Zoque.Forum
»
eval komutu ve browser veya mac uyumsuzluğu...
|
| Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
eval komutu ve browser veya mac uyumsuzluğu...
Selamlar;
Bir portfolyomuz var. Bir txt dosyasında bu portfolyo'nun image ve text bilgileri var. Bir satırı örnek olarak aşağıya yazıyorum: &captionA3=Neal, Gerber and Eisenberg Card CD& &infoA3=Utilizing media to deliver a company overview to interns and graduates, NGE presented all of their assets offered on this card cd.& &imageA3=primages/imgA3.jpg& &thumbA3=primages/tmbA3.jpg& Bu text dosyası ile değişkenler boş bir movieclip'e yükleniyor burası malum. Sonraki aşama eval komutu ile değişkenlerin değerlerini almak... Mesela: Kod:
category = "A"; i = 3; degisken = "caption"+category+i; eval(degisken); dediğimiz vakit bize captionA3'ün değeri olan "Neal, Gerber and Eisenberg Card CD" değerini veriyor. Biz de bu değeri bir güzel ekrana yazdırıp dinamik bir portfolyoyu iki dakikada hazırlamanın keyfini çıkartıyoruz... Sonra Mac kullanan müşterimiz portfolyo bölümünde hiçbirşeyin çalışmadığını söyleyerek günler boyu bizi çileden çıkartıyor. Eh denemek için Mac bilgisayarımız da var ve sonuçta buluyoruz ki eval komutu her browser'da çalışmıyor... Dinamik yüklenen ve onlarca resim ve bilgiden oluşan portfolyo tarzı flash çalışması yapan vardır. Kullandığınız bundan farklı ve HER BROWSERDA ÇALIŞAN yöntem var ise benimle paylaşınız... Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: eval komutu ve browser veya mac uyumsuzluğu...
Dinamik yüklenen ve her browser' da çalışmasını istediğin uygulamarın için XML kullanabilirsin, gayet sorunsuz çalışıyor.
Hayır ben illa da text dosya kullanmak istiyorum diyorsan, eval kullanmadan o değişkenin değerine mutlak yol belirterek te erişebilirsin. Belki eval komutunun oluşturduğu açığı örter ![]() örneğin, dinamik text dosyan _root.dinamikIcerik movie clibi içerisine yüklenmiş olsun. Buradaki değişkene; category = "A"; i = 3; degisken = "caption"+category+i; _root.dinamikIcerik[degisken]; söz dizimi ile erişebilirsin. Kolay gelsin. Saygılar.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!