Zoque.Forum
»
aynı sayfada açılan içerik
|
| Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
aynı sayfada açılan içerik
arkadaşlar ben bulutlardan button yaptım. şimdi o buttonlara tıklandığında (bulutlar hareketli) transparan bir kare açılmasını istiyiorum. üzerine de yazı yazıcam bana yardımcı olur musunuz.
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: aynı sayfada açılan içerik
burdan istediğini anlatmak çok zor ama istersen örenk fla.yı gönder sana yardımcı olabilecek nitelikte bi örnek çalışma yapıp geri post edeyim. daaha kolay anlarsın .
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
flash çalışmanda bu karenin açılmasını istediğin noktaya Tools --> Rectangle Tool (Kısayol: R) aracı ile istediğin boyutta bir kare çiz. Ardından bu çizimin tamamen seçiliyken Insert --> Convert to Symbol (Kısayol: F8) seçerek bu çizimi bir movie clip haline getir. Movie clip haline getirdiğin çizime bir üst layer tanımlayarak (Insert --> New Layer) buraya yazmak istediğin yazıları ekle.
Main scene'e dönüp hazırlamış olduğun bu movie clip'i istediğin koadinatlarda yerleştir. Instance Name'ine de kare adını ver. Bu movie clip'i görünür hale getireceğin butona; Kod:
on (press) {
kutu._visible=true;
}
Kod:
on (press) {
kutu._visible=false;
}
Eğer her iki işlemi de aynı buton ile yapmak istersen aşağıdaki kodları kullanmalısın: Kod:
on (press) {
if(kutu._visible==false){
kutu._visible=true;
}
else if (kutu._visible==true) {
kutu._visible=false;
}
}
![]()
Çocukken her sabah Tanrı'ya yeni bir bisiklet alması için dua ederdim.Ama sonunda insan Tanrı ilişkisinin böyle olmadığını anladım ve kendime yeni bir bisiklet çaldıktan sonra her sabah günahlarımın affedilmesi için O'na dua ettim. "Al Capone" flasher & eiNsteiN Mesaj flasher tarafından 23.05.2005 (16:46) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Transparent.
Sorduğun soruyu ve verdiğim cevabı okurken "Transparan" yazmış olduğunu cevabı verirken farkedemediğimi anladım. Ancak olay çok basit, ufak bir değişiklik gerekiyor sadece. Şu başlangıçta rectangle aracı ile çizdiğimiz kareyi (Hani movie clip haline getirip de üst layer'ına yazılar yazdığımız) yine o oluşturduğumuz movie clip içersinde seçili durumdayken F8 ile bir başka symbol olarak (movie clip) atayalım. Instance name'ine de background verelim.
Bu ilk çalışmamızda oluşturduğumuz ve instance name'ine kare adını verdiğimiz movie clip'in ilk frame'ine Kod:
background._alpha="50";
Çocukken her sabah Tanrı'ya yeni bir bisiklet alması için dua ederdim.Ama sonunda insan Tanrı ilişkisinin böyle olmadığını anladım ve kendime yeni bir bisiklet çaldıktan sonra her sabah günahlarımın affedilmesi için O'na dua ettim. "Al Capone" flasher & eiNsteiN Mesaj flasher tarafından 23.05.2005 (16:48) yeniden düzenlendi.. Açıklama: [Forum db'i sapıttı sanıyorum?] |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
"Eğer her iki işlemi de aynı buton ile yapmak istersen aşağıdaki kodları kullanmalısın:"
demişsin ama altta kod yok bi de transparan olayını alfa ile çözdüm ama buluta girmem gereken kodu bilmiyorum. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
bişey daha var bu açılan kutucuklarda içerikler uzun olacak ve aşağı doğru kaydırabilmem lazım onu nası yapcam o karenin içine resim filan da eklicem çok şey istedim ama bunu nası yapcam. (bu arada Mac'de yapmaya çalışıyorum) şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Easing Scroller.
Önceki postlarımda code taglarının niçin kaybolduğu hakkında en ufak bir fikrim yok ancak nasıl olduysa edit kutucuğuna basmamla birlikte kodlar düzeldi ve görünür hale geldi. [forum db'i bu aralar biraz sıkıntıda sanıyorum.]
Yukardaki işlemleri gerçekleştirebildiysen senin için foruma ikinci isteğin olan bir movieclip scroller'ı ekliyorum. İçerikte de anlaşılabileceği gibi genelde Text Scroller olarak kullanılan bu çalışmayı movie clip içersine ekleyeceğin image'larla da kullanabilirsin. Çözemediğin bir nokta olursa buralardayım, beklerim. ![]()
Çocukken her sabah Tanrı'ya yeni bir bisiklet alması için dua ederdim.Ama sonunda insan Tanrı ilişkisinin böyle olmadığını anladım ve kendime yeni bir bisiklet çaldıktan sonra her sabah günahlarımın affedilmesi için O'na dua ettim. "Al Capone" flasher & eiNsteiN |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!