Zoque.Forum
»
Flash da turkce karakterlerde sorun
|
| Flash, Director, Live Motion Flash, Director, Live Motion hakkında sorularınızı ve merak ettiklerinizi burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Flash da turkce karakterlerde sorun
öncelikle hepinize merhaba
Elimde flashmx var henüz flash2004 alamadım soruma gelince dışarda bir .txt dosyasından text aldığımda türkçe karakterlerde sorun çıkıyor bu benim için buyuk bir sorun cunku çok uzun yazıları SWF dosyalarna gömmek çok uğraştırıyor bu neden le dıardan almak çok da rahat turkce karakter sorunu için ne önerirsiniz.. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Flash da turkce karakterlerde sorun
Slm;
Yapman gereken text alanına fontu embed etmek.Bunuda Properties alanındaki Character altındaki All Character'i seçerek yapabilirsin. Kolay gelsin.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
İşletim sistemi ile gelen standart türkçe karakterlerde sorun çıkmıyor ama belli de olmuyor açıkçası...
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Tüm karakter setini embed etmenin anlamı yok. Tabii eğer aynı metin içinde Kore diline özgü ya da İbranice karakterlere ihtiyaç duymuyorsanız.
Standart Latin karakterleri: Uppercase [A..Z] (27 Glyphs) (BÜYÜK latin karakterler) Lowercase [a..z] (27 Glyphs) (küçük latin karakterler) Türkçe için gerekli setler : Latin I Latin Extended A Latin Extended B Latin Extended Add'l Diğer : Numerals [1..9] (11 Glyphs) (Rakamlar) Punctuation [!@#%...] (52 Glyphs) (Noktalama işaretleri)
|
Zoque'a hoşgeldiniz!