|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
3D Yazilar vs...
Son günlerde flash animasyonlarında sıklıkla 3D yazılar yada imageler görmeye başladım.( Belkide benim gözüme yeni takılmaya başlamıştır bilemem ) Sorum bunların nasıl yapıldığı. Bir yolunu biliyorum...3DMax'ten yapılan animasyonlar bi plugin sayesinde SWF olarak alınabiliyormuş...Ama ben max bilmediim için bana uzak bi yol... Başka neler var... TEŞEKKÜRLER... Hakan ÖZAY
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
selamlar.
flashta 3d elde etmek için kullanabileceğin 3 tane program war. 1.si illustrate, direk max plugini olarak çalışıyor, hatırladığım kadarıyla cartoon, realistik gibi shaderları war. fena bir programcık değil ama en azından 4 versiyonunda SWF dosyasının boyutu oldukça fazla oluyordu. 2. alternatifin vecta3d, bu çeşit programların ilki, bulunması acık zor olmakla beraber hoş ve oldukça basit bi program, max'ten 3ds formatında export ettiğin dosyaları ve .ai uzantılı dosyaları okuyabiliyor. ama bugları mewcut, bazen .ai'leri kabul etmekte gıcıklık yapıyor, export ettiğin zaman polygonlarda kırıklıklar felan buluyosun. dosya boyutu gayet optimal. son alternatif swift 3d, yukarıdaki ikisinden çok daha fazla detaylı ve karışık, render süresi manyak yawaş, fakat sonuç yavaş olduu derece tatmin edici. süper düşük kb'larda render ediyo ve görüntü oldukça tatmin edici oluyo. kullanım olarak 3 alternatifin arasında en zoru, ama tavsiyem budur. başarılar. k.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Çok teşekkürler...
Gercekten cok doyurucu bir cevaptı...Çok teşekkür ederim...Şu anda vecta3d ve swift3d indiriyorum
![]() Diğerini biliyordum zaten ama dedimya max bilmiyorum o sebebten onunla bi işim olmayacak...Yakında belki ama... Tekrar teşekkürler.İyi calısmalar...
|
Zoque'a hoşgeldiniz!