|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: arkanıza bakın göreceksiniz
|
Dönen Dünya
Bana öyle bir flash animasyonu lazım ki Dünya dönecek epeybi böle sonra Türkiye Üzerine gelince duracak. Türkiye üzerinde durdurmak kolayda acaba dönen Dünya' yı nerden bulacam yada nasıl yapacam? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Bunun yapılmış olduğu bir fla geçmişti bikaç sene önce elime.
Dünyayı dükdörtgen bişekilde çizmişlerdi; bir layera yerleştirmişlerdi bu dikdörtgen dünyayı. Sonra üstteki bir layer mask yapılır ve buraya kare ya da dünyamız tam küre olmadığı için birazcık dikdörtgen gibi bir alan yapılır. BU alanın içine adı neydi unuttum, yuvarlak ya da küre gibi boyuyo ya, gradient miydi neydi, ondan küre şekli vericek bi olay olarak dolduruluyor ve tataaam! Dikdörtgen olan dünya resmimiz küre oldu. Bunu döndürmek için de, alttaki dünya resmini sürekli sağdan gelicek şekilde mask layerının altından geçirmek yetiyor. Bu yöntemde türkiyeyi zoomladığında enteresan sonuçlar ortya çıkar gibi geliyor bana, daha fazla batırmadan çıkıp gidiyim bu forumdan
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
bu fla bende de var ama ben istqnbul'dayım bilgisayarım ankara'da
ama flashkit'ten indirdiğimi hatırlıyorum. globe ya da world diye aratırsan bulabilirsin sanırım
|
|
|
#4 (permalink) |
|
burdaki dünya isine yararsa gonderiim fla'sını
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!