML sayfasında flash videolar arası geçiş yapabilme
Selamlar Nurkan,
iframe işe yarar basit bir çözüm olabilir. Benim istediğim şey de zaten uğraştırmayacak basit bir çözüm. O nedenle iframe konusuna yakından baksam iyi olur. Diğer taraftan, bu arada ben de konuyu araştırdım ve Adobe'un sitesinde çalışır durumda bir örnek buldum. Demosu bu sayfada var. Belki başkasının da işine yarar diye nasıl kullanılacağını yazayım: 1. bu sayfayı açıyorsun. 2. "sample files" linkini tıklayıp zip dosyasını indiriyorsun ve unzip ediyorsun. 3. Klasörün içinde birkaç tane flv video koymuşlar. Ayrıca bu küçük flv'leri oynatmak için kullanılan daha büyük bir SWF dosyası var. Bir de video listesini düzenlemek için kullanılan bir XML dosyası var. Yapılacak iş çok basit. Bu klasör ile aynı dizinde bir HTML yaratıp VideoSourcePro.SWF dosyasını o sayfaya ekliyorsun. Hepsi bu kadar. VideoSourcePro.SWF diğer flv'ler oynatmak için kullanılan büyük container dosyası. VideoSourcePro'nun görünümü değiştirilebiliyor. Zaten onun fla dosyasını da klasörün içine koymuşlar. VideoSourcePro içindeki listeyi değiştirmek istediğinde sadece XML dosyasını değiştirmen yeterli oluyor. Yani benim tahmin ettiğim gibi böyle büyük bir container kullanılması aslında çok karışık bir olay değişmiş. Tabii dosyalar böyle hazır gelmeseydi, kendi başıma bu XML dosyasını yazıp containeri yaratmak epey zor olurdu benim için orası ayrı mesele. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!