Zoque.Forum
»
Fotoğraf makinaları kullanma kılavuzu
|
| Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Unite-3 Objektifler
Ben ne dersem yazinuz Bu söz hoca sözidur Objektif dediğumuz Makinanın gözidur Haçan gömlek bol idi Taksa idun iki pens Objektifun tek ise Deruk oğa singıl lens Merceğum buğulandi Yapamadum oni net Objektifun kilidi Ya vida ya bayonet Objektif çeşit çeşit Dari var genişi var Her birisi değişuk Ayri ayri işi var Madem ki çekecesun Kim olur sana engel Her yeri almak içun Takmali vait angel Haçan girdi horona Titrer idi omuzi Böcuk çekileceksa Takaruk makromuzi Gelinler ellerine Kina yakarlar kina Teleylen bakilinca Ayşem gelur yakina Beşyüzluk telecuğum Aynalidur aynali Doldi yarim vizöre Oğa nasi doymali Bi evde iki baci Allahum bana aci Yarim sığmaz vizöre Yok mi bi geniş açi Olmadi alamadum Tonya’nun gaydesini Balıkgözi kullandum Görmedum faydesini Kolayluklari vardur Çekimlerde zumlarun Sür ileri geriye Değişsun açilarun Yaylanun çimeninde Zumumi arayirum Dedi ki çekma beni Saçımi tarayirum İki lensle bi badi Hadi gidelum hadi Yarin güzellukleri Vizörlere sığmadi Uzun yoldan gelmişum Hamam ararum hamam Objektifler naziktur Gösteriniz ihtimam Haçan beni kim itti Foterum sele gitti Sori soran yok ise Aha dersimuz bitti Mesaj Chewbacca tarafından 30.04.2003 (12:40) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
|
Unite-4 Diyaframlar
Buyurun arkadaşlar Sessizce dinliyelum Dersimuz diyaframdur O da neymiş bilelum Karadağa çık da ye Taze koyun etini Diyaframlar ayarlar Işığın şiddetini Düğun güni gelende Göğe mermi saçilur Diyafram göze benzer Kısılur da açilur Bu yıl işim çok idi Edemedum bayrami Eğer ışık çok ise Kısaruk diyaframi Vermez ise bubasi Anlaşır da kaçaruk Az ışıklı yerlerde Diyaframi açaruk Diyafram yapraklari Ne incedur ne ince Marifeti görülur Foturaf çekilince Gider iken yaylaya Buldum bakır parasi Diyaframlarun yeri Merceklerun arasi Kestum da odun ettum Fınduğun dallarini Diyaframlan sağlaruk Netluk alanlarıni Elumde sari kantar Habu kantar ne tartar Diyaframi kısarsak Netluk alani artar Serander temelini Kuma atarum kuma Fadimemi rastlattum Netlik alanlaruma Katıra yük bağladum Üste vurdum kolani Ne derindur ne derin Onalti’nun alani Bu sene finduk boldi Doldi serander doldi Fadimeyi net ettum Bubasi flu oldi Barmaklarum üşidi Diyafram açamadum Kaynatam basti bizi Becerip kaçamadum Fadimem dağdan aşti Makinama yanaşti Diyafram kıstım ama Gözüm gene kamaşti Derenun kıyısında Patik dokurum patik Baktum makinasina Diyafram otomatik Tuzluktan akan tuz mi Yemeğe koydunuz mi Diyaframlar bu kadar Bilmem anladınuz mi ... Mesaj Chewbacca tarafından 30.04.2003 (12:40) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
|
Unite-5 Obtüratörler
Yaptım incir reçeli Koydum oni kilere Çok hızli ilerleduk Gelduk örtücülere Ay doğar sini sini Öğrenun doğrusini Obtüratör ayarlar Işığın süresini Makinada örtüci Değişuk yerlerdedur Bazen lensin üstinde Bazen de gövdededur Bıçak taşlan bilenur Muhtaç olan dilenur Örtücilere bazen Obtüratör de denur Örtüci perde gibi Açilur da kapanır Bazısi şaşırur da Oni diyafram sanır Kızlar güzelleşince Eve dolar görüci Değişince diyafram Etkilenur örtüci Haşladum patatesi Püre yaparım püre Çok ışıkli yerlerde Gerekir kısa süre Gel geçelum geçelum Habu daşli dereyi Eğer ışık az ise Uzatursun süreyi Balığa attum ağı Arkam Zigana dağı Uçan kuşa lazimdur Saniyenun ufağı Saniyedur saniye Enstantanenun başi Bin ile yakalaruk Havada uçan kuşi Hiç bakmayisun bana Seni gavurun kızi Sona geldi dayandi Obtüratörün hızi Köpeğe kuçu kuçu Kediye deruk pisi B ile yakalanur Hareket görüntisi Gövdeyi inceleduk Örtücülere baktık İşte bu koniyi da Gerimuzde biraktık Mesaj Chewbacca tarafından 30.04.2003 (08:06) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
