Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » Flash'da font sorunu

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 18.02.2007   #1 (permalink)

Yer: ankara
Flash'da font sorunu

Arkadaşlar sorunum şu.

Bir SWF hazırladım. İçindeki text leri makinamdaki bir pixel fontu kullandım sonrada bu fontu import new font diyerek librarye ekledim ki makinasında o font bulunmayan kişilerde aynı fontları görüntülesin diye.

Fakat server a atıp test ettigimde bitmaptext bulanık bir şekilde çıkıyor. Halbuki fla nın içinde no antialias diyerek istedigim font görüntüsünü yakalamıştım. Ama server a atınca tekrar bozuk anti alias ile çıktı font.

Napabilirim acaba fontu gömerken mi bişiyleri yanlış yapıyorum yardım lütfen

Şimdiden teşekkürler.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 19.02.2007   #2 (permalink)

s_e_y_ya_h's Avatar

Yer: istanbul-Emirgan
Görsel: 54
Re: Flash'da font sorunu

Makinendeki fontu import etmene gerek yokki. flash içinde istediğin fontu direkt kullanabilir SWF olarak servera atarsan ziyaretçide o font olmasa bile görebilir çünkü o artık image oluyor aynen photoshopta istedigin fontu kullanarak siteden yayınladığın gibi.
s_e_y_ya_h şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 19.02.2007   #3 (permalink)

Yer: istanbul

karışıklık olmaması adına bir düzeltme yapmak istiyorum.

eğer kullandığınız font'u statik font olarak kullanırsanız evet dediğiniz gibi, kütüphaneye import etmeye gerek yok.
Ama dinamik kullanıyorsanız font alanlarınızı embed etmeniz gerekiyor.

Hatta ekstra bilgi olsun,
dinamik text alanlarını maskelemek istediğiniz de sistem fontlarını kullansanız bile embed etmeniz gerekiyor.
Old 19.02.2007   #4 (permalink)

Yer: Istanbul

yazi alaninin x ve y degerleri ondalik deger olmamali diye biliyorum. mesela x=10.2 olursa pixel font bulaniyor. x=10 olmali duzgun gorunebilmesi icin. belki sorun bu olabilir...
robocub şu an çevrimdışı  
Old 19.02.2007   #5 (permalink)

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 19

Alıntı:
robocub tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
yazi alaninin x ve y degerleri ondalik deger olmamali diye biliyorum. mesela x=10.2 olursa pixel font bulaniyor. x=10 olmali duzgun gorunebilmesi icin. belki sorun bu olabilir...
Evet sorununuz bu. Yazı alanları x ve y koordinatlarına tam oturmalı (tam sayılar olmalı)
Old 19.02.2007   #6 (permalink)

Arkadaşlar çok teşekkür ederim 1 aylık emegim heba oluyordu nerdeyse

Çok sağolun
Old 20.02.2007   #7 (permalink)

Alıntı:
dextreme tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar çok teşekkür ederim 1 aylık emegim heba oluyordu nerdeyse

Çok sağolun

Arkadaşlar erken sevindirik olmuşum.

Dediginizi denedim. Tam sayı koordinatlara koydum textleri fakat yie servera atınca bulanık çıktı
Old 21.02.2007   #8 (permalink)

codesignist's Avatar

Fontu embed etmeyi tekrar anlatalım. Belki atladığınız yer varsa görebilirsiniz.
Dynamic text instance name'i "y_txt" olsun. İlk önce;
Kod:
y_txt.embedFonts=true;
kodunu yazmalıyız. Sonra library'den sağ üst köşedeki butondan new font'a tıklayıp font özelliklerini seçmeliyiz. Burada seçtiğimiz herşey kullandığımız dynamic text özelliği ile aynı olmalı. Mesela bold ise text de bold olmalı gibi. En önemlisi; pixel font embed ediyorsak, new font ayarlarında bitmap font seçeneğini seçmeliyiz. Dynamic text'i ise bitmap text (no anti-alias) olarak seçmeliyiz.
Sonra library deki bu fontu linkage yapmalıyız. font'a sağ tıkladıktan sonra linkage seçeneğinden export for actionscript'i seçiyoruz. Bu adımlardan sonra fontun düzgün olarak çalışması gerekiyor.
Bir önemli nokta da şu; mx 2004 de pixel font kullanılmış dynamic text kordinatları küsürlü olduğunda bu şekilde bozulmalar olduğu halde flash 8 de bitmap text (no anti-alias) özelliği seçildiğinde hiç bir şekilde pixel fontta bozulma olmaz.

Alıntı:
Abyss82 tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Hatta ekstra bilgi olsun,
dinamik text alanlarını maskelemek istediğiniz de sistem fontlarını kullansanız bile embed etmeniz gerekiyor.
Eğer maskelemeyi dynamic olarak yapacaksanız sistem fontlarını embed etmenize gerek yok.
Old 21.02.2007   #9 (permalink)

Alıntı:
codesignist tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Fontu embed etmeyi tekrar anlatalım. Belki atladığınız yer varsa görebilirsiniz.
Dynamic text instance name'i "y_txt" olsun. İlk önce;
Kod:
y_txt.embedFonts=true;
kodunu yazmalıyız. Sonra library'den sağ üst köşedeki butondan new font'a tıklayıp font özelliklerini seçmeliyiz. Burada seçtiğimiz herşey kullandığımız dynamic text özelliği ile aynı olmalı. Mesela bold ise text de bold olmalı gibi. En önemlisi; pixel font embed ediyorsak, new font ayarlarında bitmap font seçeneğini seçmeliyiz. Dynamic text'i ise bitmap text (no anti-alias) olarak seçmeliyiz.
Sonra library deki bu fontu linkage yapmalıyız. font'a sağ tıkladıktan sonra linkage seçeneğinden export for actionscript'i seçiyoruz. Bu adımlardan sonra fontun düzgün olarak çalışması gerekiyor.
Bir önemli nokta da şu; mx 2004 de pixel font kullanılmış dynamic text kordinatları küsürlü olduğunda bu şekilde bozulmalar olduğu halde flash 8 de bitmap text (no anti-alias) özelliği seçildiğinde hiç bir şekilde pixel fontta bozulma olmaz.

Eğer maskelemeyi dynamic olarak yapacaksanız sistem fontlarını embed etmenize gerek yok.

Öncelikle cevaplandırdıgınız için teşekkür ederim.

Peki

Kod:
y_txt.embedFonts=true;

bu kodu hangi keyframe e yazacağım. Dynamic text in oldugu key frame mi
Old 21.02.2007   #10 (permalink)

codesignist's Avatar

Evet. Bunu deneyerek de görebilirdiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

sorunu , font , flashda

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 10:22.