Zoque.Forum
»
MovieClip'in etrafında yazı dolansın
|
| Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
MovieClip'in etrafında yazı dolansın
FreeHand'de bir yazı alanının üstüne bir resim koyunca, o resme verilecek bir özellikle yazılar o resmin etrafından dolanarak devam ediyor.
flash'ta bunu yapmamız mümkün mü? Bir MC bir Dynamic Text alanının üzerinde duruyor. MC'nin üzerine gelen yerler kaysın istiyorum. Bütün panellere baktım ama ya gözümden kaçtı ya da yok. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: MovieClip'in etrafında yazı dolansın
Selamlar,
Söylediğiniz özellik mümkün ancak biraz karışık bir konu. İşin içine action script girdiği için ben çalışan bir örneğini yapmayı başaramadım ancak gerekli bilgiler aşağıda var. 1. Bahsettiğiniz özellik wrapping olarak adlandırılıyor. Bu konu daha önce şu forumda tartışılmış. 2. Orada çözüm yolu olarak gösterilen kaynak şurası. 3. Diğer taraftan ben o sayfadaki açıklamadan daha çok işe yarayacak bir şey buldum. flash 8 kullanıyorsanız F1 ile help menüsünü çağırıp arama kutusuna img tag yazıyorsunuz. Bulunan sonuçlar arasında flash Samples seçiyorsunuz. Orada sizi örnek bir dosyaya yönlendirecek. Onları geçip dosyayı şurada bulabilirsiniz: C:\program Files\Macromedia\flash 8\Samples and Tutorials\Samples\Text Burada hem örnek bir SWF dosyasını hem de fla dosyasını bulacaksınız. Bu örnekte jpg dosyası kullanılmış. Movie clip için wrap özelliği mümkün ancak movie clip'e linkage değeri tanımlamanız lazım. Nasıl oluyor diye sormayın. Zaten şu action script olayını çözebilsem kendim yapacağım. flash'ın içinde bu örnek dosyaların olduğundan haberim yoktu. Konuyu araştırırken bunu da keşfetmiş oldum. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!