Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » Flash Communication Server ve Streaming

Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 30.05.2006   #1 (permalink)

Karakan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 5
Flash Communication Server ve Streaming

Merhaba
Sunucuma FCS kurup bi kaç deneme yaparak,bir video Stream sistemi kurmaya çalışıyorum..FLV dosyalarını Media player mantıgıyla calıstırabiliyorum..fakat benim asıl istedigim sunucudaki dosyaların "Stream" edilmesi..yani ziyaretçinin bilgisayarında hiç dosya tutmayacagım..temporary internet files a fln bişey kopyalanmayacak.
Elinde bunun için örnek bi dosya olan yada nasıl yapabilecegimi bile varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim(:
tşkler..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 01.06.2006   #2 (permalink)

physcop's Avatar

Yer: istanbul
Re: Flash Communication Server ve Streaming

Videoyu flv yapıp import ederken streaming i seçersen istediğin olay gerçekleşir,
ama bunun için communication server şart değil bildiğim kadarıyla bütün normal serverlarda bu sistem çalışıyor.

physcop.deviantart.com

bahadircevizci.com
physcop şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 01.06.2006   #3 (permalink)

Karakan's Avatar

evet bahsettigin sistemi suan zaten kullanıyorum,üstelik biraz daha geliştirdim import yerine videoplayer.ASP?file=dizin/dosyaadi.flv yada videoplayer.ASP?file=URLADRESİ gibi hem aynı domaindeki hemde uzak sunucudaki dosyaları kullanabiliyorum..
ama ögrenmek istedigim tam anlamıyla streaming,cünkü ortalama 1 dklık bi avi dosyasını flash flv converter ile 7-8 dakika da ancak convert edebiliyorum,ama ilerde 1-2saatlik videolar kullanacagım,bu tam anlamıyla işkence olur..
halbuki stream ile canlı yayın dahi yapılabilir..misal bi konferans gibi..sistemi yaparken birdefa yapayım,daha sonra basım agrımasın istiyorum..üstelik ögrenmek de istedigim bi sistem
Old 01.06.2006   #4 (permalink)

physcop's Avatar

Yer: istanbul

Anladım durumu , dediğin şekilde olması için videoyu streame dönüştürmen lazım mov,wma,flv,ram için de stream yapabilirsin, sorenson diye bi program var sanırım fazlasıyla işine yarıyacaktır,

Bildiğim kadarıyla flashta canlı yayın olayında comunnication server kullanılıyor ama tabi orda videoyu anlık sıkıştıran bir programa ihityacın olur sorenson yapabiliyor mu bilmiyorum

physcop.deviantart.com

bahadircevizci.com
physcop şu an çevrimdışı  
Old 01.06.2006   #5 (permalink)

Karakan's Avatar

kendi componentleri (hem server hem client taraflı) encode işlemlerini yapıyor..benim daha cok server taraflı destege ihtiyacım var aslında..rmtp iletişim protokolunu kullanıyor,bunun hakkında dökümana ihtiyacım var..bu teknoloji daha cok yeni,flash bu konuda kendini kabullendiremedi henüz sanırım,cünkü gercekten kaynak kıtlıgı var
Old 22.06.2006   #6 (permalink)

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir

Merhaba şu an flah içinde kullandığın özellik HTTP Streaming özelliğidir. flash COmm server sormuştum benim servera kurmak için 4000$ istediler.

Bunu kurunca cachede tutmuyor video dosyalarını. Bu sistemi kullanamadım ne yazıkki ama elimde açıklayıcı bir döküman var (ek1).

Eğer sistemi kurup çalıştırabilirsen nasıl yapıldığını anlatabilirmisin?
Ekli Dosyalar (Kullanmadan önce virüs taramasından geçiriniz)
Dosya Uzantısı: rar About flash flv.rar (309.6 KB, 21 defa görüntülendi)
Miolnir şu an çevrimdışı  
Old 19.07.2006   #7 (permalink)

Karakan's Avatar

@Miolnir döküman için tşkler ama bana daha cok kod örnegi lazım mantıgı internetten arastırarak ögrenmiş durumdayım ama flash ve action script e cok yakın olmadıgım için bir player yapamıyorum. Stream mantıgıyla calısan playerların hepsi de paralı o yuzden bir tanesini satın alıp düzenleyecegim sanırım,geliştirmeyle ilgili bir yazı da hazırlıyorum(gerek sunucu kurulum ve ayarları gerekse player için gerekenler) en kısa zamanda burada paylaşacagım.

FCS player ile gördügüm güzel örneklerden birisini buradan izleyebilirsiniz 2 saat 20 dk lık Blade filmi herhangi bir kesinti olmadan izlenebiliyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

streaming , server , communication , flash

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 09:53.