»
Xml Flash Entegrasyonu Ile Ilgili..
|
| Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Xml Flash Entegrasyonu Ile Ilgili..
Bir flash Appl. hazirliyorum Kisaca anlatmak gerekirse bir rehber CD si olacak icinde cesitli sektorler ve bunlarin altinda da firmalar.. verileri XML e girdikten sonra flash ile okutuyorum. flash de combo box ve text boxlar icin elle Kod: +myXML.childNodes[0].childNodes[2].attributes.detail gibi degerler girmem gerekiyor. benim yapmak istedigim ise bu isi otomatiklestirmek yani flash XML deki verileri saysa ve rakami verse [bunu forumda daha önce sorulanlara bakarak cözdüm gibi ] bu degerleri otomatik olarak combobox label ve value olarak eklese süper olur. burada problem su: ben her seferinde elle veriyorum ancak otomatik olmasini istedigimde hardcore actionscript bilgisi gerekmekte belki bir kac satir kodla yapabilecegim bu isi saatlerce kod yazarak halletmemek icin sizlerden yardim istemeyi düsündüm.. mektup gibi oldu, büyüklerimin ellerinden, k+c+klerimin gözlerinden yardimci olabilirseniz sevinirim.. firmalar.XML dosyasinin ayrintilari: <details> <firma no="f1" sektorno="1" title="Ozbay Ltd" tel="0212 2233104" fax="7768656" web="www.ozbay.com" email="info@ozbay.com" mail="flash caddesi dw sokak No:10" mail2="MMStudio" city="MMCity" pc="05325" other=""> <firma no="f2" sektorno="1" title="Dogan ltd" tel="0581 145323" fax="2343324" web="www.doganltd.com" email="info@doganltd-com" mail="flash caddesi dw sokak No:10" mail2="DWMX" city="MMCity" pc="33602" other=""> </details> |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Xml Flash Entegrasyonu Ile Ilgili..
kolayı var... bunun için XML dosyası yüklendikten sonra hafızadaki kopyasında kaç node olduğunu .length(); komutuyla öğrenebilirsin. yani
myXML.childNodes[0].childNodes[2].length() gibi... hafızada tüm XML'i bir tree mantığında tek tek parse edip dolaşabilirsin de. bu gibi bilgiler için önc eflash'ın help'ine bakmanızı öneririm; orada örnekleriyle anlatılmış zaten. o help sayfalarındaki komutların kullanım şekilleri çok açıklayıcı ve biraz içinde dolaşınca birçok şeyi de çözmeniz çok kolay. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!