Zoque.Forum
»
yeni versiyon ve türkcelestirilmesi
|
| Forum/Galeri Kullanımı Forum ya da galeri bölümlerini kullanırken karşılaştığınız problemlere ve sormak istediklerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
yeni versiyon ve türkcelestirilmesi
cogunuz farketmissinizdir, forumun bircok bölümü türkcelestirildi. fakat yine de eksik kalan kisimlar bulunuyor. ayni sekilde tercümesi yapilan bazi terimler size yanlis/eksik geliyor da olabilir.
bu konuda sizlerden 2 istegimiz var: 1. bu konu altina henüz türkcelesitirilmemis kisimlarin tercümesini ekleyebilirsiniz. örnek: "Close this thread after you submit your message" bu konuya mesaji ekledikten sonra konu kapatilsin, seklinde 2. daha önce cevirisi yapilan fakat sizin daha uygun olacagini düsündügünüz bir öneri olursa bu konu altina yer verebilirsiniz. örnek: giris yapin yerine oturumu ac gibi. burada belirtilmesi gereken 2 önemli nokta var. ingilizce terim ve karsiligi tam olarak konu icinde verilmeli ki, bunu bizim dil dosyasinda arayip bulmamiz problem olmasin. diger nokta türkce karakter kullanimi. lütfen tüm cevirilerde türkce karakter kullanilsin. not: http://forum.zoque.net/faq.php bu bölümün tercümesine gerek yoktur. elimizde daha önceki versiyondan kalan yardim bölümünü kullanacagiz.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: yeni versiyon ve türkcelestirilmesi
ilk gördüğümü hemen ekleyeyim.
Sayfanın altında bulunan "Hızlı Ulaşım" bölümündeki <optgroup> isimleri türkçeleştirilmemiş: "Site Areas" => Birebir çeviri bana garip geldi. Onun yerine "forum.zoque.net" veya sadec "Zoque" yazılabilir "Forums" => "Forumlar" degisiklikler yapildi. zoque |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
yazılan thread'in altında bulunan butonların alt tagları ingilizce duruyor.
örneğin zoque is offline - zoque şu an çevrimdışı olabilir. degisiklikler yapildi. zoque
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
@Lautreamont 'a ek olarak:
"Send a message via MSN to Lautreamont" => "MSN üzerinden mesaj gönder" veya "MSN mesajı gönder" (fazla geyik oldu) "Send a message via ICQ to Lautreamont" => "ICQ üzerinden mesaj gönder" veya "ICQ mesajı gönder" "Add to Lautreamont reputation" => "Bu mesaja puan ver" , "Mesaj hakkında düşünceleriniz", vs.. (Şahsen, reputation'ı birebir çevirip ün diye kullandığımızda bana garip geldi. Yine de siz bilirsiniz..) Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
degisiklikleri yaptim. reputation yerine ne kullanabiliriz sence? popülarite? benimde kararsiz kaldigim bir nokta acikcasi.
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
"İTİBAR" nasıl olur?
Portfolyo | Güneşin Tam İçinde | Reklam-im Mihrace.Net ! | 3d Gözlük | Ebu'l-iz | Kimin Eli? DeviantArt+ Kolayca Oku Mesaj ssonmez tarafından 20.07.2004 (15:58) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Sayfa açıkken telepati :) |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
hazır başlamışken haddim olmayarak su quote butonunu da degistireyim dedim. aslına sadık kalmaya calıstım.
![]() sanıyorum bu daha iyi oldu ![]()
Je ne veux pas être flétri de la qualification de poseur. Je ne laisserai pas des Mémoires. La poésie n'est pas la tempête, pas plus que le cyclone. C'est un fleuve majestueux et fertile. (...) Mesaj Lautreamont tarafından 20.07.2004 (17:46) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
bir de su standart vbulletin iconunu degistirsek fena olmaz sanıyorum.
ben söyle bir sey yaptım. ikon da burada www.konsept.net/ka/favicon.ico
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!