Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Flash, AIR, Flex, Silverlight » Flash kitabı ne tavsiye edersiniz?

Flash, AIR, Flex, Silverlight Flash, AIR, Flex, ActionScript (AS2,AS3) ve Silverlight hakkında sorularınıza ve merak ettiklerinize burada yer verebilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 16.04.2007   #21 (permalink)

MGoktas's Avatar

Yer: Kayseri
Görsel: 17
Re: Flash kitabı ne tavsiye edersiniz?

Flash MX 2004 Action Script 2.0 kitabını alıp action script mantığını öğrenebilir miyim sonuç olarak?

Sanırım bu yayınevinden en son çıkan bu?
Ya da bilmediğim var mı başka tavsiye edeceğiniz.

Sistem Yayıncılık'tan flash 5 kitabını alıp bişeyler öğrenmiştim.
Action Scripti de başlangıç olarak öğrenebilir miyim flash MX 2004 Action script 2.0 kitabından?
MGoktas şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 16.04.2007   #22 (permalink)

Yer: Eskişehir

flash'ı kitapla öğrenmek sıkıcı, uzun ve yorucu. Bu konuda en iyisi görsel tasarım setleri ve videolar. Bu videoları ücretsiz olarak internette bulmak münkün. flash öğrenirken kitap almıştım hiç bir işe yaramadı. Başkasına verdim. Biraz da ingilizcen varsa kitaba para vermeye gerek yok.
limonlu şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 16.04.2007   #23 (permalink)

MGoktas's Avatar

Birşey aradığım zaman zaten genelde internetten araştırarak ulaşıyorum ama düzenli bir program takip ederek öğrenmek daha kolay geliyor bana. O yüzden kitap düşünüyorum.
Ayrıca flash değil de Action script öğrenmeye çalışıyorum asıl. Bu yüzden kitabın daha faydalı olacağını düşünüyorum şu an için.
MGoktas şu an çevrimdışı  
Old 21.04.2007   #24 (permalink)

Yer: İSTANBUL
Görsel: 1

arkadaşlar ben çarşamba günü alfa yayınevin flash8 ve actions kitabını aldım ama pişmanım .Kitabın yanında cd ilavesi varmış bunu aldıkdan sonra fark ettim ve satın aldığım yere gittim kitapın ilave cdsi ve eki yok dediğimde bana dikkatli olsaydınız falan dendi yayın evini aradılar sözüm ona kitap yokmuş pazartesi yayın evini ben birebir arayıp görüşücem.yani sonuçö olarak kimin kitabını alırsanız alın dikkatli olun eklerine falan bakın adamlar sadece çocuk kitapları satmaya alışmış hiç bir şeye dikkat etmiyolar..
sabricanzaim şu an çevrimdışı  
Old 21.04.2007   #25 (permalink)

MGoktas's Avatar

Action script hiç bilmiyorum ve bahsettiğim kitabı 31 YTL ye aldım.
Bir proje üzerinde çalışırken internetten elbette bulabildiğim kadar farklı kaynak araştırıp bulmaya çalışırım ama bana da ilk başta düzenli olarak ders yapmak mantıklı geliyor.
İlk bir kaç konuda öğrendiklerim bile verdiğim paraya değdi bence. Tabi ki kitaptan öğrenme yöntemini seçmeme de.

Tavsiye ediyorum öğrenmek isteyenlere.
Biraz flash bilmek yeterli bu kitaptan faydalanmak için.
Oldukça açıklayıcı buldum konuları.
MGoktas şu an çevrimdışı  
Old 21.04.2007   #26 (permalink)

metsatöll's Avatar

Yer: Tallinn
Görsel: 9

flash programinin arayüzüne biraz alistiktan sonra, görsel olarak anlatilan bazi derslere de bakmaniz yararli olacaktirr.

Link
metsatöll şu an çevrimdışı  
Old 25.04.2007   #27 (permalink)

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Adobe'un sitesinde flash'la ilgili 34 tane video var. 'Select a Product' menüsünden flash CS3 Professional seçmeniz lazım.

Bunlar kullanıcılar tarafından hazırlanmış ilgisiz videolar ve alakasız konulara dağılıp daldan dala atlamamak için 'Select a Topic' menüsünden konu seçimi yapmanızı tavsiye ederim. Örneğin, 'Getting Started' konusu flash ile yeni tanışanlara uygun olabilir.

Aynı sayfada Adobe'un diğer ürünleriyle ilgili videolar da var. Birkaç Photoshop CS3 videosu izledim. Çok etkileyici bir ürün doğrusu.

flash öğrenmek için ayrıntılı bir eğitim seti arayanlar için Total Training setini tavsiye ediyorum. Sitede iki tane demo izleyebilirsiniz. Konular son derece ayrıntılı ve güzel açıklanmış. Dersleri anlatan arkadaşın tarzını çok beğendim. Yalnız ürün çok pahalı. Ucuza nereden bulursunuz bilemem. Ebay'e bir göz atabilirsiniz. Ben bir arkadaştan ödünç aldım. DVD olarak hazırlanmış. Toplam 3 DVD'yi kaplıyor.

Hiç flash bilmeyenler için action script öğrenilmesi gereken en son konu. Hatta çok kişi action script hiç öğrenmeden de idare edebilir. Zaten flash 8 action script konusunda size yardımcı oluyor. Örneğin benim öğrenmeme gerek yok çünkü birkaç basit text animasyonu yapmak için kullanacağım.

Neredeyse her türlü banner ve reklam filmi tasarımını hiç action script bilmeden kolayca yapılabilir. flash ile oyun veya web sitesi tasarımı için şüphesiz biraz action script bilmeniz lazım.

Mesaj erdinç tarafından 25.04.2007 (12:21) yeniden düzenlendi..
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 25.04.2007   #28 (permalink)

metsatöll's Avatar

Yer: Tallinn
Görsel: 9

Alıntı:
marcel tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Adobe'un sitesinde flash'la ilgili .... bilmeniz lazım.
illustrator ve Photoshopla ilgili olarak da cok güzel dersler var. Cok faydali olacak bir kaynak. Adres icin tesekkürler marcel.
metsatöll şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

edersiniz , tavsiye , kitabi , flash

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 13:20.