|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bu görünürde mümkün değil, çünkü preloadig işlemi kullanıcının bağlantısına bağlı birşeydir [=daha güncel bir söylemle, client side
]. ama bahsettiğin buradaki gibi birşeyse neden olmasın? [=bahsettiğim olay, site yüklenirken masa tenisi oynama olayı.]
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
o neydi oyle?
aaaa siteyi incelemekten sorumu unutttum o neydi oyle? benim sorum hah evet bu adam bunca seyi bir anda yüklemiyor e loading diye bir yazı da cıkmıyor gizlice biz onun portfolyosuna filan bakarken oburlerini yukluyor olmalı bunun bir yolu olmalı boyle birsey oldugunu da duymustum ama nasıl yapıldıgını bilmiyorum...
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
orada yapılan bir ana .SWF yapmak ve linklere göre seçilen şeyi level level [=e başka ne diyeyim ki!] yükleme yapmak. gizli olan bir preloading yok, herşey apaçık ortada
![]() tıkladığın şey ana level'in üstüne ikinci bir level olarak ikinci bir .SWF yüklüyor. [=hah bu daha iyi oldu ] yani sadece tıkladığın şeyle ilgili olan .SWF yükleniyor, diğer ıvır-zıvır .SWF'ler yüklenmiyor.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
bakalım dogru mu anlamısım?
adam parca parca herseyi SWF halinde tek bir fla da toplamıs! hani daha az yer kaplasın diye de bu yol izleniyordu ama bu yolla buttonlar calısmıyordu bununki calısıyor? sorunumu tam anlatayım, 12 scene lik bir yarısma hazırladım 183 kb tuttu! patronum diyor ki bunları 4 er scene lik bolumlere ayrısaydın ve herbirinin arasında loading olsaydı ama bu loading i kullanıcı görmeseydi boylelikle adamlar 1,2,3,4, ü cevaplarken 5,6,7,8, yüklenseydi tabii ben de arastırırım dedim cunku daha once de boyle bir yöntem duymustum fakat her scene de degisik action ve 4 er button var dolayısı ile bu dedigin yöntemi uygularsam her scene i bir SWF olarak fla da toplarsam o buttonlar sanırım calısmaz ımmm bunun actionlarda bir yöntemi var mı acaba simdi onu arastiriyorum
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Sanırım senin istediğin çok basit bir actions la çözülebilir.
önyükleme yaptıracağın boş bir sahneye (tabiki ilk sahne olmalı) iki key frame yerleştir ve birinci keyframe 'e ifFrameLoaded ("Scene 5", 40) { gotoAndPlay ("Scene 1", 1); } ikinci keyframe'e gotoAndPlay (1); actionslarını yerleştir Burada ilk keyframede belirttiğin sahne içerisindeki belirtilen frame yüklenene kadar loading sahnesi oynatılır daha sonra yükleme bitince film başlatılır ve geri kalanı arka planda yüklenmeye devam eder.(bunu neden anlattım bilmiyorum, hepimiz bunu biliyoruzdur ama olsun ) ama burda dikkat etmen gereken ziyaretçinin sahneleri geçiş hızının, filmin yükleme hızının üstünde olmamasıdır. Yani yükleteceğin sahne ve frame bu açıdan önemli bunun için SWF yi test ederken Show Stream özelliğini kullanırsan doğru rakamlara bir kaç deneme sonucunda ulaşabilirsin. Ve benim bildiğim kadarıyla bu loading yönteminin SWF içindeki actionslara ve buton olaylarına bir yanetkisi yok. Değişkenlerin doğru biçimde kullanılabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir... Kolay gelsin... (not: aynı zamanda bu tekniği arasahnelerdede kullanablirsin)
Ars longa vita brevis * pixage.net:geometrik senfoni | işleyenkulak:kulaklar pas tutmasın flickr:bir insan bin enstantane | macline:mac'te multimedya Mesaj pixage tarafından 22.01.2002 (23:01) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
sehriye.com
Cok tesekkur ederim
bugun yarısmam online olucak ve sanırım her ay boyle flash animasyonlu yarısma yapacagiz... sehriye.com da sinema da bu hafta Harry Potter haftası yarısma onun altında online olunca oynayabilirsiniz Gerekli Seyler den ödül veriyoruz... flash ı yeni kullanmaya basladım bu yuzden komik sorular soruyorum gorusuruz...
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!