|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
dinamik flash menü düğme
Merhaba arkadaşlar; Sayfanıza flash menü eklerken birçok sıkıntıyı göz önüne almalısınız. ekleme, editleme sorunları hatta dinamik bile olsa en basitinden uzunluğu sabit kalacaktır. menüye scroll koyup geçiştirecek misiniz? işte çok basit, pratik ve etkili bir yolla bu sorunu aşıyoruz. tek butonluk flash yapıcaz. yazısını ve yolunu HTML kodu gibi taga yazacak ve alt alta, yan yana koyacağız. böylece resim butonların asla ulaşamayacağı bir görselliğe ve tamamen dinamikleşen basit bir yapıya sahip olacağız. nasıl yapıdığı da kendi kadar basit. HTML kodu yazılırken flasha yazı ve yol değişkenleri flashvars ile gönderilecek. flash _root'ta oluşan değerler dinamik bir yazıya aktarılacak ve bir butona da dinamik değerdeki yol verilecek. bunu geliştirmekse sizin hayal gücünüze kalmış. renkleri, şekilleri, her şeyi değişebilir. yapmayı bilirseniz... flash kodunu htmlye yazarken ekleyeceğimiz flashvars'a veri=deneme dediğimizde flashta _roor.veri şeklinde çağırabileceğimiz bir değişken oluşur. işte bütün olay bunun üzerine kurulu. bu şekilde yazı ve yol değişkenlerini flasha aktararak kullanacağız. ikinci bir adım ise sersem Explorer yüzünden flashların etrafında çıkan zımbırtıyı kaldırmak. bunun için sayfaya flash ekleme kodlarını harici bir js. dosyasından fonksiyon ile çekiyoruz. aslında bu kod kalabalığını önlemek adına çok işe yarayan bir yöntem, CSS gibi düşünelim. neyse! bunun için flash dosyamızın yolunu, boyutunu, yazısını, ve yolunu alıp flash dosyasını görüntüleyecek bir script yazmamız gerek ki altta hazır olarak bulabilirsiniz. bu sayede flash düğme istediğimiz yerde bu scripti çağırarak gerekli bilgileri vericez. unutmadan, boşluk bırakırsanız Explorer saçmalayabilir, o yüzden olarak boşluk bırakın. aynen şöyle; Kod:
<script type="text/JavaScript" language="JavaScript"> flash('veri.SWF','150','30','dugme yazısı','sayfa.htm');</script> şunlar da js dosyamızdaki flash fonksyonu kodlarımız; Kod:
function flash(file,width,height,yazi,yol){ document.writeln("<OBJECT classid='clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000' codebase='https://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0' WIDTH='"+width+"' HEIGHT='"+height+"' id='contents' ALIGN=''>"); document.writeln("<PARAM NAME=movie value='"+file+"' />"); document.writeln("<PARAM NAME=quality VALUE=high>"); document.writeln("<PARAM NAME=wmode VALUE=transparent>"); document.writeln("<PARAM NAME=flashvars id=objflashvars VALUE=yazi="+yazi+"&yol="+yol+">"); document.writeln("<embed src='"+file+"' quality='high' bgcolor='#ffffff' width='"+width+"' height='"+height+"' name='contents' align='middle' allowScriptAccess='sameDomain'wmode='transparent' type='application/x-shockwave-flash' pluginspage='https://www.macromedia.com/go/getflashplayer' flashvars='yazi="+yazi+"&yol="+yol+"' />"); document.writeln("</OBJECT>"); } örnek uygulama ve kaynak dosyalar için: http://www.flashwebtasarimi.com/flas...sarimi006.html vakit bulup bitiremediğim sayfa tasarımım için özürlerimle... kullanan arkadaşlar bir teşekkürü ihmal etmez umarım herkese kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: dinamik flash menü düğme
o kadar eğitsel izledim,okudum böyle küstahça bir şey görmedim,
yazının sonundaki nota gel : anlamayan embesiller mümkünse uzak dursun daha düzgün bir dil kullanmanı tavsiye ederim. yaptığın menüye önce bir kez tıklamak gerekiyor animasyonu görmek için(firefoxxta bakıyorum ie de değil)
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bu kod yerine swfobject kullanmanızı tavsiye ederim.Gayet cross browser desteği olan temiz düzgün bir scripttir.
http://blog.deconcept.com/swfobject/ ayrıca flash'ın enini boyunu arttırabilirsiniz. sabit kalıcak diye birşey yok |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Sizin gördüğünüz küstahlıktan önce, görmediğiniz terbiyesizlikler olmasaydı öyle bir not düşülmezdi.
boşuna yazmadığımı anlarsınız umarım. bu arada o kadar çok ek program var ki takip etmiyorum. malefes dediğiniz scripti de kullanmadım. yine de tek düğme yapısı, ister yanyana ister altalta, ister basamaklı, her şekilde kullanılır. hazır flash düğmeler yapıp istediğiniz yerde kullanmak güzel olmaz mı? ben paylaştım. işinize yarayan yer gelir kullanırsınız, bence güzel oldu. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
bu arada mozilla 2-3 ikisi de var, bende takılma yapmıyor. yine de operada takıldı derseniz doğrudur. opera zaten sık sık takılmalar yapıyor malesef. yoksa flash'ın transparanlık harici tutukluk yapacak bir yapısı yok
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
verdiğiniz linki inceledim, aynı şeyi farklı yollarla yapmışız. daha da farklı yollarla yapılabilir belki.
her yeniliği yurtdışından beklememek gerek. güzel birşey bulduğuma inadım paylaştım, hepsi bu |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!