Zoque.Forum
»
flash form da türkçe karakter sorunu
|
| Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Re: flash form da türkçe karakter sorunu
Tamamen bilgisayarına özel bir sorun da olabilir. Windows'tan da kaynaklanabilir. Her şey olur yani... fla dosyasını gönderirsen önce kendi bilgisayarımda nasıl çalıştığını görüp ona göre çözüm sunulur.
Yok yollamam dersen dışarıdan SWF çağırma veya level yükleme kısımlarında değişiklik önerebilirim mesela SWF _root içine embed et yaptığın formu. Ama neden öteki türlü çalışmasın bunlar kulağı tersten tutma çabaları oluyor biraz... |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Flash5? Flash MX? Flash MX 2004 Pro?
İlk önce öğrenmek istediğim flash'ın hangi versiyonunu kullanıyorsun.
İkincisi, tavsiyem; flash'da bazen oluşan buglar açtığın fla'yı direkt Save etmek yerine Save As ile kaydettiğin zaman düzelebiliyor. Bir de böyle dene ve çalışmanı export et bakalım.
Çocukken her sabah Tanrı'ya yeni bir bisiklet alması için dua ederdim.Ama sonunda insan Tanrı ilişkisinin böyle olmadığını anladım ve kendime yeni bir bisiklet çaldıktan sonra her sabah günahlarımın affedilmesi için O'na dua ettim. "Al Capone" flasher & eiNsteiN |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: ist
|
Kullandığın fontu ve türkçe karakterleri içine gömdüğün SWF dosyasına embed etmeyi denesene.
Bende fontlarla değil ama seslerle oyle bir problem olmuştu. örneğin X.SWF'i Y. SWF'e çağırıyordum bu arada X. swfte kendi kütüphanesinden sesler çağarıyordu kendi kendine çalışırken ok ama Y.swften X'i çağırdığımda sesler gelmiyodu bende sesleri Y'ye gömdüm sorun çözüldü belki fontlar içine aynı sorun olabilir. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
|
|