|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Flash ve popup pencere arasındaki veri iletişimi
Merhaba! flash'ta yeni bir pencere açıyorum ve bu pencere bir PHP dosyasını içeriyor. Bu yeni açılan pencereyi açarken flash'tan PHP'ye bazı veriler gönderiyorum "Loadvars" kullanarak. Ancak ben bu yeni pencerenin bir popup olmasını istiyorum. Popup penceresini JavaScript kullanarak açıyorum, fakat bu defa benim flash'tan gönderdiğim değişkenler bu pencereye ulaşmıyor ve tabii PHP istediğim işlemleri yapamıyor. Bunun için bir çözüm önerisi olan varsa lütfen bana yardımcı olsun. Teşekkür edrim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
flashtan javascripte parametreleri göndersen ve o JavaScript PHP sayfasına parametreleri gönderse olabilir mi?
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
loadvariables la PHP dosyasına gönderdiğin değiskenleri PHP icinde önce kullanıcıya cookie olarak atıp sonra popup icinde cookie bilgilerini okutabilirsin, veya loadvariablesla göndermek yerine geturl ile JavaScript komutun nasıl bilmiyorum ama söyle yapabilirsin
on (release) { getURL ("JavaScript:ac(\"phpdosyam.PHP?degisken=" add degiskenadi add "\", \"540\", \"680\")"); } JavaScript söyle: function ac(adres, en, boy) { window.open(adres,'','width='+en+',height='+boy); }
ispanyolca türkçe sözlük || sözlük test || uludağ sözlük : bilgi edinmek, eğlenmek ve yeni arkadaşlarla tanışmak için oluşturulmuş sozluk klonu. Vakit geçirme aparatı. Mesaj hizir tarafından 26.08.2002 (16:46) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
1)) SWF nin yerlestirildigi sayfada popup icin kullandigim script
<script language="JavaScript" type="TEXT/JavaScript"> <!-- if(screen){ topPos=0 leftPos=0 } function getPage(thePage,wt,ht){ leftPos= (screen.width-wt)/2 topPos = (screen.height-ht)/2 newWin1 = window.open(thePage,'aWin','toolbars=no, resizeable=no,scrollbars=no,left='+leftPos+',top=' +topPos+',width='+wt+',height='+ht) } // --> 2)) popup acilan yaz.PHP <? echo "$adi $soyadi ", "hos geldiniz" ; ?> 3)) FLA da variables degerleri adi ve soyadi olan iki adet input text olmali ve buton (yada frame icin release kaldirilabilir) icin gerekli action on (release) {getURL ("yaz.PHP", "_blank", "POST"); }
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Merhaba emremer!
script tag'inin sonlandırmamışsın. Bu daha kod vardıda yanlışlıkla buraya aktarılmadığı anlamına gelmiyorsa; ben kapattım onu çözdük. ikinci bir durumda getPage diye bir fonksiyon tanımlamışsın ama flash hiçbir şekilde bu fonksiyonu çağıran bir action içermemiş. buardaki hataları düzeltip tekrar deneyelim dersek: 1-ben script tag'ini kapattım. 2-benim flasha yazdığım kod şöyle oldu: getURL('JavaScript:getPage("yaz.PHP","200","200")' , "_blank", "POST"); bunlara ek olarak benim daha önce yaptıklarımdan farklı birşey yapmadık şimdilik sadece popup kodu değişti o kadar. PHP hala alamadı değişkenleri. Yardımlarını bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
http://www.logindream.com/etc/php_flash.zip
adresinde...
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Emeremer gönderdiğin dosyaları aldım, çok teşekkür ederim. Ancak sanırım bir yanlış anlaşma oldu. Burada getURL ve _blank kullanarak açıyoruz yeni browser'ı. Ben bunu zaten şu anda yapıyorum, fakat benim istediğim bu değil. Ben boyutunu ekrandaki koordinatlarını kendim tayin edebileceğim ve kullanıcıdan gerekli bilgileri aldıktan sonra otomatikman kullanıcıya hiçbir uyarı vermeksizin(Görüntülemek istediğiniz sayfa bu pencereyi kapatmaya çalışıyor. Kapatmak istermisiniz? gibi bir uyarı vermesin istiyorum.) kapanacak bir popup istiyorum. Bunu yapmak içinde pencereyi bir JavaScript ile açmam gerekiyor. Açıyorumda. Ancak bu defa bu yeni açılan penceredeki PHP'ye gitmiyor benim flash'tan gönderdiğim değişkenler. Buna yönelik bir çözüm bekliyorum. Yukarıda arkadaşlardan biri değişkenleri JavaScript'e gönder oda PHP'ye göndersin diyordu. Ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu veya başka bir çözümü bana aktarabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler. Mesaj HILL tarafından 27.08.2002 (15:46) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Re: Flash ve popup pencere arasındaki veri iletişimi
Alıntı:
kapamak ASP ile bir ornek yazmistim PHP icinde olur http://www.maxiasp.com/yeniforum/sor...en%20kapanması
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: bursa
|
yanlış anlamadıysam eğer.. get yöntemiyle kullanarak değişkenleri PHP ye gönderir ve sonucu popup olarak alabilrisin..
on (release) { getURL("JavaScript:ac('iletisim.PHP?ad="+_root.ad+ "&adres="+_root.adres+"&telefon="+_root.telefon+"& mesaj="+_root.mesaj+"&mail="+_root.mail+"','','scr ollbars=yes,width=175,height=138,top=0,left=0');", "", "POST"); } kolay gelsin.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!