Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » movie'nin hızını fps'ı değiştirmek ve bulmak!

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 07.02.2004   #1 (permalink)

error's Avatar

Yer: Ank
movie'nin hızını fps'ı değiştirmek ve bulmak!

_root'un saniyede geçen kare sayısı ayarını nasıl değiştirebilirim?
mesela;
50 ike 100 nası yaparım?

bir movie clip'i _root'dan bağımsız hızda nası çalıştırırım?
örnekle;
_root 50 iken
m1'i 75, m2'yi 10 ile nası çalıştırırım.

kısaca şu hız oalyını ayarlamanın yöntemi var mı? nedir?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 10.02.2004   #2 (permalink)

yunus::t's Avatar

Yer: İstanbul
Re: movie'nin hızını fps'ı değiştirmek ve bulmak!

Sorunun cevabını bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla flashta 36fps gibi bir değer maximum, daha üstü bilinen set edilse bile simüle edilemiyor makina tarafından (yanlışsam düzeltin lütfen)....

Bir de biraz mantık yürüterek istediğinin tersten yapman mümkün olur sanırım,

root movie'yi maximum fps yaparsın devamınd da içindekilerin hızlarını istediğin değerlere arttırıp azaltacak bir yöntem geliştirirsin,

ana movie'nin içeriden fps ayarını değiştirmenin mümkün olması pek mantıklı gelmedi...

bir başka yöntemde AS kullanarak frame atlatma yöntemi ama çok kasar, yine maximum için çalışma yapılıp, AS ile atlama araklıkları belirlersin falan ama uzun iş, hem içine moviclip koyarsan onu bağlamaz, herşeyi rootta çalışman lazım...
yunus::t şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 11.02.2004   #3 (permalink)

pixage's Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 3

Valla aslında bildiğim kadarı ile Action script ile fps verisini almak ve değiştirmek mümkündü ... fi tarihinde bir kaynakta rastlamıştım ama şimdi ulaşamıyorum.. flash Help'tede yok...

Ama küçük bir fonksiyonla öneride bulunabilirim...
Kod:
Oynatim = function() {
        nextFrame();
}
hareket = setInterval(oynatim, 1000);
Burada ki setInterval oynatim isimli fonksiyonun her 1 saniye (1000 milisaniye) de bir çalıştırılmasını sağlar.

Fps kontrolü ile ilgili kodlarada ulaşırsam buraya eklerim..

Kolay Gelsin.
pixage şu an çevrimdışı  
Old 11.02.2004   #4 (permalink)

pixage's Avatar

Kaynağı buldum

Doğrudan bir fps değişikliği ve kontrolü değilmiş zaten, bu konuda hafızam beni yanıltmış.. Az önceki post'umda verdiğim fonksiyon üzerine yoğunlaştırılmış biraz daha global bir fonksiyon grubu.

İnceleyiniz. http://www.actionscript.org/actionsc....cgi?query=FPS
pixage şu an çevrimdışı  
Old 11.02.2004   #5 (permalink)

error's Avatar

Yer: Ank

evet ben de Interval olayını 5 gün önce çözdüm ve çok kullanıyorum.
zaten bütün clip'lerimi be diğer herşeyimi as ile yazdığım için efktlerinde çoğunu Interval ile hallediyorum.

bi de as ile frame yaratıp onları kontrl edebilmeyi sordum arkadaşalra ama hep olumsuz yanıt aldım. galiba yapılamıyor. yani as ile frame yaratıp tween efektleri falan uygulanamıyor.

ayrıca küçük birşey de yakaladım, dinamik yaratılan veya dinamik olan öeğerde _alpha işe yaramıyor. transparanlığı ayarlamak için o öğeyi silip yaratırken girilen alpha değerleri ile oynama gerekiyor...

bir de şu 36fps hız maksimum olduğunu zannetmiyorum. tamam çok azalıyor aradaki farklar ama 36'dan sonra hep aynı olmuyor. yine de çok az artıyor..
nesye bu önemli değil zaten, herşeyi as ile yapıp Interval kullandığımıza göre...
Old 06.04.2004   #6 (permalink)

lostchild's Avatar

as ile frame yaratamazsın ( undocumented olarak da böyle bi şeye rastlamadım şimdiye kadar )
ama basit bir örnekle de olsa niye böyle bir şeye ihtiyaç duyduğunu anlatır mısın ?
bir movieClip' de EnterFrame event' i ile bir hareket sağlarsanız fps 120 olduğunda veya 36 olduğunda, fark
gayet açık görülecektir

ek olarak böyle bir as fonksiyonunun olmaması da gayet mantıklı
çünkü mx' le birlikte artık :

1. dinamik olarak movieClip oluşturabiliyoruz

2. zamana bağımlı kod işletimi için "setInterval" metodumuz var.
setInterval' la ilgili olarak bir kaç önemli nokta :
* setInterval, yine de fps' ye bağımlı. interval fonksiyonu bir karede en fazla 10 kere çalışabilir.
örnek olarak:
fps = 1 ve interval' ımız 100 ms ise fonksiyon 1 frame için (en fazla) 10 kez işletilir ( dengi dengine )
fps=10 ve interval' ımız 100 ms ise fonksiyonumuz frame başına (en fazla) 100 kez işletilir.
yani verilen iki örnekte de interval' ı 100' den düşük girmenin bir faydası yoktur.

