|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Flash'ta Blur Button Problemi ?
Arkadaşlar flash'ta button olarak mouse üzerine geldiğin blur efekti alarak değişen bir button yapmam gerekli konuyla ilgilisi bilgisi olan varsa acilen anlatabilirmi nasıl yapabilirim veya kaynak gösterirseniz de olur. Yapmak istediğim efekt örneği şurda kullanılmış http://www.adnanserbest.com/home.htm Buradaki animasyonda flash resim slide show'un yanındaki Adnan Serbest logosu blur efektiyle geliyor. Ben bunu mouse ile üzerine gelindiğinde bir butona uygulamak istiyorum. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Flash'ta Blur Button Problemi ?
Blur Efekti için blur yapmak istediin resmi ilk öce photoshopta blurlastır. Yani elinde bi net foto bide blur foto olsun. Daha sonra flash ta bir mc oluştur. birinci katmana blur olan fotoyu koy. Efektin nekadar uzun sürmesini istiyorsan, atıyorum 50. framede bi key frame aç. Daha sonra bunu motien tweene cekir. Sonra mc nin ilk frame inin alpha degerini 0 yap. Sonra 2. bi katman olustur aynı mc icerisine. Keskin fotoyu koy. ( Kendi yaptıgım a göre örnek veriyorum 50 Demiştik) 35. frame de blank key frame ekle. daha sonra 35. frame 'e fotoyu al. 55. frame e kadar gelsin. 55. frame de bi key frame daha ac. Bunu da aynı şekilde Motien Tween e cevir. sonra blurlu olan photonun 35. frame ine gelip bi keyframe daha olustur. oradaki alpha degeriyle Keskin olan fotonun alpha degerlerinin eşit olması lazım ki efekt güzel gözüksün. keskin fotunun ilk frame indeki alpha degerini blurlu fotunun degeriyle esitledikten sonra sahneye dön. Sanırım oldu. Fakat Cok iğrenç anlattım
Kusura bakma hemen bir tane örnek hazırlıyorum ve buraya atıyorum![]()
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Alıntı:
Filters panelinde Movie Clip'lere blur efekti eklenebiliyor. Bir mc hazırlarsınız. Normal görünümden Blur görünüme bir motion tween hazırlarsınız, blur görünümünden de normal görünüme bir motion tween tabi ki. Üzerine gelince normal görünümün başladığı frame için gotoAndPlay(1) komutunu, üzerinden çekince de gotoAndPlay(bittiği frame no) komutunu verirsiniz. Blurun bittiği yere ve normalin bittiği framelere de stop komutu verirsiniz. |
||
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Soru cevaplanmış ama kodlarla nasıl yapılacağını da ben söyleyeyim;
Blur efekti vereceğimiz mc'in adı "m_mc" olsun. Bu mc'in bulduğu frame'e şu kodları yazalım; Kod:
var bfilter = new flash.filters.BlurFilter();
bfilter.quality = 3;
bfilter.blurX = blf;
bfilter.blurY = blf;
m_mc.filters = [bfilter];
var git:Number = 1;
var blf:Number = 1;
m_mc.onRollOver = function() {
git = 7;
};
m_mc.onRollOut = m_mc.onReleaseOutside=function () {
git = 1;
};
onEnterFrame = function () {
blf += (git-blf)/3;
bfilter.blurX = blf;
bfilter.blurY = blf;
m_mc.filters = [bfilter];
};
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Mersin
|
Merhaba. Örnekte vermiş olduğunuz blur efekti çok işime yaradı. Ancak adım adım uygulamada nedense buton efekti olmadı fakat ekteki dosya üzerinde oynamalar yaparak kendime ait yeni bir şekilde uyguladım. Butona down ve hit uygulamasını aynı zamanda da bunu yanyana dört butona nasıl uygularım.
Teşekkürler |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!