|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Cookie vs Flash MX
selamlar. öncelikle belirtmek isterim ki önceki arşiv taramalarında bu konuya ilişkin database bulamadım (gerekli sitelerde ve forum sitesinde search) öğrenmek istediğimse: Yapmış oldugumuz bir LOGG-iN sayfasında kullacıdan gelen doğru USER ev PASS parametreleri ni kontrol edip flash içinde bir Animasyonm yapmak. ve bu animasyonun bitiminde kullanıcı için yaratılmış olan cookie kaydına ulaşıp tekrar flash içerisidne gerekli input'lara kaydetmek/yazdırmak. aynı şekilde flash içinde yazdığım database'in kullanıcı için yazılmış/yaartılmış olan cookie'ye gödnerimi ve bu etkileşim içinde kullanıcı cookie'sini HTML,JS, yada PHP ile paylaşmak.. elde ettiğim/buldugum tutorial 'larda bu konuya ilişkin şöyl bi komut buldum mySO = SharedObject.getLocal("zvwref"); getURL(mySo.data.name, "_blank"); zvwref PHP'den yaratılmış olan bir cookie'nin adı. fakat istediğim sonucu elde edemedim. flash MX actionScript içerisinde cookie tanımına ve kullanımına/okuma/yazma ilişkin yeterli bilgi bulamadım yardımcı oalbilecek arkadaş varmı? ----------- zvwref adlı cookie'yi okutmayı başabildim ama bunu nasıl yaptığımı annamış değilim. çünkü script konusudan tamamen Tutorial'lardan faydalandım. ama bir başka cookie'yi okutamadım. , nasıl olucak ? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
aslında olay bu.. bunu yapmak da sorun yaşamadım. bildiğim bi yöntem ama cookie mantığına göre yani cookie'den aldığı verilere göre flash içeriğin davranması.. mesela atıyorum : HTML düzenekte hazırlanmış bir soru var ve cevabını yazdıktan sonra eğer üye olarak girdiyseniz cevap hanenize ekleniyor fakat üye değilseniz flash da hazırlanmış LOGG-in penceresi karşınıza çıkıor ve logg-in olduktan sorna da bu cevabınızın geçerliliği devam edip 2. soruya geçiorsunuz.. ??? sorular flash da da hazırlanmış olabilir.
haliyle bu durumda flash'ın yaratılan cookie'ye karşı etkileşimli olması gerekiyor. yazdırma ve okuma gibi.. gerektiğinde kullanıcıı logg-out oldugu zaman da cookie silinecek.. gibi.. bu durumda anladığım şu : birde "sendVariable" olması gerekiyor. ??? nasıl yani ? |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ben flash 5 kullanıyorum, bu yüzden flash mx için net bir cevap veremiycem ama flash 5 kullanarak yaptığım www.webdeyim.net/sinema adresindeki uygulamada, filmlere 1 ile 10 arasında puan verebilmelerini sağlamıstım, bunda ufak bir problem dısında çalısıyor, flash veriyi hafızasına aldığı için ikinci kez aynı filme aynı puanı verirse hafızadaki veriyi okuyor, ama aslında cookie atıldığı için islemi yerine getirmiyor, sadece puan verdiğiniz için tesekkür ederiz moviesi ekrana geliyor bunu da loadvariables la çektiğim PHP den gelen değiskene göre flash içinde if sınaması yaparak daha önce oy kullandınız moviesi mi yoksa tesekkür moviesi mi oynatılacak buna karar veriyorsunuz
yani kısaca cookieyi PHP veya ASP gibi diller yardımıyla flasha aktarıyoruz cookienin değerine göre bir kontrol yapıp gerekli movieyi oynatıyoruz ve animasyonun sonunda veya senin belirlediğin bir action a göre yine PHP kullanarak cookieye yeni bir değer atıyoruz, |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
OLMUYOR YAAA :'-(
bakın şimdi MC instance = scan inputText = resulta phpName= cookie.PHP şimdi.. bu bilgiler ışığında logg-in olduktran sonra şu frame çalışıor ve frame Action şööle : loadVariablesNum("cookie.PHP", 0, "GET"); _root.scan.resulta = ""+zvwsesid+""; veya loadVariablesNum("cookie.PHP", _root.scan.resulta, "GET"); _root.scan.resulta = ""+zvwsesid+""; PHP'de ise basit şu olay var : sadece test için : <?PHP $zvwsesid = "sesid"; ?> e çalışmıor kardeşim.. şu sesid denen naneyi flash'ın içine okutamıyorum. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
basit bir ayrıntı ama bir sorayım dedim ![]() <?PHP $zvwsesid = "sesid"; ?> böyle mi yazıyorsun yoksa <? echo "zvwsesid=$zvwsesid"; ?> yani PHP nin çıktısı zvwsesid=id_degeri seklinde mi |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!