|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
html code ve as import
Bir text box'ım var ve dışardan yazı alıp text box içine yazdırıyorum. Dışardaki text box'da HTML kodları var ve flash'a import edince sorunsuz çalışıyor. Hatta basit bir CSS ile bağlayabiliyorum. Benim sorunum şu; tıpkı bu forumdaki gibi (code)içerisine yazdıklarımız code olarak algılanmıyor ya(/code) işte bende HTML kodları yazıcam bunlar direk olarak text box da görünecek diğer HTML kodları ise düzenli olarak algılanıp işlenecek. Bunu nasıl yapabilirim? Bana öyle geliyor ki çözüm yöntemi CSS ile alakalı. CSS de hazırladığımız bir style da bu style içine ne yazılırsa yazılsın bunu code olarak algılama gibi birşey diyebiliyormuyuz? styles.CSS içindeki yazılar; Kod:
.link {
color: #FF0000;
}
a:hover {
color: #990000;
cursor:move;
}
Kod:
<b>CSS</b> style denemesi. <span class='link'><a href="http://www.yunuses.com" target="_blank" class="stil">Yunus Eş</a></span> tarafından programlandı.
Kod:
System.useCodepage=true; var my_lv:XML = new XML(); my_lv.onLoad = function(ok) { if (ok) { yazi_txt.HTML = true; yazi_txt.styleSheet = styleObj; yazi_txt.htmlText = my_lv; } }; var styleObj:TextField.StyleSheet = new TextField.StyleSheet(); styleObj.onLoad = function(success:Boolean) { if (success) { my_lv.load("yazi.htm"); } }; styleObj.load("styles.CSS"); Acilen ilgilenen olursa çok sevinirim. Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: html code ve as import
Bunun CSS ile alakası yok.Yapman gereken kod taglarını ( ">" "<" ) HTML ascci kodlarına çevirmek...ASP kullanıyorsan replace metodunu uygulayabilirsin.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: html code ve as import
Arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekkürler.
@Dhilgul verdiğin kod flash da çalışmadı. @panteray_2005 replace yöntemi çok uzun. Ben şöyle bir yöntem buldum; Hani XML de CDATA kullanınca içine ne yazarsak direk flash'a gidiyor ya. Aynı şekilde txt içinde kullanabiliyormuşuz ve bunu flash'a import edincede HTML kodlarıyla çakışmıyormuş. Kod:
<![CDATA[buraya bütün HTML kodlarını yazabiliriz <b>gibi</b>]]>
En sonunda bunu denedim oldu. Bu arada bu olayıda blog sitem için kullanmıştım. Prototype konusunda kodları yazdığımda HTML ile çakışmıyor. Tıpkı bu forumdaki <code></code> olayı gibi.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!