|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Flash vs Java Menu
Herkese tekrar Merhaba ... flash ve java arasında şekildeki gibi bir problemim var. Java Menümün flash üstüne gelen kısmı görünmüyor. Bunun nedeni ne ? vede düzeltmenin bir yolu var mı?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
Re: Flash vs Java Menu
probleminizin sebebi browserlar pluginlerin z-indexini en üstte tutarlar, bu yüzden JavaScript menüyü ne kadar yukarı alırsanız alın, z-indexi flash altında kalacak. Benim bildiğim çözüm yok, velakin bulan olursa ben de duymak isterim çok kişi muzdarip bu dertten.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
flashın HTML deki ayarlarını şu şekilde yapmalısın:
(örnek bir HTML kodu ile göstereyim) Kod:
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="100%" height="100%" id="selectLang" align="middle"> <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /> <param name="movie" value="selectLang.SWF" /> <param name="quality" value="high" /> <param name="scale" value="noscale" /> <param name="wmode" value="transparent" /> <param name="bgcolor" value="#ffffff" /> <embed src="selectLang.SWF" quality="high" scale="noscale" wmode="transparent" bgcolor="#ffffff" width="100%" height="100%" name="selectLang" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" /> </object>
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Bu söylediğimin çalışıp çalışmayacağını tam bilmiyorum ama Z-indexlerle oyna:
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Iı. maalesef olmadı. flashın arkaplanını transparan yapsam bile flashta animasyon ve shapeler var. Doğar olarak menü bunlarla karışacak ve uyumsuz olacak. div tagları altında z-indexler ile oynama da pek bir işe yaramadı. Üstüne üstelik sayfayı bööle dinamitle patlatılmış gökdelenler gibi yaptı
Olmazsa olmaz, canımız sağolsun. Menüyü de zaten flashın üstüne doğru açmaktan vazgeçtim. tasarımı bozdu biraz ama ... neyse
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
hmm eğer olmazsa Menüyü flash yap. Biryerde flash menü örneği vardı aynen Java menü gibi kullanılabilen, istersen senin için bulabilirim. Menü içeriğini XML içinden alıyor kullanması da basit.
Sanıyorum o zman flashta bir problem çıkmaz. Buraya mesaj atarsan araştırırım tekrar. Kolay gelsin
|
Zoque'a hoşgeldiniz!