|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ASP ile Flasha veri çekerken Türkçe karakter sorunu yaşıyorum
Merhaba , ASP ile veritabanına bilgiler girilen bir sistem olacak, veritabanındaki bilgileride flasha aktarıyorum yanlız ASP sayfasında Türkçe karakterlerde sorun yokken flash içinde türkçe karakter sorunu yaşıyorum. ASP sayfamı UTF 8 e cevirdim v kodları , Kod:
<% session.lcid = 1055 session.codepage = 1254 %> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/HTML; charset=windows-1254"> <% dsnpath="DRIVER={Microsoft ACCESS DRIVER (*.MDB)};" dsnpath=dsnpath & "DBQ=" & server.Mappath("deneme.mdb") Set connection = server.CreateObject("ADODB.Connection") connection.open dsnpath Set kaan = connection.execute("SELECT * FROM news") Response.Write "&veri="&kaan("haber_baslik")&"&haber_kisa="&kaan("haber") %> Kod:
system.useCodepage = true;
var haber_lv:LoadVars = new LoadVars();
haber_lv.load("http://localhost/ASP/kaan.ASP");
haber_lv.onLoad = function() {
haberBaslik_txt.text = haber_lv.veri;
haberKisa_txt.text = haber_lv.haber_kisa;
};
Yardımcı olabilirseniz sevinirim
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: ASP ile Flasha veri çekerken Türkçe karakter sorunu yaşıyorum
ASP dosyanızı notepad ile açıp "save as" yapıp encoding kısmını ANSI seçin.
olmaz ise, bütün hepsini UTF-8 olarak düzenleyin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
İlgin için teşekkür ederim absconder, dediğin gibi ANSI ye cevirdim ancak yine olmadı,
birde bütün hepsini UTF-8 olarak düzenleyin derken neyi demek istediniz biraz acabilir misini ?z
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
perplex sanada teşekkür ederim ancak bu şekilde de sorun çözülmedi ne yazıkki
![]() Arkadaşlar an itibari ile sorunu çözdüm, ASP sayfamı en baştan biraz daha farklı şekilde oluşturdum, UTF-8 le kodladım ve perplexinde tavsiyesi ile System.useCodepage kullanmadım, şuan karakter problemi çözüldü. absconder ve perplexe teşekkür ediyorum. Mesaj ComeZ tarafından 05.08.2008 (20:02) yeniden düzenlendi. Açıklama: Problem giderldi |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!