Zoque.Forum
»
After Effects'te Takılma Problemi (flick problem)
|
| Flash, Director, Live Motion Flash, Director, Live Motion hakkında sorularınızı ve merak ettiklerinizi burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Re: After Effects'te Takılma Problemi (flick problem)
Öncelikle Tv Sektöründe çalışan birisi olarak neredeyse günde en az 1 saatim bilgisayar başında render almakla geçiyor. Bahsettiğin sorunu After Effects 7 de yaşamıştım. Çözüm olarakta senin düşündüğün gibi , kodeksiz avi çıktı alarak tabi sessiz olacak birde , premierde sesi ekleyip çıktıyıda ordan alarak bu çözümü üretmiştim. Ama bu bana günde en az 1 saat kaybettiriyordu.
Çok yoğun render almıyorsan geçici bir çözüm olabilir. Ancak Günde 1 saat render alman gerekiyorsa bu sana ek 1 saat demektir. Çözüme gelince CS3 , ancak onunda H.264 kodekle ilgili bir sorunu var. Yeni yama çıktı ancak bu seferde yamayı yüklemek tam bir ızıdrap .Bu seferde çıktıyı sesli kodeksiz avi olarak alıp canopus la yada mainconcept ile H.264 kodekin avantajlarını kullanabilirsin. Bana sorarsan mainconcept bu konuda çok başarılı. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Bodrum
|
Bende uzun zamandır AE kullanan biri olarak birşeyler yazmak istedim.
Öncelikle son çıkışı .avi olarak almak ve ayrıca ses düzenlemeyi AE de yapmak bence büyük zaman kaybı ve problem. Benim sürekli kullandığım ve sorun yaşamadığım yol, çıkışı 25fps .tga olarak alıp premiere vb. edit programıyla tekrar düzenlemek. Çoğu zaman bilgisayarda yüklü codecler AE ile problem yaşıyor yada mevcut codeclerde bozulmalar oluyor.
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Arkadaşlar yanıtlar için çok teşekkürler.
sorun benim anladığım kadarıyla AE 7 içindeki bug ve codeclerdeki uyumsuzluk olarak özetlenebilir. Kullandığım codec; K-lite Codec pack 3.2.5 Full. After Effects Pro 7 ile render alırken seslerde patlama, bozulma yaratıyor. Çözüm: 1. Sessiz çıktı alıp sesleri sonra başka bir programla (Canopus, Adobe Premiere) editlemek; bu çözümde audio-visual efektler kullandıysanızişinizi görmeyecektir (sesi tam yerine oturtmak için çaba sarfedeceksiniz). 2. CS3 de bu rpoblemlerin üstesinden gelinmiş (daha tecrübeli arkadaşlar deneyimlemiş).
|
Zoque'a hoşgeldiniz!