Zoque.Forum
»
Flash içine textden bilgi okuma...
|
| Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Flash içine textden bilgi okuma...
flash içine bilgileri bir text dosyasından alıyorum fakat bir sorum olacak.
loadVariablesNum("sample.txt", 0); bu komutu kullanarak çok basit bir şekilde alıyorum. Ama birde şöyle bir yöntem var. var externalData:LoadVars = new LoadVars(); externalData.onLoad = function(){ icerik_txt.text = externalData.yazi; } externalData.load("txt/hakkimizda.txt"); Bu 2 yöntem arasındaki fark nedir? Anlayamadım. Birde dynamic textde "instance name" ile "var" değer girişleri arasındaki fark nedir?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Flash içine textden bilgi okuma...
Kesinlikle 2. yöntem daha iyidir. Çünkü 2. yöntemde onLoad olayı, getBytesLoaded ve getBytesTotal v.b özellikler var. Mesela çok büyük bi txt yüklediğimizde ne kadarının yüklendiğini gösterebiliyoruz. Aslında hertürlü 2. yöntem daha iyidir. Çünkü 2. yöntemde onLoad olayı işi bitiriyor. Mesela loadVariablesNum 'da dataları alırsın ama aldığın anı tam algılatamadığın için sorunlar yaşayabilirsin. 2. yöntemde böyle birşey söz konusu değildir.
instance name konusunda buna benzer. var yerine instance name kullanmanı tavsiye ederim. var yerine kodlarda kullandığın bir değişkenin ismini yazarsan dynamic text her zaman bu değişkenin değerinde olur ve değişkenin değeri değiştiği zaman dynamic text otomatik olarak değişir. Mesela; var ismi "ss" olan bir dynamic text yap ve bulunduğu frame'e şu kodları yaz. Kod:
ss=0;
onEnterFrame=function(){
ss++;
}
Herneyse ben instance_name'i tavsiye ederim. Çünkü dynamic text'e instance name'i yazınca müdahele edebiliyoruz. Mesela dynamic_text'in border'ına, font'una, size'ına v.b özelliklerine müdahele etmek istiyoruz. Bunu yapabilmek için mutlaka instance_name yazmalıyız. var ismi hiç bir işe yaramaz. Bu yüzden sürekli instance_name kullanın. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ilk yöntem daha önceki versiyonlarda kullanılan ve yükleme (ve bitişe dair) bilgilerin elde edilemediği klasik yöntemdir; ikinci yöntem ise trigger/event kullanılarak gerçekleştirilen ve yeni flash'larda yükleme bilgilerini sunduğundan daha tercih edilen yöntemdir. zaten verilen örnek de .as2 uyumlu bir örnektir; OOP temelli yazılmıştır.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Daha fazla açıklayabilirmiyiz acaba?