»
Sayfa Geçişi Problemi ? (Yardım İstiyorum !)
|
| Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: SAMSUN
|
Sayfa Geçişi Problemi ? (Yardım İstiyorum !)
Merhaba Arkadaşlar. Konuyu fazla uzatmadan direkt soruma geçeyim Yapmak istediğim şey düzgün çalışan bir sayfa geçişi. (AS2) Ana sahnemde birtane animasyonlu butonum var. Yani Anasahnede birtane mc, mc'nin içerisinde de butonum var. Butonumun kodları : on (rollOver) { gotoAndPlay(2); } on (rollOut) { gotoAndPlay(11); } on (release){ _root.window.gotoAndPlay("kapan"); link = "iletisim" } Yine anasahnemde birtane daha mc var (Buda sayfa geçiş animasyonunu içeriyor) iki katman var, birinci katmanda 15'er frame aralıklarla geçiş animasyon tekrarları yer alıyor. Son tekrarda ise animasyonun tersi. Yani bir butoından diğerine geçerken çalışacak olan animasyon. İkinci katmanda ise yine 15'er frame arlıklarla anahtar noktalrım var. Bu anahtar noktlarda ise instance name'ler tanımlı. ( Örneğin ilk keyframe'de anasayfa, 15. keyframe'de iletisim... gibi) bu 15. keyframe aralıklarda da stop komutlar yer alıyor. Son tekrar animasyonumda da (yani ters animasyon'da ) alttaki kod gibi deam eden bir kodum var: stop(); if (_root.link == "anasayfa"){ gotoAndPlay ("anasayfa"); } if (_root.link == "biyografi"){ gotoAndPlay ("biyografi"); } son olarak anasahnemde link = 0 ; kodum yer alıyor Sorum şu: bu SWF dosyamı çalıştırdığımda geçiş animasyonumun ilk 15 frame'i yani açılış animasyonum çalışıyor, ardından başka bir butona tıkladığımda birkez kapan animasyonu çalışıyor fakat açılış tarafı çalışmıyor ( yukarıdaki buton kodun'da link = "iletisim" kısmı ). yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi çalışmalar herkese...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Sayfa Geçişi Problemi ? (Yardım İstiyorum !)
AS2'de yaptığım bir işte ben de aynı sorunu yaşamıştım.
Kodları frame'e yazarak deneyin. Buton ya da mc üzerine yazmayın. Yine olmazsa, gotoAndStop yerine gotoAndPlay yazın bir önceki frame'den başlatın, ilgili frame de stop(); kodu yazın... Sanırım böyle birşeyler yaparak halletmiştim. Üçüncü bir ihtimal de, eğer on(release) kodu altında düzgün çalışmayan bir işlem varsa, o işlem yüzünden bir dahaki dönüşümde ilgili kod bozulmuş olabiliyor. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Anladım M.Göktaş vallahi birsürü şey denedim halen bir çözüm bulamadım. Söylediklerinizide dikkate alarak tekrar deneyeceğim. İlginiz için teşekkür ederim
Bir ricam olucak sayfa geçişleriyle alakalı elinizde örnek bir dosya varsa ve paylaşırsanız sevinirim. Tekrar teşekkürler iyi çalışmalar...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
ekte bir sayfa geçiş örneği gönderiyorum, çalışma sistemini anlaman belki işine yarar.
kolay gelsin
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Teşekkür ediyorum kerem 1905 incelemeye başlıyorum hemen. İyi Çalışmalar...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Merhabalar;
Arkadaşlar sorunumu hallettim. Buton kodlarına "_root" ifadesiyle bir ekleme sayesinde sorunum çözüldü. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkürler...
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!