3. trajik olarak görünen kısım ise ( ki aslında öyle diil bence ) setInterval çok daha hassas ayarlarda çok tutarlı diil. yani setInterval' ın performansı, sistem kaynaklarına, flash player' ın sürümüne falan filan gibi bissürü şeye de bağlı olarak ( çok ince vaziyetlerde) her zaman aynı şekilde çalışmıyor.Hem buna örnek, hem de setInterval' la ilgili açıklama olsun diye şuna bakabiliriz :
* fps = 10 ve de interval' ımız 300 ms olsun. Her bir frame 100ms' de geçilecektir.
(10 frame -> 1 sn = 1000 ms/10 = 100 ms )
buna bağlı olarak, frame numaralarına göre interval fonksiyonunun, teorik olarak çalışması beklenen frameler : 3,6,9,12,.. gibi frame noları 3' ün katları olan frameler olacaktır.
fakat bunu test ettiğimizde görürüz ki, interval fonksiyonu 3,6 yerine 3. ve 7.framede - 5. ve 9.framede veyahut böyle birbirine yakın herhangi framelerde çalışabilir.

eğer fonksiyonun çalışma süresi, ( son örneğin tersine ) fps' ye göre daha kısa ise bunun için,fonksiyonun içinde, updateAfterEvent() metodunu kullanabiliriz.bu metod, flash' ın screen i refresh etmesini sağlar ( ekranı yeniden çiziktirir )
Kod:
      // interval fonksiyonumuz
       sagacekBilader = function(){
            bilader._x++
           updateAfterEvent()
       }

/*
          gerektiğinde interval' ı temizlemek ( durdurmak ) için
          interval' ı haydi adıyla saklıyalım,
          gelir zamanı derim ben
       */  
       var haydin = setInterval(sagacekBilader,400)
ek dedimdi :) ama sanırım, ilk postum olduğu için mi uzadı acaba ?
saygılar...

Mesaj lostchild tarafından 06.04.2004 (21:06) yeniden düzenlendi..
lostchild şu an çevrimdışı  
Old 07.04.2004   #7 (permalink)

pixage's Avatar

@lostchild; öncelikle aramıza hoşgeldin..
İlk mesajında, bu konudaki açık kalmış noktaları aydınlatman gayet iyi olmuş tebrik&tesekkür ...
Ayrıca, hazır üye olmuşken, zorunsuz kamu hizmeti dahilinde forumun http://forum.zoque.net/actionscript-ve-arsiv-bolumu/ bölgesine vakit buldukça tutorial'lar serpiştirebilirsen de süper olur

Her ne kadar konu 2 ay önce geçmiş olsada bende @error 'un bir sorusuna aydınlık getirmek istiyorum.
Alıntı:
error tarafından gönderilen mesaj:
ayrıca küçük birşey de yakaladım, dinamik yaratılan veya dinamik olan öeğerde _alpha işe yaramıyor. transparanlığı ayarlamak için o öğeyi silip yaratırken girilen alpha değerleri ile oynama gerekiyor...
dinamik yaratılan öğelerin _alpha değerleri ile oynamak gayet mümkün..daha doğrusu dinamik olsun olmasın bütün öğelerin özelikleri "instance name" bilgileri olduğu sürece dinamik olarak kontrol edilebilir.
Şöyleki ;

_root.createEmptyMovieClip("klipimbenim",1);
_root.klipimbenim.loadMovie("haricifilm.SWF");
_root.klipimbenim._alpha = 50;

şeklindeki kod doğrudan dinamik olarak oluşturulan movieclibin alpha değerini 50 olarak ayarlar..

Bu kadar yeter artık uyusam iyi olacak...
pixage şu an çevrimdışı  
Old 07.04.2004   #8 (permalink)

emremer's Avatar

Yer: Viyana, İstanbul

Alıntı:
=error_root 50 iken
m1'i 75, m2'yi 10 ile nası çalıştırırım.
ben mi cok indirgemeciyim bilmiyorum ama sag kulagini sol ile tutmak gibi uzun geliyor bazen bana..
movi 20 frame yerine 10'da oynar bu daha kolay degil mi.

belli fps den sonra realist olmadigi dogru.
bu durumda su sorulabilir belki:
-iyi ma ben COOK hizli oynasin istiyorum./ ?.
-belli bir hizden sonra ne flash/makina gösterebilecek ne de insalarin gözü algilayabilecektir. o yüzden hile yapmak lazim
image sa Motion Blur , vektörse Gradient, Alpha vb. efektler uygulamak lazim.
emremer şu an çevrimdışı  
Old 07.04.2004   #9 (permalink)

lostchild's Avatar

Alıntı:
emremer tarafından gönderilen mesaj:
iyi ma ben COOK hizli oynasin istiyorum./ ?.
çok hızlı oynamadan kasıt, animasyon karakterli bişi değil de, sahnedeki bir klibin oynaması yani,
bi yerden başka bi yere gitmesi veya dönmesi ise burda mümkün olan tüm hızlar yaklaşık elde edilebilir diye düşünüyorum.
Kod:
// klibin hızı   ( pixels per enter frame )
var hız = 10
// yürüten fonksiyon
yallah = function(){
    klibim._x += hız
}
// her "enterFrame"  event' inde "yallah"  fonksiyonunu kullan
klibim.onEnterFrame = yallah
burada hız' ı ayarlayabildiğimiz için problem yok. şu da düşünülebilir:
hızı yüksek girdiğimizde ( sahnenin boyutlarını gözönüne alarak ) klibimiz adeta sıçrıyor gibi görünebilir düşük bir fps' de.
O yüzden çok yüksek hıza ihtiyaç duyulduğunda makul ölçüde yüksek fps kullanılmalı sanırım - ki bu klibimizin coşması , o vakit göze batmasın
lostchild şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

bulmak , degistirmek , fpsi , hizini , movienin

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 01:54.