Zoque.Forum
»
Flash Photo Gallery Sorunsali
|
| Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Flash Photo Gallery Sorunsali
Merhabalar,
Zekamdan suphe ederekten size su sorunumu nasil halledecegimi soruyorum hemen, Sitede ki bu linki ziyaret etmis bulunuyorum ayrica Bir flash galeri yapmak istiyorum ozellikleri soyle olsun istiyorum ama sinirden surekli dosyalari silerek en bastan basliyorum. Thumbnail leri ayri bir klasorde olucak ve orjinal resimler ayri bir klasorde olucak. Thumbnail lerin uzerine gelince buyuyerek orjinal resim ekrana gelicek. Sanirim bu islerde XML isleri kolaylastirmak icin kullaniliyor. Nette arastirmama ragmen bir turlu yapamadim. Bide burda danisayim dedim. Cok moralimi bozdu bu meret. Her turlu bilgiye acigim Yardimci olursaniz nasil dua edicem bilemezsiniz...
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Re: Flash Photo Gallery Sorunsali
Alıntı:
Ben de bir süre öncesine bunu yapmak için debeleniyordum ![]() Hangi aşamada, nereye kadar ne yaptınız bildirirseniz daha net yardımcı olabilirim. Yani tam olarak nerede takılıyorsunuz? |
||
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Aslina bakarsaniz sadece sunu yapabildim.
Sadece import ettigim gorselleri thumbnailleri ve onlara tiklaninca dumduz gelen orjinal resimler geliyor. Ama yukaridada bahsettigim gibi buyuyerek gelmiyor.Denedim biseyler ama hepsi icin teker teker yapmam gerekti. Varsayalim 30 gorselli bir galeri olucak bunu yapmaya kalksam acilan her pop-up icin ayri bir buyume efekti yapmam gerekiyor.Aslinda gerekmiyor biliyorum fakat elimden gelen bu ![]() XML olayina dedigim gibi hic girmedim. Iyice bocaladim. Bir care bu flash ozurlusune .
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
Üç şeyi arattırıp öğrenin: -MovieClipLoader yöntemini. (İstediğiniz gibi yükleme ayarlarını yapabilmek için.) -for döngüsünü (Otomatik olarak resimlerin yüklendiği moviclipleri çoğaltıp yükletebilmek için.) -XML kullanmayı. (resimlerin bulunduğu dizinleri ve adlarını vs. kaydedip flasha gösterebilmek için.) Ben bunlar üzerinde yaklaşık 2 hafta kadar bir iş yaparak uğraştım. Takıldığım yerlerde arkadaşlara sordum, bazı XML ile yapılmış belgeler vardı onları gönderdiler, üzerinde çalıştım vs. vs. ve çözdüm. Size de tavsiyem bu üç yöntem üzerinde aratın internette. Mesela moviecliploader yöntemiyle başlayın. Takıldığınızda sorun yardımcı olalım. Daha sonra for döngüsüne geçersiniz. Sonra da XML kullanmaya... Biraz vaktinizi alır ama sonuçtan pişman olmazsınız, işi öğrenmiş olursunuz. |
||
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Merhabalar malesef bu baslik altinda yine ben
![]() Onceki sorunumu simpleviewerpro ile buyuk kismini halletmis bulunuyorum. Fakat sunu nasil yapabilecegimi bilmiyorum. Sagdan fade out ile gelen gorseli acaba nasil pop-up ya da zoom out seklinde calismanin ortasindan cikarabiliriz? Simpleviewerpro kullanan birileri varsa ya da nasil yapabilecegimi ogretebilecek biri varsa cok sevinirim.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!