Zoque.Forum
»
loadMovie ile 2 animasyonu ayrı sahnelerde oynatamama sorunsalı...
|
| Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
loadMovie ile 2 animasyonu ayrı sahnelerde oynatamama sorunsalı...
Uzunca süredir çözemediğim bir problem. Yardımcı olursanız minnet duyacağım. Şimdi, flash da bir banner hazırladım. Olmasını istediğim, banner ın üstüne gelince, hazırlamış olduğum başka bir animasyonun, kendi boyutlarında açılarak oynaması. Bunun için kullanmış olduğum kod,
on (rollOver) { loadMovieNum("tur.SWF", 0); Bu haliyle flash testte gayet güzel çalışmakta. Fakat dosyayı Dreamweaver'a import edip siteye yerleştirdiğimde, local veya internet üzerinden çalıştırdığımda da, hiç farketmiyor, load edilen animasyonu kendi boyutlarında değil de, banner'ın içinde oynatıyor. Halbu ki; olması gereken HTML sayfanın, yeni yüklenen animasyonun altında kalarak, animasyonun sayfanın üstünde açılması. Umarım gözünüzde canlandırtabildim... Şuan aklıma gelen ve İnternette olan örneği, Hotmail sayfasında ara sıra denk gelen, "windows live for mobile/ web'in gücü avuçlarınızda" bannerında mevcut mesela.. cevabı bekliyor olacağım... kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: loadMovie ile 2 animasyonu ayrı sahnelerde oynatamama sorunsalı...
Çabucak verilen cevap için teşekkür ederim. Dediğin şekilde yaptım. Load ettiğim SWF'nin boyutunda bir layer oluşturdum ve içine yerleştirdim. Kocaman bir ama. İnternette test ettim; hiçbir değişiklik yok. İlk animasyonun içinde oynatmaya devam etmekte. Çok sinir bozucu. Acaba dw a eklemem gereken bir kod mu var. Gerçekten bilemedim... Tekrar teşekkür ederim yardımcı olduğun için...
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
sorunu tam olarak anlayabilmemiz için görebileceğimiz bir adres verebilirsen veya dosyaları ekte gönderebilirsen daha rahat yardımcı olabiliriz.
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
Bu arada en önemli işlem, flash'ın HTML'e gömüldüğü koda "wmode='transparent'" eklemen. HTML Code:
<object ..... > <param name="wmode" value="transparent" /> <embed ...... wmode="transparent"> </object>
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Orjinal dosyaların boyutları büyük olduğu üzere basit bir şey yaptım. O dökümanları gönderiyorum. Untitle1 isimli dökümandaki tablonun ilk satırında yer alan flash(abc.SWF) banner olsun ve üzerine gelince, load ettiğim animasyonu(walking.SWF) kendi boyutlarında, aynı sayfa içerisinde oynatsın. İkinci satırdaki fotğrafı da sitenin içeriği olarak farz edelim. SWF olarak test edildiğinde siz de göreceksiniz ki; hiçbir sorun yok. Bütün sorun browser da istediğim gibi çalışmaması.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
aynı sorunla yakın zamanda karşılaşmıştım. sorun HTML kodu içindeki SWF tanımlamada. aşağıda düzenlediğim örnekteki Untitled-1.HTML'deki flash kodlarını incelersen kullanımını anlayabilirsin. Yine de ziyaretçiler için kısa bir açıklama gerekirse, senin kodlamada diziliş şöyleydi.
Kod:
<div id="Layer1" style="position:absolute; left:268px; top:52px; width:450px; height:420px; z-index:1"> <object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="460" height="70"> <param name="movie" value="ABC.SWF"> <param name="quality" value="high"> <embed src="ABC.SWF" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="460" height="70"></embed> </object> </div> Kod:
<div id="Layer1" style="position:absolute; left:268px; top:52px;"> <script language="JavaScript"> if (AC_FL_RunContent == 0) { alert("This page requires AC_RunActiveContent.js."); } else { AC_FL_RunContent( 'codebase', 'http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0', 'width', '460', 'height', '420', 'src', 'ABC', 'quality', 'high', 'pluginspage', 'http://www.macromedia.com/go/getflashplayer', 'align', 'middle', 'play', 'true', 'loop', 'true', 'scale', 'noscale', 'wmode', 'transparent', 'devicefont', 'false', 'id', 'ABC', 'bgcolor', '#fc9', 'name', 'ABC', 'menu', 'true', 'allowFullScreen', 'false', 'allowScriptAccess','sameDomain', 'movie', 'ABC', 'salign', 'lt' ); //end AC code } </script> </div> Tabii bi de AC_RunActiveContent.js dosyasını çalıştırmak için gerekli eklemeleri yapman lazım. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
@ooruc
Şimdi öncelikle gecikmiş bir teşekkür olacak. Hakikaten bilgilendirici olan bu ayrıntılı cevap için tekrar teşekkürler... Sanırım biraz abartıyor olucam ama son bir sorum daha olacak. Aynı animasyon üstünden yönelticem sorumu. Her şey çok güzel çalışmakta. Tam istediğim gibi. Tek eksik, load edilen animasyonun penceresini hangi komutla kapatıp; banner a geri dönüş yapabilirim? Eğer bu da tamam olursa tadınmaz yenmez bi animasyonun sahibesi olacağım kesin gibi... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Kapatma işini walking.SWF üzerinden halletmen lazım. Ekteki dosyada iki çeşit örnek var. Birincisi, bir butona tıklatarak ( ziyaretçiye ) bannera dönme. İkincisi ise bannerdan movieye geçiş yaptığın gibi, movieden rolloutl'a bannera geçiş yapma. Aslında bunlarda buton kullanmayıp direkt movieler üzerinden bu işlemleri yapmak daha iyi ama sanırım bunlarda işini görür. Walking.fla'ları incelersen yeterli olur sanırım.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!