Unite-6 Filmler
Çayıra serdim kilim Bugün konumuz film Buni öğretemezsem Ben de adam değilim Ne renklidur ne renkli Sürmene beşukleri Işıktan etkilenur Gümüş bileşukleri Filimin üst tarafi Gümüş kaplidur gümüş Gel karanluk odama Edelum senle cümbüş Tutuşturdum sobayi Yere düşti külleri İri gren yapayi Gümüş moleküller Derede göndüm yari Yarin yüzü sapsari Vardur makinalarda DIN’le ASA ayari Filimum yüksek ASA Gren yapacak gren Yitirdum Fadime’mi Yok midur oni gören Film çektim bin ASA Diyafram kısa kısa Kaynanam koyi çıkmiş Ne gam ettum ne tasa Dağlar insiz olur mi Flaş pilsiz olur mi Ustalara danıştım Film DIN’siz olur mi Flaşi çok kullandum Pilim bitecek pilim Büyük boy makinalar Çeker tabaka film Layka filmun eni dar Boyi da boyum kadar Filmun kutilarinda Her türlü bilgi yazar Vurma küçük uşağa Büyur da olur arsız Habu ortho filimler Kırmızıya duyarsız Yarimun kapısinda Dilenciyim dilenci Filimim ortho imiş Fadimem çıkti zenci Üç milyona aldım poz Yürecuğum etti coz Yıkatturdum oni ki Hepsine da konmiş toz Erukler çiçek açti Elum filme yanaşti Tam da oni takarken Uci içine kaçti Kuymağa koydum peynir Yağlar yere damladi bilgisayar yüzünden Filme gerek kalmadi Renkli kaset filimi Üç milyon verip aldım Dersi bitirduk ama Ben da resmen bunaldım Mesaj Chewbacca tarafından 30.04.2003 (12:42) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
|
Unite-7 Filtreler
Habu akan deredur Derenin adi nedur Sanırum anladinuz Dersimiz filitredur Oy dereler dereler Neler bilirum neler Renkleri değiştirur Bendeki filitreler Karadağ ormaninda Kovaladım ayıyı Hava sislendiginde Kullanıruk sariyi Fiyatlandi zamlandi Gazyağının litresi Lamba ışığı ister Renk balans filitresi Baktum karşıda Rize Taktum bi polanze Net ettum beşyüzluğu Gelduk yarlan göz göze Takinca pirizmayı Şaştım olan bitene Geldi gözüm önüne Bi düzine fadime Su çekti de uzadi Ala gürgenin boyi Turunci filitrelen Göğü ederuk koyi Taktım koyi kırmızi Çapi objektife dar Gökyüzi oldi gece Yıldız eksik o kadar Oy nereye nereye İneyirum dereye Bütün kızlar bayilur Kırmızi filitreye Mavi renkli filitre Tenleri koyi eder Süt beyazi fadimem Birlanbir oldi esmer Her ışığın mori var Morun da ötesi var Öteye dür demenun Özel filitresi var Fadi'm gene giyindi Donatti her yanini Yok mi bi filitrecuk Kaybetse fistanıni Arayirum yarimi Belki eve gitmiştur Hadi bana eyvallah Dersimuz da bitmiştur |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
Unite-8 Aksesuarlar
Kaçkarın soğuk suyi Deldi bağrımı deldi Dersimuzun sırasi Aksesuara geldi Kalandar soğuğunda Lahana ekilur mi Aksesuar olmadan Foturaf çekilur mi Yayla kelifterinde Hem ağa var hem de bey Güneş vurmasun diye Takaruk Parasoley Atum koşti yoruldi Verdum oğa biraz ot Düşük enstantanede Kullanıruk tiripod Ara halka takilur Objektif gerisine Yanaşıruk konunun Sanki içerisine Uzatma tüpterini Objektife tak da gel Konu nasi büyüdl Bi gözinlen bakta gel Hiç bişe körük kadar Koniya yaklaşamaz Koninun detaylari Gizli sakli kalamaz Makinam çok eskidi Geldi yirmi yaşina Monopod baston gibi Taşinur tek başina Kablo deklanşörümi Kestum da kısa ettum Makinaya takinca Anladum hata ettum Objektifte güneşluk Saydum ona bi boşluk Fadimeme yalvardum Etmedi bana eşluk Kestum gürgen oduni Gömleğumden çıktı ter Objektifum yetmedi Takdum oğa konverter İlavedur merceğum Bi makro çekeceğum Fadimem küsti bana Aca ben nedeceğum Her zaman çekim yapsun Boş durmasun elinuz Yarınki dersimuzi Çalişıp da gelinuz Mesaj Chewbacca tarafından 30.04.2003 (12:43) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
Unite-9 Film Yıkama
