|
|
#1 (permalink) | |
|
Dinamik arkaplan boyutu değiştirme
La Haine ile biraz araştırma yaptık ve güzel bir tutorial bulduk, bende biraz birşeyler ekledim portfolyo vs tarzı atraksiyonlar hazırlamak için. Herkesin yararına olsun diye özel mesajlardan buraya taşıyayım dedim... La Haine -- Mesaj kutun dolmuş abi :-) Mesajı sana yollayamadım... Aşağıdaki adreste bulunan tutorial ile bir butona basarak herhangi bir dikdörtgeni veya resim çerçevesini dinamik olarak resize ediyorsunuz. Bunun güzel yanı animasyonlu olarak geçiş yapması ve actionScript kullanması. Yıllar önce Acscript'i doğru dürüst bilmez iken bunu 5'li kombinasyon ile frame animation yapmıştım göbegim çatlamıştı... Alıntı:
Kod:
&img1w=50&img1h=80&img2w=100&img2h=110& .... Boş bir movieclip yap, sahneye koy ve instance adına imageData yaz. movieclip'in kendi actionscriptine Kod:
onClipEvent (load) {
this.loadVariables("imagesize.txt");
}
Kod:
i++;
imageYukseklik = eval("img"+i+"h");
DİKKAT: eval komutunu Mac'de çalıştıramayan browserlar var! Bunu bulmak için dün bahsettiğim portfolyo sitesinde 1 haftamı geçirdim çünkü müşterimdeki çalışmıyor bendeki çalışıyordu. Herhangi bir alternatif bulursan bana yolla ok? Sonraki tek hareket o sitede bulduğun kodda genişlik ve yükseklik bilgileri yerine imageGenislik ve imageYukseklik değişkenlerini yazmak. Sonra yeni imajlar eklerken sadece text dosyasını değiştirmen yeterli olacaktır. Görüşürüz... Mesaj gravity tarafından 19.03.2005 (08:58) yeniden düzenlendi. |
||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Dinamik arkaplan boyutu değiştirme
tesekkur ederim ufuk,
mesaj kutusunu bosalttım ama; buradan devam edelim, actionscript'e yabanci oldugum icin; sormak istedigim seyleri, ufak-ufak sormaya buradan devam edebilirim diye dusunuyorum; 1/ imajlar; farklı folderlar da olabilir mi? olur ise; "../img51" mi? yoksa "works/img51" seklinde mi? 2/ load_swf yapacak; her buton'a, sadece "i++;imageYukseklik = eval("img"+i+"h");" kodunu mu yazıyoruz? 3/ menu, daha once soruğum, draggable bir şey ise; "hadise patlar mı?" 4/ yuklenecek, SWF'nin proloading'ini; ana_swf'de tutmak {hatta, sozkonusu draggable menuye, "attach" yapılabilir mi?} tekrar tesekkur ederim, evrensel. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Hiç sorun değil baba istediğin zaman sorabilirsin.
1. imajlar istediğin yerde olabilir. İmajları flash'a göstermek için flash'ın içinde bulunduğu HTML dosyasına göre path yazman gerekiyor. HTML'nin olduğu klasördeki images klasörünün de içindeki image01.jpg dosyası için images/image01.jpg yazıyoruz. Yine bahsettiğim gibi dos'daki tüm path mantığı burada da geçerli. 2. Her buton için bir i değeri ataman gerekecek." i++" komutu kısa olarak "i = i+1" demektir. Yani ileri / geri butonlarında kullanabilirsin. Onun dışındaki her butona bir anahtar numarası vermeli ki fonksiyonda bu numarayı yerine koyduğun zaman resminin ismini oluşturan string ortaya çıksın. Bir önceki mesajda "eval" komutunun oluşturduğu satıra bakarsan daha netleşir olay. 3. Hayır patlamaz. Movieclip'in instance ismi önemlidir boyutları veya nerede durduğu değil. Draggable değil resizable olsa bile farketmez... Kralı gelse farketmez uleaannnn! :-) 4. movie draggable olacaksa bu movie'nin içinde olmalı ki "yükleniyor" yazısı pencere nerede ise orada çıksın. Yok eğer sabit olacaksa istediğin sahnede olabilir preloader. Kolay gelsin proje bitince bize de bi gösterirsin artık Kendine iyi bak |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Aradaşlar muhabbeti bölmek istemem ama elimde daha kullanışlı bir şey var;
Çok fazla zamanım yok hemen buraya örneğini koyuyorum, okula yetişmem lazım ![]() Sorular olursa burada yanıtlarım Sevgilerle
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
merhaba,
bu .fla'daki ileri/geri butonlarını; her yuklenecek imaj icin, 'ayrı ayrı butonlara' donusturmek icin ne yapmali? ufuk'un burada ve baska bir 'baslikta' soz ettigi 'eval sorunu' bunda soz konusu degil sanirim? gorusmek uzere, evrensel. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Merhaba
Burada yükleme komutunu imajlara tıklanınca aktive etmek istersen şöyle bir kod kullanmalısın; Kod:
on (release)
{
root.containerMC.loadPic(0);
}
Maclerde denemedim ama eval komutu kullanılmadığı için daha önceki sorun yaşanmaz sanırım. Ben de bu kodu geliştirmeye çalışıyordum, bakalım farklı neler yapabiliriz. Kolay gelsin
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
pm konuşmaları hemen buraya aktarıyorum:
Alıntı:
Resim bilgilerini içeren kısımın instanceName i "picinfo". Bunu fla içinde istediğin yere taşıyabilirsin. Unutmadan söyleyim; ayrıca bu kısımda yüklenmeyle ilgili durumu da görebilirsin Kod:
picinfo.info.text = per+" % loaded" * Ama illaki yükleme barı olsun istersen kodun içinde bar için bir satır da mevcut, tek yapman gereken bar instanceName ine sahip br MC oluşturup istediğin yere koymak ( barı çizdikten sonra f8 basıp Behavior:MC; Registration Point:Sol seçenekleriyle MCye dönüştür ve width değerini 5 yap. instanceName: Bar) Umarım ayrıntılı olmuştur, ayrıtılı anlatmaya çalıştım karışık olduysa mazur görün =)
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
eyv.. eline sağlık..
info'yu, fiks bir yerde degil de; yuklenen obje'ye {.jpg ya da .SWF yaninda / altinda vb..} nasil iliştirebiliriz peki? sorular bitmiyor : ) tekrar tesekkurler, evrensel. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Burada geliştirilmiş bir örnek yaptım, bu sorularının tümünü yanıtlar sanırım(umarım =) )
Not: Yükleme özelliklerini görmek için internetten bakmalı ya da flayı açtığın zaman 2 kere ctrl+enter yapmalısın. Sevgilerle
ozguraltay.com //Açıldı, beklerim... labs.ozguraltay.com //outside of the box GreenAerosol.deviantart.com //Online galerim Mesaj Miolnir tarafından 25.03.2005 (09:30) yeniden düzenlendi. Açıklama: dosyayı eklemeyi unutmuşum :p |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
@Miolnir -- XML bağlantılı güzel bir çalışma yapmışsın, yararlı oldu benim text database sistemine daha iyi bir alternatif gibi görünüyor en azından uyumsuzluk sorunu çıkmaz sanıyorum.
Fakat XML database bulunamadı şeklinde bir hata aldım, fla dosyası da mx2004 açamadım. Rica etsem mx olarak kaydederek buraya koyabilir misin veya ucetincan-at-yahoo.com adresine bir email atarsan sevinirim, teşekkürler. Mesaj gravity tarafından 25.03.2005 (09:47) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam res |