Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » sanırım çok basit ama yapamıyorum :)

Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 28.01.2006   #1 (permalink)
Esquivo

Esquivo's Avatar

Yer: 4A
sanırım çok basit ama yapamıyorum :)

mrb arkadaşlar flash pek bilmiyorum desem yeridir ve temel bir konu olmasına ragmen ben forumlarda ve başka örneklerde vs. aradığım cevabı bulamadım(aradım yani ) sorunum ve sorum şunlar;

sorun : hazırladığım sitede 972x25 olan kücük barın içine menu yapıcam inatla bu menuyu flashta yapmak istiyorum. kafamda şunu planlamıştım > ps ta hazırladğm lens flare efektini flashta alpha kullanarak hareketli hale getircm şöyle , 972x 25 barın icine 10 tane buton koyucam fare imleci bunlardan birine gelince o butonda bir ışık oluşacak ve bu ışığın yansıması, kolları vs.. diger butonlar üzerinde de etkili olacak flashta deneme amaçlı bir buton üzerinde bunu denedim fakat hazırladığım mcde, butonun üzerine gelincce sadece o buton sınırlarında animasyon görünüyor diğer butonların üzerinde herhangi bir yansıma vs... oluşmuyor halbuki butonun üzerine gelince çalışması gereken mcde yansımayı motion tween ve alpha ile tüm menuye yaydım en azından diger butonlardada bir parlama vb .. bişeyler olması gerekiyor acaba ben mi bir yerde hata yapıyorum çözemedim tekrar tekrar yaptım sildim ama başaramadım bu konuda yardım istiyorum

diğer soru: bu menuyu hazırlayınca butonlara atadığım linklerin targetlarini belirleyebilir miyim (iframe olmasını planlıyoruz da sitede)

acemiliğim için affedin
iyi çalışmalar
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 29.01.2006   #2 (permalink)
physcop

physcop's Avatar

Yer: istanbul
Re: sanırım çok basit ama yapamıyorum :)

Estağfurullah acemilik ne kelime ama dosyayıda yollarsan daha rahat bir teşhis koyabiliriz.
benim tahminim lens flare olan buton diğerler butonların altında kalıyodur o yüzden görünmüyor olabilir
bide kullandığın imaj lar transparan mı bir kontrol etmekte fayda var.

physcop.deviantart.com

bahadircevizci.com
physcop şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.01.2006   #3 (permalink)
Esquivo

Esquivo's Avatar

şimdi baktım bulamadım sanırım umutsuzluğa kapılıp sildim tekrar deneyip yapamazsam buraya koycm
Old 30.01.2006   #4 (permalink)
Esquivo

Esquivo's Avatar

yeniden birşey yaptım bu sefer hiçbirşey olmuyo
Ekli Dosyalar (Kullanmadan önce virüs taramasından geçiriniz)
Dosya Uzantısı: zip ustmenu_A.zip (90.2 KB, 7 defa görüntülendi)
Old 30.01.2006   #5 (permalink)
physcop

physcop's Avatar

sen bu dosyaya naptın Esquivo
flashın türlü türlü hatasıyla karşılaştım ama ilk defa buton olan bişeyin buton olamadığına şahit oluyorum
neyse sonra farkettim ki scene kullanmışsın animasyon kilitlenmiş meğer, benim tavsiyem asla kullanma movieclip içinde animasyonu yapıp framelere label ver daha rahat kontrol edersin

neyse ekte dosyayı gönderdim ilk 5 buton için animasyonu yaptım
bir incele çözemezsen yardımcı olurum
Dosya Uzantısı: zip ustmenu_Acozum.zip (93.4 KB, 17 defa görüntülendi)

physcop.deviantart.com

bahadircevizci.com
physcop şu an çevrimdışı  
Old 30.01.2006   #6 (permalink)
Esquivo

Esquivo's Avatar

indirdim hemen bakıyorum
naptığımı ben de bilemiyorum boyumdan büyük işlere kalkışınca böyle oluyor
Old 01.02.2006   #7 (permalink)
Esquivo

Esquivo's Avatar

physcopun yolladıgı dosyayı farklı sceneler ile yaptım yani sorunlarımdan biri buydu sceneler arasında bağlantı kuramamam ve bunu düzelttim

şimdi sorunlarımdan biri şu(gerekli dosya aşağıda)

* "isikbir" adlı scenede aynı layerdaki farklı tweenlere farklı isim verince
flash bana " duplicate label...." gibi bir hata veriyor
örn : isikbir adlı scenede, 2-7.framelere "anasayfa"; 7den sonraki framelerede anasayfa2 adını verince bu hatayı veriyor...

*diğer sorun ;
herhangi bir butonda (örneğin yine anasayfada)
rollover iken anasayfa adlı framelerin çalışmasını
rollout iken anasayfa2 bölümündeki framelerin çalışmasını
press iken de anasayfa ve anasayfa2 nin ardarda çalışmasını istiyorum yapamadım (yani bu frameleri başka bir yere kopyalamadan yapmak istiyorum)

*bir diğer sorun;
physcopun yolladıgı dosyayı(ustmenu_ACozum) publish yapınca herhangi bir butona gelince imlec el şeklinde
fakat benim bu dosyada öyle birşey olmuyor
yine physcopun yolladıgı dosyada butonun üstüne tekrar gelince animasyon tekrar çalışıyor fakat benimkinde sadece butona ilk gelişimizde çalışıyor sonra tekrar gelince birşey olmuyor ...

çok karıştı dimi
Dosya Uzantısı: zip ustmenu_A.zip (88.2 KB, 4 defa görüntülendi)
Old 02.02.2006   #8 (permalink)
physcop

physcop's Avatar

yolladığım dosyayı tekrar incelemeni öneririm zira yine scene lerle uğraşmışsın
scene kafa karıştıran tiksinti verici bir tekniktir
lütfen antisceneic duygularımı depreştirme
instance name tekniğini bir kere kavradınmı
olay bitecektir
scene den uzak dur!

physcop.deviantart.com

bahadircevizci.com
physcop şu an çevrimdışı  
Old 03.02.2006   #9 (permalink)
Esquivo

Esquivo's Avatar

physcop zaten publish ederken senin yöntemle yapılmış olanı publish etmeyi planlıyorum ama scene meselesi bir inat yani niye olmadıgını anlamak istiyorum ve senin yöntemle bile
7den sonraki framelere anasayfa2 diyorum ama dediğim olay olmuyor yani rollover iken ışık gelip orda duracak roll out olunca 7den sonraki frameler oynayacak ve ışık sağa dogru yok olacak (6.frame e stop koymadan 6.frame e gelince durdurmanın yolu yok mudur ?)
Yanıt

Etiketler
yapamiyorum , basit , sanirim

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 04:30.