Derenun kiyisinda Yere serdum kilimi Şimdi de yikayalum Çektiğumuz filimi Filim çekildiğunde Hemen yıkanılacak Bekletilmeye gelmez Beklerse bozulacak Yattum yer yatağına Nefes alurum nefes işlenecek konimuz Developing proses Takdum binluk teleyi Aya bakarum aya Al elune kaseti Gel karanluk odaya Karanluk odalara Sakın ışık girmesun Filimun duyarkati Dikkat et çizilmesun Fınduk kabuğu serttur Kırmasun dişimuzi İki farkli banyolan Görüruk işimuzi Çok tutumli olana Pinti deyiler pinti Birinci banyolarda Belli olur görinti Balet çıkti sahneye Bale edeyi bale Kasetteki filimi Saralum sipirale Elumde Alman marki Banka ararum banka Sarılmiş sipirali Hemen koyalum tanka Girme atun yanina Bakarsun seni teper Filmi tanka koyinca Dok ona developer Geçirmeyin süreyi Filim olmasun koyi Developerden sonra Dok üstine hipoyi Filim böyle islakken Çok hassastur çizilur Toz dumansuz yerlerde Kurutmaya dizilur Çıkalum Boztepe'ye Trabzon'a bakalum Dersimuz sona erdi Işıklari yakalum Mesaj Chewbacca tarafından 30.04.2003 (12:44) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
|
Unite-10 Baskı ve Agrandizman
Yayla yağı yiyenler Ne semizdur semizdur Baskı incelukleri Bu günki dersimizdur Dernekte yazilari Yazman yazayi yazman Karanluk odalarda Yapilur agrandizman Haçan gittum baleye Orda gördüm baleti Filimleri büyütür Agrandizör aleti Bu oda karanlıktur Dikkat et de takılma Baskı kalite ister Paralari sakınma Fadim'e mektup yazdum Yapıştırdum iki pul Bu odada yakilur Koyi kırmızi ampul Yaylanun çimeninde Uşaklar horon teper Şu birinci küvete Dökelim developer Yabani hayvanlarun Huyi bilinmez huyi Ortadaki küvete Koyalum musluk suyi Taktum aynali tele Ufo çekerum ufo Kaldi elde son küvet Ona da koyduk hipo Olmadı çıkamadum Karakaban dağına Düşürun görüntiyi Foturaf kağıdına Bunca bilgi öğrenduk Bu işleri biliruk Artık kartlarımuzi Banyo edebiliruk Şimdi kartlar beklesun On dakkacuk hipoda Sonra canun isterse Işık da yak pipo da Ardindan fotoğrafi Temiz suya sokalum Banyo artıklarıni Bi güzel yikayalum Gördüm gayretinuzi Gözüme doldi yaşlar Böylece baskı işi Bitmiştir arkadaşlar Nişan aldum şişeye Barut ıslak almadi Sizden müjde isterum Başka koni kalmadi Dersler sona ermiştur Sikildi mi canınuz Kurban olsun sizlere Habu Reşat hocanuz Mesaj Chewbacca tarafından 30.04.2003 (12:44) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
|
Final Sınavı
Barabenli dabancam Paslandı satacağum Çıkarun kağıtları Yazılı yapacağum Okurken soruları Çok dikkatli izleyin Görürsem fena olur Kopyalari gizleyin Misir çorbasi taşti Kepçe ararum kepçe Cevaplayin bakayim Ne yapmiştur Niepce Habu soru çok kolay Sanki da can simidi Şimdi lütfen yazinuz Corç Estiman kim idi Yaylanun çimeninde Güneş yakti kafami Saniyemuz altmiştur Siz bulun diyaframi On yedi geniş açi Elli normal biliruk Haydi yazın bakayim Üç yüzlüğe ne deruk Bal alurken kovandan Ari sokti yüzumi Bir objektif olarak Tarif ediniz zoomi Kemençemde yay islak Ses çıkmayi sürtmelen Deklanşör çalışır mi Birazacuk dürtmelen Kağıt banyolarında Küvetleri okuduk Lütfen yanıtlayiniz Son küvete ne koduk Çekime başlamayin DIN, ASA'yi görmeden Söyleyin nedur farki Color'ın Chrome'den Terasun gerisine Atmişum çekme kati Önde mi arkada mi Filimin duyarkati Duyarkat nokta nokta Söyleruk ona gren Tarif eylesun bize Oni yakından gören Sınavımuz uzadi Yemek yemeduk yemek Aha bi sori daha B ayari ne demek Akilli uşaklara Bu kadar sori yeter Son olarak yazinuz Neye yarar konverter Tımar ettum atları Toplayın kağıtları Haftaya görürsünüz Aldığınız notlari Umarım sizde benim kadar eğlenmişsinizdir. Yukarıda ki metini Hazırlayan Mustafa Reşat SÜMERKAN'a bir kez daha teşekkürler... Mesaj Chewbacca tarafından 30.04.2003 (12:46) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi |