Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » flash movie de saniyedeki kare sayısı.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 30.06.2001   #1 (permalink)

mavi_kedi's Avatar

Yer: Samsun
flash movie de saniyedeki kare sayısı.

Selam.Tv de saniyede 24 (yoksa 25 miydi) kare resim geçiyor gözümüzün önünden.Beynimiz bu kareleri resim olarak değilde akan bir movie olarak algılıyor.Bazı uyanık reklamcılar da bu 24 kare resimden birini değiştirerek göremediğimiz fakat beynimizin algıladığı bazı mesajları kolayca yerleştiriyorlar beynimize.
Şimdi flash movie sinde bunu yapmaya çalıştım ama o 24 kareden değiştirmiş olduğum kare gözle farkedilebilecek hızda oynadı flash movie si.Saniyede 24 kareyi nasıl geçiririm flash moviesinde.frame rate ile uğraştım olmadı.Yapabilen biri varsa bana anlatsın lütfen..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 02.07.2001   #2 (permalink)

dSign's Avatar

Yer: Ankara
sen de kasılıcaksın :)

selam.. mesajını okuduğumda aklıma birden FightClub filmindeki olaylar geldi neyse

şimdi : ewet saniyede 24 kare esası uygulanır. bu birincisi
2.si bu 24fps olayında normal bir film şeridinde kareler arasındaki geçiş yaklaşık olarak bir film karesinin (bundan böyle frame olarak söyliicem) 2 kez tekrarlanması gibi bir protoköl yaşar. Dolayısıyle frame aralarına serpiştirilmiş bir nesneyi yada algıda etkileyici bir götüntüyü elde etmek çok zor. Ama şöyle bir dyurum var.. Hazırlanan filmin movie akışı esnasında göz algıda yanılsamaya uğramadan belirli bir düzeni takip eder. bu düzeni bozmak ve izleyiciye bunu yansıtarak devinim yaşamasını sağlamak için algıyı etkileyici bir şekilde bozmak elbetteki tasarımcının yaratıcılığına bağlıdır ama teknik olarak Bunu 2 frame lik (li 24fps düzeninde) bir movie ile de sağlamak mümkün. ("2" minumum değer )

umarım yardımcı olabilmişimdir

.: dSign :.
dSign şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 02.07.2001   #3 (permalink)

mavi_kedi's Avatar

Re: sen de kasılıcaksın :)

İlgin için teşekkürler.Ama keşke bir örnek yollasaydın.Çünkü tam anlamadım ne demek istediğini.Bir SWF yi en hızlı saniyede kaç kare oynatabiliyoruz?Anlık görüntüleri gözün algılayamayacağı şekilde (buda saniyede 24 kare demek) oynatma imkanımız yok mu?
(45 saattir uykusuzum belki de bu yüzden anlamadım ne demek istediğini )
Tekrar teşekkür ederim...
Old 02.07.2001   #4 (permalink)

dSign's Avatar

sanırım uyku dan :)

güsel arkadaşım.. sen zaten sormuşsun "saniyede kaç kare diye" yani bu gözün algılama süresi dediin şey.. walla bence sakin kafayla oku.. çünkü kasılıcaksın derken anlamak yada yapamamak açısından değil.. çünkü algılama esnasında izleyiciden ne bekleiini bilmiyorum ki sana örnek yoliim .) e herşey örnekle çzöülmez ki dimi ama ..

çünkü tasarımcı sensin isteklerini bilemem.. ve kullanıcının ne gibi bir etkilenme içinde oldunu ben bilemem )

dSign şu an çevrimdışı  
Old 02.07.2001   #5 (permalink)

Loco's Avatar

Yer: Istanbul
bildiğim kadarıyla 24fps sinema için geçerli.

flash çok değişken bir yapı sergiliyor. işletim sistemine ve platforma göre değişkenlik gösterebiliyor. Bayağı uzun bir süre önce okuduğum bir yazıdan aklımda kalana göre, WinNT ve W2k'da 22, 98 ve türevlerinde 24, maclerde ise 32fps maximum. Daha yüksek değerler girebilmemize rağmen sınır bu.

Rakamlar tam olmayabilir, fakat böyle bir olay da war gerçekten.

Bana göre, ve her zaman kullandığım 20'dir..

İyi çalışmalar
K.
Old 02.07.2001   #6 (permalink)

dSign's Avatar

o zaman ?..

yani ne yapıcaz.. Mac windows derken sen de 20 kullanıyorsun .. ama ben 24'ün hiç zararını görmedim.. bide (flash 5 de yok o kadr ) scriptlerin Mac'de uyumlu çalışamadığını özellikle yükleme(loading) sürecinde sorunlar yaşadığını da eklemek isterim..

lakin konumuz fps

ve çözüm ne ozaman?

dSign şu an çevrimdışı  
Old 02.07.2001   #7 (permalink)

Loco's Avatar

Yer: Istanbul
pekala, uzun lafın kısası benim bildiğim kadarıyla 24'ü geçemezsin, fps'i etkileyen en önemli etken de işlemci, bunu da unutmayalım.

20 her sistemde problemsiz çalışabilen bi sayı, kullanmamın sebebi bu.

sadece merak, 24'ü geçip n'apıcaksın?

Sewgiler
K.
Old 03.07.2001   #8 (permalink)

mavi_kedi's Avatar

Alıntı:
Gönderen: Loco

sadece merak, 24'ü geçip n'apıcaksın?

Sewgiler
K. [/b]
Arkadaşlar,derdimi şöyle anlatabilirim belki.Bir içecek reklamı izliyorsunuz tv de.reklam filminde gençler oturmuş kola içiyorlar felan filan.Filmi çekenler öyle yapmışlarki son 5 saniyede ,saniyede oynayan 24 kareden birini değiştirmişler.(yani son 5 saniyedeki görüntüde her saniye için bir film karesini değiştirmişler.)O kareye güneşin tepede olduğu bir çölde sürünen bir adam resmi koymuşlar.Siz filmi izlerken o resmi görmüyorsunuz,sadece beyniniz algılıyor.Ve susayıp gidip o koladan alıp içme isteği hissediyorsunuz.
Bir örnek yapmaya çalıştım.120 frame lik bir SWF.Saniyede 24 kare oynayacak Yani frame rate 24 fps.Bu da 5 saniyelik bir movie demek.bütün frame lerde sahne düz beyaz . Son saniyedeki 24 kareden sadece birinde sahne yeşil oluyor .Şimdi reklam örneğinde olduğu gibi izleyen birinin bu yeşil frame i farkedememesi (görememesi) gerekiyor.Ama 24 kareden değiştirmiş olduğum gözle farkedilebiliyor.SWF öyle bir hızla oynamalı ki o kare farkedilmesin.
Old 03.07.2001   #9 (permalink)

dSign's Avatar

benim kanımca : web sitesinde yayınlanmsı düşünülen bir çalışmada bahsi geçen olayın uygulaması çok zor.. baksanıza daha bilgisayarların (kullanıcıların) nasıl bir işlemci, nasıl bir çzöünürlük ve benzeri dğer konularına çözüm bulmak ne kadar zor sa bence bu çalışmanın internet üzerinde izlenmesi de o kadar amaç dışı olur.. ama şu yapılabilir belki.. kullanıcıya, hazırlanan *.SWF uygulaması download ettirilebilir ve kullanıcıya istenilen mesaj (belki) verilebilir..

zannımca sorun işlemcilerden ve internet hızından kaynaklanıyor çounlukla.. e bunu download ettirmekten başka çözüm ne olabilir..

ama ben gene de 24fps derim..

neden örneği hep beraber internetten izlemiyoruz?

dSign şu an çevrimdışı  
Old 03.07.2001   #10 (permalink)

mavi_kedi's Avatar

"neden örneği hep beraber internetten izlemiyoruz? "

Örnek hazır ama nette koyacak bir yerim yok.(forumda dosya yollayabiliyormuyuz onuda bilmiyorum)..E-mailine yollayabilirim istersen..
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

sayisi , kare , saniyedeki , movie , flash

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 10:22.