Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » Cookie vs Flash MX

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 05.11.2002   #1 (permalink)

dSign's Avatar

Yer: Ankara
Cookie vs Flash MX

selamlar.

öncelikle belirtmek isterim ki önceki arşiv taramalarında bu konuya ilişkin database bulamadım (gerekli sitelerde ve forum sitesinde search)

öğrenmek istediğimse:

Yapmış oldugumuz bir LOGG-iN sayfasında kullacıdan gelen doğru USER ev PASS parametreleri ni kontrol edip flash içinde bir Animasyonm yapmak. ve bu animasyonun bitiminde kullanıcı için yaratılmış olan cookie kaydına ulaşıp tekrar flash içerisidne gerekli input'lara kaydetmek/yazdırmak.

aynı şekilde flash içinde yazdığım database'in kullanıcı için yazılmış/yaartılmış olan cookie'ye gödnerimi ve bu etkileşim içinde kullanıcı cookie'sini HTML,JS, yada PHP ile paylaşmak..

elde ettiğim/buldugum tutorial 'larda bu konuya ilişkin şöyl bi komut buldum

mySO = SharedObject.getLocal("zvwref");
getURL(mySo.data.name, "_blank");

zvwref PHP'den yaratılmış olan bir cookie'nin adı.

fakat istediğim sonucu elde edemedim. flash MX actionScript içerisinde cookie tanımına ve kullanımına/okuma/yazma ilişkin yeterli bilgi bulamadım yardımcı oalbilecek arkadaş varmı?

-----------

zvwref adlı cookie'yi okutmayı başabildim ama bunu nasıl yaptığımı annamış değilim. çünkü script konusudan tamamen Tutorial'lardan faydalandım. ama bir başka cookie'yi okutamadım. ,

nasıl olucak ?

.: dSign :.
dSign şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 05.11.2002   #2 (permalink)

dSign's Avatar

aslında olay bu.. bunu yapmak da sorun yaşamadım. bildiğim bi yöntem ama cookie mantığına göre yani cookie'den aldığı verilere göre flash içeriğin davranması.. mesela atıyorum : HTML düzenekte hazırlanmış bir soru var ve cevabını yazdıktan sonra eğer üye olarak girdiyseniz cevap hanenize ekleniyor fakat üye değilseniz flash da hazırlanmış LOGG-in penceresi karşınıza çıkıor ve logg-in olduktan sorna da bu cevabınızın geçerliliği devam edip 2. soruya geçiorsunuz.. ??? sorular flash da da hazırlanmış olabilir.

haliyle bu durumda flash'ın yaratılan cookie'ye karşı etkileşimli olması gerekiyor. yazdırma ve okuma gibi.. gerektiğinde kullanıcıı logg-out oldugu zaman da cookie silinecek.. gibi..

bu durumda anladığım şu : birde "sendVariable" olması gerekiyor. ??? nasıl yani ?

dSign şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 05.11.2002   #3 (permalink)

Yer: istanbul
ben flash 5 kullanıyorum, bu yüzden flash mx için net bir cevap veremiycem ama flash 5 kullanarak yaptığım www.webdeyim.net/sinema adresindeki uygulamada, filmlere 1 ile 10 arasında puan verebilmelerini sağlamıstım, bunda ufak bir problem dısında çalısıyor, flash veriyi hafızasına aldığı için ikinci kez aynı filme aynı puanı verirse hafızadaki veriyi okuyor, ama aslında cookie atıldığı için islemi yerine getirmiyor, sadece puan verdiğiniz için tesekkür ederiz moviesi ekrana geliyor bunu da loadvariables la çektiğim PHP den gelen değiskene göre flash içinde if sınaması yaparak daha önce oy kullandınız moviesi mi yoksa tesekkür moviesi mi oynatılacak buna karar veriyorsunuz
yani kısaca
cookieyi PHP veya ASP gibi diller yardımıyla flasha aktarıyoruz cookienin değerine göre bir kontrol yapıp gerekli movieyi oynatıyoruz ve animasyonun sonunda veya senin belirlediğin bir action a göre yine PHP kullanarak cookieye yeni bir değer atıyoruz,
hizir şu an çevrimdışı  
Old 05.11.2002   #4 (permalink)

dSign's Avatar

OLMUYOR YAAA :'-(

bakın şimdi

MC instance = scan
inputText = resulta
phpName= cookie.PHP

şimdi.. bu bilgiler ışığında logg-in olduktran sonra şu frame çalışıor ve frame Action şööle :

loadVariablesNum("cookie.PHP", 0, "GET");
_root.scan.resulta = ""+zvwsesid+"";

veya

loadVariablesNum("cookie.PHP", _root.scan.resulta, "GET");
_root.scan.resulta = ""+zvwsesid+"";

PHP'de ise basit şu olay var : sadece test için :

<?PHP $zvwsesid = "sesid"; ?>

e çalışmıor kardeşim..

şu sesid denen naneyi flash'ın içine okutamıyorum.

dSign şu an çevrimdışı  
Old 05.11.2002   #5 (permalink)

Yer: istanbul
Alıntı:
Gönderen: dSign
OLMUYOR YAAA :'-(

PHP'de ise basit şu olay var : sadece test için :

<?PHP $zvwsesid = "sesid"; ?>

e çalışmıor kardeşim..

şu sesid denen naneyi flash'ın içine okutamıyorum.

basit bir ayrıntı ama bir sorayım dedim

<?PHP $zvwsesid = "sesid"; ?> böyle mi yazıyorsun yoksa <? echo "zvwsesid=$zvwsesid"; ?>
yani PHP nin çıktısı
zvwsesid=id_degeri seklinde mi
hizir şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

flash , cookie

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 10:19.