|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
SWF boyutu
Şirket için yaptığım sayfanın girişine bir flash koymak istiyorum.flash ı sadece bu işte kullanacağım için öğrenmek istemedim.Swishle bu işi başımdan atmaya çalışıyorum ama şöyle bir sorun var yaptığım flash tam 415 kb tuttu. Bu galiba bayağı büyük bir SWF dosyası için ama işin ilginç tarafı yaptığım scene'ı siliyorum . Boyut 414 kb'ye iniyor yani hiç azalmıyor.Neyse.. böyle birşeyle karşılaşanınız oldu mu ? yardım edin..Bugün yarın sayfayı güncellemem lazım .. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
biraz tuhaf bir yöntem ama, eğer sadece intro türü birşeyse ve button falan gibi şeyler yoksa bir yol var. yani ben bir keresinde 420 kb.'lik bir .SWF'yi 52 kb. yapmayı başardım.
şöyle ki; aynı ebatlarda [=width ve height olarak] yeni bir .fla yarat, ve eski .SWF'ni bu .fla'nın içine import et. gereksiz zevatlardan kurtuluyorsun. ancak bu yöntemde her kare frame frame çağrılıyor ve scene ve layer'lar uçuyor. sadece bir yöntem işte...
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Çalışma bittikten sonra Library penceresinde (window-library) sağ üstteki küçük üçgen işaretine basılır ve açılan menuden "select unused items" seçeneğine tıklanır. Başka hiç bir yere tıklamadan aynı pencereciğin altındaki çöp tenekesi simgesine tıklanır ve kullanılmayan tüm materyaller silinir. Sonra movie tekrar export edilir.
Denemedim...
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
kullanilmayan objeler...
kullanilmayan objelerin kütüphanede olmasinin SWF in büyüklügüyle veya kücüklügüyle pek alakasi yoktur.
Onlari sildiginde dosya ne kücülür nede baska bir sey olur. www.projectzone.de |
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
....eger
... icerisinde cok Jpeg varsa onlari iyi komprime edeceksin.
örnegin yüzde 0,1 lik bir flut bile fotografi 3-ila 4 kB düsürebilir . ----bütün objeleri MC yapacaksin ----JPEG leri tam kullanabilecgin formatlarda ayarlayacaksin ----fram to frame animasyonlarda her iki frame den birini sileceksin. ----ve birde ise yarayan baska bir olay, bitirmis oldugun bir animasyonu kopyalayip. yeni bir sahneye yüklemek. oda bayagi SWF kapasitesini düsürüyor. www.projectzone.de |
|
Zoque'a hoşgeldiniz!