|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Flashta yavaşlığın nedeni ve çözümü nedir?
bilgisayarımda hazırladığım swfler, başka bilgisayarlarda özellikle ramlari aşırı olmasa da düşük olanlarda yavaş gözüküyor. sesi tek parça olarak içine gömdüğüm için ses önden gidiyor. Bu sorunun nedeni ve çözümü hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada swfnin az yer tutması ile ilgili taktikler biliyorsanızda yazarsanız fena olmaz:)) |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
flash animasyonunda tween efekti ile hareketlendirdiğin her materyal (symbol, movie clip, buton, group) izlemenin yapıldığı bilgisayarın ram ine ve işlemcisine yük bindirir (doğal olarak) ve bu materyal sayısı ne kadar çok olursa işlemci ve ram o kadar yoğunlaşır vee animasyonun oynatım hızı bilg. in kapasitesine göre yeniden düzenlenir. Bu sebeple film oynatım hızı istikrar gösteremez. Burada bahsi geçen olay film genelindeki hareketle değil aynı anda gerçekleşen hareketlendirmelerle ilgilidir. Tabi bir nokta daha var ki ben bunu deneme yanılma yöntemiyle öğrendim.
Animasyon hızının yavaşlaması filmde yer alan layer sayısı ile doğru orantılıdır. Bu sorun için benim sana tavsiyem; yapılan animasyonun test scene metodu ile export ettirip ana flash filmi içine tek layer altında import edilmesidir. ki bundan sonra bu materyaller tek layer altında tween efekti kullanılmaksızın kare kare animasyon şeklinde gösterimi sağlanacaktır ki buda işlemcinin iş yükünü azaltır. (Not: flash tarafından tavsiye edilen hıza uy <12 > ) Dosya boyutu içinde tavsiyem yaptığın vektörel çizimlerde veya breakapart ile vektörelleştirdiğin resimlerde köşelerin sert olmasını sağlamak ne kadar yumuşak köşe okadar az byte... ha unutuyordum ses içinde ; eğer bir darbe veya benzeri efektse efektin meydana gelmesi gereken noktaya senkronize et bir loop veya müzik gibi bir efektse stream kullan Sanırım fazla uzattım gecenin bir yarısı çenem düştü kusuruma bakmayınız Kolay gelsin
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!