Zoque.Forum
»
Flash Streaming Server kurulum, kullanımı hakkıında
|
| Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Flash Streaming Server kurulum, kullanımı hakkıında
Merhaba,
Bir süredir ASP.NET ve MSSQL alt yapısı olan video yayını yapılacak bir proje geliştiriyorum.Fakat bu konuda yeterli bilgiye ve tecrübeli bir uzmana ulaşamadım. En büyük sorun iyi bir server kiralayacak olmamıza rağmen kullanıcların video izlerken sorun yaşamamalarını istemiyoruz. Streaming konusunda internetten edindiğimiz bilgiye göre bu işi en iyi yapanlardan biri Adobe ürünü flash Streaming server olduğuna kanaat getirdik. Fakat satın alma aşamasından sonra kurulumu yapsam sonrasında neler yapmam gerekiyor konfigürasyonu nasıl olur, streaming destekli bir player'a source olarak yazılım içerisinde flv dosyasını belirtmemiz yeterli mi? Bu konuda nelere dikkat etmemiz gerekiyor. Yurt dışındaki hosting firmlarına yardım için ulaşmaya çalışsam da genelde verdikleri cevap Linux tabanlı server kullanmalarıydı. Fakat bizim yazılım alt yapımızla uyumlu olmadığı için çözüm olmadı.flash streaming server 2003 servera desteğinin olduğunu biliyorum. Kurulum, konfigürasyon bu konudaki her türlü bilgi paylaşımına ihtiyacım var. Bilgisini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Erhan Zengin |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Flash Streaming Server kurulum, kullanımı hakkıında
Selam
Streamin server dediğiniz sanırım video Streaming Service. bu konuda bilgim yok ama flash Media server kullandım ve çalışma mantığının aynı olduğunu biliyorum. flash Media server ise kurulumu ya konfigürasyonu itibariyle kolay bir application. yanlız uygulamalar için hem client side actionscript ve server side actionscript bilmek gerekiyor. yine de uygulama çok komplex değilse actionscript tarafında az işiniz oluyor. Kurulum dediğim gibi basit. programı kuruyorsunuz ve service modülü olarak başlıyor. Admin ekranı kolay anlaşılabilir. server ile ilgili ayarları rahatça yapıyorsunuz. Uygulamalar içinse server ın applications klasöründe bir klasör yaratıyorsunuz.İsmi de uygulamanızın ismi oluyor. içine server side actionscript'inizi koyuyorsunuz. Streaming için ayrı bir protokol kullanıyor. rtmp idi sanırım. Streaming konusunda da oldukça başarılı. Dediğim gibi Adobe Macromedia'yı satın aldıktan sonra Media server 'ı ayrı paketlere böldü. video Streaming Service sanırım tam istediğiniz şey .Ama Media server 'a bir göz atmanızı tavsiye ederim. Nasıl olsa Adobe 10 kullanıcıya olan kadar olan bir versiyonunu eksiksiz sitesinden kullanıcılara sunuyor. Son olarak Media server ile sadece video değil , mp3 ve text streaming de yapabiliyorsunuz. Yani online radio , chat , mikrofon ya da webcam kullanarak web konferansı vs. Kolay gelsin. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!