Zoque.Forum
»
ActionScript 3, OOP ve MVC'ye giriş...
|
| Flash, Director, Live Motion Flash, Director, Live Motion hakkında sorularınızı ve merak ettiklerinizi burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ActionScript 3, OOP ve MVC'ye giriş...
Usta… ActionScript 3.0 üzerine pişmişinden OOP kes, az da MVC döküver…
yazımla, flash ActionScript 3'e ve OOP temellerine giriş yaptım. Model-View-Controller yapısını da anlatmaya başladığım yazıyı merak eden ve ilgilenenlere sunarım. Yazının yeni bölümünü şu sıralar hazırlıyorum; keyifli bir dizi olacağa benzer. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Re: ActionScript 3, OOP ve MVC'ye giriş...
Alıntı:
Devamını heyecanla bekleyenler listesindeyim.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Selamlar
Elinize sağlık güzel yazı olacağa benzer ama bence design patternlerden evel başlık altındaki konuları biraz daha açıp ayrıntılı anlatmanız iyi olurdu. Gerçi geri dönüp tekrar incelicekmisiniz bilmiyorum ama şu anki haliyle yetersiz gibi. Bir de madem MVC 'ye girdiniz bundan sonraki bütün design patternleri beklioruz sizden ![]() Bu arada MVC ve diğerleri için profesyonel anlamda bilgi sahibi olmak için O'reilly' nin AS 3.0 Design Patterns kitabını tavsiye ederim. Pattern kompozisyonundaki her aşamayı çok ince bir şekilde ele almış gayet işlevsel bir kitap. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
perplex: amacım design pattern'ları ya da yazılım mimarisi anlatmak değil. actionscript3'ü nasıl verimli kullanırız ve demo türü çalışmalar nasıl yaparız konuları. mvc'ye girmek gerekiyordu, çünkü yer yer kullanılacağından okuyucuların önden bilgilenmesi sağlıklı olur.
bilgin ve ilgin varsa bir yazı hazırlayarak design pattern konularına sen girebilirsin. hem plazma'da hem de uygun görürsen dahaiyi.net'te isminle yayınlarız. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!