Zoque.Forum
»
flash ve veritabanı
|
| Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Ah evet haklısın, işte düzenlenmiş hali. Ancak flash MX formatlı oldugu için bazı bileşenleri apar topar değiştirdim. Sen sonra kendine göre düzenlersin
![]()
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: flash ve veritabanı
Merhaba,
Falshla yapmak istediğim bir animasyon var. aşağıdaki linkte görünen animasyona benzer bişi olacak; http://www.thebookofanswers.com/original_ans.html ama orada gif yapılmış kitap ben her farklı soru açıldığında kitap kapağı da açılsın görsel olarak zenginlik olsun istiyorum. ayrıca random olarak gelecek yazıları da SQL den çağırmak istiyorum. araştırıdğımda örnekler hep PHP ile yapılmış ama ben ASP kullanıyorum. Konuyla ilgili yardımcı olur musunuz? flash içinde veri tabanı bağlantısı nasıl yapabilirim? ama flash veri tabanı dosyasını içine yüklesin istemiyorum o zaman dosya büyüyecektir. dışarıdan çağırsın ve sahnede göstersin gibi bişi olmalı. bahsettiğim örneği başka bir yolla da yapılabiliyorsa sadece ASP sayfasına yazılacak kod ve bunu flash a atmak gibi bilemiyorum. ilginirseniz sevinirim. Teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Merhaba yukarıda Scriptman basit bir örnek yazmış, fakat bu tarz bir quiz yaparken sunucu taraflı program kullanmak lazım yanıtları diğer türlü güvenli bir şekilde kontrol ettiremeyiz.
Eğer herhangi bir sunucu taraflı program kurmadan "offline" bir sistemde çalıştırmayı düşünüyorsanız şu şekilde yapılabilir: 1. XML formatında soruları oluşturursunuz. 2. Sonra XML'in içeriğini bir şekilde gizlemelisin. Ben daha önce offline deneme yapmadım ama encryptiion / decryption olayı için sana flash XML Compressor öneririm. Aslında bir XML sıkıştırma olayı bu yerden tasarruf için ama birisi XML içeriğine baktığı zaman anlaşılmasın diye. 3. Sıkıştırılmış XML dökümanını almak için yine aynı linkteki örneği kullanabilirsin. Böylece en büyük sorunun çözülmüş oluyor. 4. XML içinse şöyle ufak bir örnek yazabilirim: PHP Code:
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Selam she_Sebnem,
ben yukarıda arkadaşların yazdığı soruya yani sunucu taraflı kod kullanmadan bir yöntem için yardımcı olmaya çalışmıştım, sizin yazınızın altına gelince yanlış anlaşılma oldu sanırım. ASP ile yapmak istediğiniz sistem ise daha farklı olacaktır yine bir veritabanından yazacağınız sunucu taraflı bir kod ile bu ekilde oluşturulmuş bir XML dostası çağırtabilirsiniz; fakat dikkat: Madem sunucu taraflı programlama kullanıyoruz ozaman soru ID leri ve cevap ID lerini test sonunda yine bir sunucu taraflı kod ile veritabanındaki doğru yanıtlarla kontrol ettirmeniz gerekecektir. Çok detaylı bir açıklama değil gerçi ama işin ana hattı şu: - parseQuiz.ASP kodu veritabanından çektiği bilgilerle XML oluşturur (yukarıda verdiğim örnekteki gibi birşey / cevaplarını içerisinde barındırmayan bir şekilde) - flash içerisinde XML yüklenir ve quiz oluşturulur - yanıtlar testin sonunda ya da her defasında sunucuya cevapları göndererek kontrol ettirilir ve kullanıcıya bilgi geri döner. bir örneğini yapmıştık yarışma olarak site içinde hadibil adlı oyun,şuradan isterseniz bir göz atabilirsiniz.
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: elazığ
|
Kişisel Bilgisayarda çalışmak için APACHE2TRIAD komple çözümdür. MySQL'den POSTGRE'ye herşey var. bilgisayar açılışında arkaplanda otomatik olarak açılır. Sana da klasörleri ilgili yerlerden çalıştırmak kalır. program kurulumda gerekli tüm şifreleri ve isimleri senden isteyip ayarları yapıor. Şiddetle tavsiye ederim.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!