|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Flash Mx 2004 te Türkçe Karakter Sorunu
Datayı XML den çekiyorum XMle encoding olarak UTF-8 yada iso 8859 da yazıyorum Flasha da System.usecodePage=true; tagını ekliyorum ama yinede karakter sorunu yaşıyorum ancak din bek fontunu embed ediyorum, sorunuda ozaman yaşıyorum. Embed etmezsem problem çıkmıyor ama çalışmada embed etmek zorundayım. Aşağıda bir örnek hazırladım buradaki sorun ile aynı problemi yaşıyorum. Sorunun çözümünü bilen varmı acaba? Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: Flash Mx 2004 te Türkçe Karakter Sorunu
Din Bek fontunda türkçe karakterler olmayabilir.
Senin verdiğin örneği başka bir fonta (türkçe karakterleri olan bir herhangi bir font) dönüştürüp embed yaptığımda osrun yaşanmıyor.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Öncelikle saol ilgin için.
Ancak müşteri bu fontta tutulduğu için o yüzden çözüm varmı merak ettim yoksa dediğin gibi tr destekleyen bir fontta bu problem olmuyor vede flash MX te de problem de olmuyor böylede bir durum var, ama benim yazdığım kodlar mxte çalışmıyacağı için en düşük MX 2004 kullanmak zorundayım. ![]() Neyse çok saol. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Sanırım senin içinde bulunduğun gibi durumlar için fontları Türkçe'leştirmeyi öğrenmek gerek. Fontographer vb. gibi araçlarla.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
selamlar,
eger mx te turkce karakterleri goruyor ama 2004 te goremiyorsan o zaman fontunda bir sorun yok. 2004 te fontları embed ettikten sonra alttaki ufak kutuya turkce karakterleri de ekle.. öÖçÇşŞiİğĞüÜıI yani. sorun kalmayacaktır diye dusunuyorum. bende aynı sorunla karsılasmıstım cunku mx ten mx 2044 e gectigim zaman. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Bir dakika ilk önce yanlış anlamış olabilirim. Eğer müşterinin istediği font Türkçe karakterler içermiyorsa o zaman bir şekilde o fontun Türkçe'leştirilmesi gerekir. Yok eğer o font Türkçe karakterler içeriyor ama dinamik yazı alanında Türkçe karakterler çıkmıyor ise sorun, o zaman embed edeceğin karakterler arasında Latin Extended A'yı da eklemelisin.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
System.useCodepage = true;
yazarsak kodun başına iso-8859-9 XML dökümanlarını çatır çatır okuyoruz. Ör: www.edirnelife.com |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
oldukça zaman geçmiş üzerinden ama arayanlara yardımcı olması bakımında şunu belirteyim;
system.useCodepage = true; yazmana gerek yok, flash 6'dan sonra düzeltildi o sorun... flash mx, mx 2004 de kullanılması gerekmiyor.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
bununla ilgili bir yazı yazmıştım.
http://panteray.com/blog/index.asp?o...og_detay&id=33 kolay gelsin
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |