Zoque.Forum
»
After Effects'te Takılma Problemi (flick problem)
|
| Flash, Director, Live Motion Flash, Director, Live Motion hakkında sorularınızı ve merak ettiklerinizi burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
After Effects'te Takılma Problemi (flick problem)
(After Effects te atlama/takılma problemi)
Başımı ağrıtan bir problem; en alt katmanda bir AVI var.yaptığım FXleri kapatıp bile export ettiğimde takılmalar oluşuyor ve nedenini bulamadım. 0'a basıp Ram preview aldığımda izliyorum ve sorun yok. Export / AVI / Compressed: None yapıyorum, çıktıda takılmalar mevcut (efektlerin olmadı alakasız yerler) Birçok konfigürasyonda denedim (gerçi hiçbiri 3 Ghz üzeri makinalar değillerdi ama 2Gb Ram vardı, donanım olarak bunlar yetersiz ise AEye ne lazım!!!) Bunun bir yolunu bilen var mı? AE den bu projeyi takılma olmadan kaliteli bir formatta nasıl çıktı alabilirim ?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Flick problem in After Effects
Başlık "After Effects'te Takılma Problemi" olsa daha doğru olmaz mı?
Bir ABD forumunda "lö flickier probilem dö la en After Effects" diye başlık atılsa yeni bir konu olarak, sanırım bir tek Fransızlar bakardı mesaja. Dil fanatiği değilim ama bu dil hepimizin. En azından gereksiz yere ingilizce kullanmayalım. bilgisayar dünyamız zaten yeterince bu dile boğulmuş durumda.Ben bu takılmayı algılayamadım. After Effects kullanıcısıyım ama sorunu anlamam için Render parametrelerini, belki timeline ve gui ekran görüntünü görmek daha doğru bir yanıt vermeye olanak sağlar. After Effects 2D Compositing için konfigürasyonların yeterli çünkü. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: After Effects'te Takılma Problemi
Selam Punisher999
Başlığı açarken 2 kere düşündüm, İngilizce kullandım çünkü takılma problemi olarak türkçe kaynaklarda birşey bulamadım; creativeCow forumları hariç... Bu tarz bir sorun yaşayan olursa isminin ne olduğunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca bir zaman harcayarak bu problemin "flick" denilen bir sorun olduğunu öğrenebilsin herkes, çünkü ben bunu öğrenmek için zaman harcadım. Mesaj kısmında da türkçe açıklamasını yaptım. Burada size flick problem diye sorduğumda anlayabileceksiniz, çünkü bir sorunla karşılaştığınızda ingilizce ismini bulmaya çalışıyoruz hemen; ben öyle yapıyorum ne kadar fazla kaynaktan ararsam o kadar kolay bulurum diye.. Herneyse bakış açım buydu fazla uzatmayayım. 2 tane resim gönderiyorum; projenin GUI (Grafiksel Kullanıcı Arayüzü) ve Export (Dışarıya aktarma) ekranından. Bu görğntülerden birşey çıkarmı tam emin değilim, belki bir ipucu vardır. NOT: Bilgisayarda video render alırken herhangi bir hatadan dolayı (CPU yetersiz kalır, FPS hızları footage ile aynı değildir, vs) normalde FPS hızına göre her saniyede misal 25 kare iken, oluşan problemden ötürü 24 tane kare atar 25. karede 24.cü karenin aynısını atar. Sonuçta elde ettiğiniz video çıktısında takılmalar, kare atlamalar yaşarsınız akışkan geçişler olmaz. Bunun gibi bir problem ile karşılaşırsanız buradaki yazılar işinizie yarar umarım.
ozguraltay.com //Açıldı, beklerim... labs.ozguraltay.com //outside of the box GreenAerosol.deviantart.com //Online galerim Mesaj Miolnir tarafından 31.03.2007 (10:14) yeniden düzenlendi.. Açıklama: resim yükleme |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İsanbul
|
Re: After Effects'te Takılma Problemi (flick problem)
Aynı problem bende de vardı ve format attıktan sonra sorun halloldu... 3GHz nini altındaki makinelerde dahi sorunsuz çalışıyordum.... mevzu configurasyon olmasa gerek...
Özellikle kopya programlarda böyle sorunlar olabilir... ha bir de ses kartımı değiştirmiştim M-Audio Delta 1010lt taktım daha rahatım ![]()
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Compressed : None olmasından kaynaklanıyor olabilir.
Avi formatında ben de none seçeneğiyle export alıyordum, hem dosya boyutu çok büyük oluyordu hem de takılıyordu. Sıkıştırmalardan birini kullanmak gerekiyor gibi. O da kaliteyi biraz etkiliyor. Ama çözümün bu olduğundan emin değilim, çünkü çok iyi bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Arkadaşlar sıkıştırma formatlarının hepsini denedim, FLV çıktısında bile yapıyor bunu. Özellikle seslerin değiştiği artıp yükseldiği yerlerde (ses kartım ana kartın üzerinde) .Donanımsal olabileceği fikri yine canlandı bende ne dersiniz?
Esas benim anlamadığım olay şu, bir footage kullanıyorum; ama sanki oradaki kullanılan efektleri tekrar render ediyormuş gibi davranıyor. Yani neden anında oraları eklemiyor anlamıyorum (belki AE render mantığını çok iyi bilmediğimden kaynaklanıyor olabilir).
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İsanbul
|
Hmmm... Aslında bakılacak olusa AE audio mixdown konusunda pek başarılı sayılmaz... Yahut biraz iyi bir ses kartı ister. Onboard ses kartı ile sıksıntı yaşaman pek tabii geliyor bana, en azından bir Creative Live deneyebilirsen iyi olur gibi geliyor...
Ama sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığı konusunda kesin birşey söyleyemeyeceğim.... Esas benim anlamadığım olay şu, bir footage kullanıyorum; ama sanki oradaki kullanılan efektleri tekrar render ediyormuş gibi davranıyor. Yani neden anında oraları eklemiyor anlamıyorum (belki AE render mantığını çok iyi bilmediğimden kaynaklanıyor olabilir). Valla footageleri tekrar render etmesi gerekiyormuş gibi geliyor bana... nihayetinde master effect uygulamalrında felan sorun olabilir...
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Düzgün bir sesakrtı ile de denedim. Herkes sistemin kötü olması konusunda ortak bir yorum yapıyor, aynı aep (after efects proje dökümanı)yi sağlam bir konfigürasyonda tekrar render edicem, bakalım ne olacak sonuç...
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
AE 7 kullanıyorsan bu porblemin olması normal , özellikle seste. ( anladığım kadarı ile çok iyi bir ses kartın yok )
CS3 te audio mix sorunu tamamen çözülmüş. Bir problem görmedim. Ayrıca çıktıyı neden noncodec avi alıyorsun onu anlayamadım ? |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Seslerin bazılarında şöyle bir düzelme elde ettim: * Sesleri: 44.100 kHz, 18 bit olarak wav çıktısı aldım * AE içinde render alırken ses özelliğini de yukarıdakinin aynısından yaptım. Bazı seslerde düzelme oldu birkaç inatçı olan hala başlangıçta ve bitişte bir patlama sesi duyuluyor (hoparlörün ilk açılırken çıkarttığı ses gibi). CS3 ü deneyeceğim ilk olarak olmaz ise Adobe Premier'de sesleri ekleyeceğim üzerine. İlgilenenler için teşekkürler.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam |