»
Flash Communication Server ve Streaming
|
| Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Flash Communication Server ve Streaming
Merhaba Sunucuma FCS kurup bi kaç deneme yaparak,bir video Stream sistemi kurmaya çalışıyorum..FLV dosyalarını Media player mantıgıyla calıstırabiliyorum..fakat benim asıl istedigim sunucudaki dosyaların "Stream" edilmesi..yani ziyaretçinin bilgisayarında hiç dosya tutmayacagım..temporary internet files a fln bişey kopyalanmayacak. Elinde bunun için örnek bi dosya olan yada nasıl yapabilecegimi bile varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim(: tşkler..
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Flash Communication Server ve Streaming
Videoyu flv yapıp import ederken streaming i seçersen istediğin olay gerçekleşir,
ama bunun için communication server şart değil bildiğim kadarıyla bütün normal serverlarda bu sistem çalışıyor. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
evet bahsettigin sistemi suan zaten kullanıyorum,üstelik biraz daha geliştirdim import yerine videoplayer.ASP?file=dizin/dosyaadi.flv yada videoplayer.ASP?file=URLADRESİ gibi hem aynı domaindeki hemde uzak sunucudaki dosyaları kullanabiliyorum..
ama ögrenmek istedigim tam anlamıyla streaming,cünkü ortalama 1 dklık bi avi dosyasını flash flv converter ile 7-8 dakika da ancak convert edebiliyorum,ama ilerde 1-2saatlik videolar kullanacagım,bu tam anlamıyla işkence olur.. halbuki stream ile canlı yayın dahi yapılabilir..misal bi konferans gibi..sistemi yaparken birdefa yapayım,daha sonra basım agrımasın istiyorum..üstelik ögrenmek de istedigim bi sistem
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Anladım durumu
, dediğin şekilde olması için videoyu streame dönüştürmen lazım mov,wma,flv,ram için de stream yapabilirsin, sorenson diye bi program var sanırım fazlasıyla işine yarıyacaktır,Bildiğim kadarıyla flashta canlı yayın olayında comunnication server kullanılıyor ama tabi orda videoyu anlık sıkıştıran bir programa ihityacın olur sorenson yapabiliyor mu bilmiyorum
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
kendi componentleri (hem server hem client taraflı) encode işlemlerini yapıyor..benim daha cok server taraflı destege ihtiyacım var aslında..rmtp iletişim protokolunu kullanıyor,bunun hakkında dökümana ihtiyacım var..bu teknoloji daha cok yeni,flash bu konuda kendini kabullendiremedi henüz sanırım,cünkü gercekten kaynak kıtlıgı var
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Merhaba şu an flah içinde kullandığın özellik HTTP Streaming özelliğidir. flash COmm server sormuştum benim servera kurmak için 4000$ istediler.
Bunu kurunca cachede tutmuyor video dosyalarını. Bu sistemi kullanamadım ne yazıkki ama elimde açıklayıcı bir döküman var (ek1). Eğer sistemi kurup çalıştırabilirsen nasıl yapıldığını anlatabilirmisin?
|
|
|
#7 (permalink) |
|
@Miolnir döküman için tşkler ama bana daha cok kod örnegi lazım mantıgı internetten arastırarak ögrenmiş durumdayım ama flash ve action script e cok yakın olmadıgım için bir player yapamıyorum. Stream mantıgıyla calısan playerların hepsi de paralı o yuzden bir tanesini satın alıp düzenleyecegim sanırım,geliştirmeyle ilgili bir yazı da hazırlıyorum(gerek sunucu kurulum ve ayarları gerekse player için gerekenler) en kısa zamanda burada paylaşacagım.
FCS player ile gördügüm güzel örneklerden birisini buradan izleyebilirsiniz 2 saat 20 dk lık Blade filmi herhangi bir kesinti olmadan izlenebiliyor.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!