»
Dijital Baskı
|
| Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Resimler dün geldi... Bence tüm dediklerinizin yanında makinenin o anı yakalaması ile de çok alakalı gibi geldi. Çünkü iki VGA modunda çekilmiş resim de birisi güneşin tepeden vurması + "fine" pozisyonunda çekilmesi ile çok net, pırıl pırıl çıkmış. Diğeri (bir arkadaş çekmişti) rastgele çekip "fine" komudunu beklemediği için biraz bulanık çıkmış. Yani pikseller ile birlikte mekanın durumu + sizin çekim durumunuzda kaliteyi belirliyor gibi geldi Ama bundan sonra bastıracağım resimleri VGA (640*480) modunda çekmeyeceğim
|
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, G.O.P
|
Ben denem amaçlı ilk kez fotoğraf bastırdım. Beşiktaş kabalcının yanında Foto Erol 10x15 baskı , 350.000 liraydı. Fotoğraf kalitesi iyi sayılır. Bahsedildiği gibi 640x480 lerde kalite kaybı oluyor. Makine titremişse hiç bastırmayın derim bulanık çıkıyor. Makineniz kaliteli değilse daha da kötü sonuçlar almanı olası. En düşük 1024x768'de olmalı. Resimler üzerinde hiç oynama yapmadan direkt kameradan o gün çektiğim resimleri bastırmıştım.
Sormak istediğim birşey var. Resimlere Photoshopta bazen Auto Level ve Auto Contrast uyguluyorum ve fotoğraf daha bi canlı hale geliyo. Peki bunları bastırdığımda renk değerlerinde bir farklılık olurmu? Yani doğallık kaybolurmu. Çünkü her zaman bilgisayarda gördüğümüz resmin aynısını çıktıdan alamıyabiliyoruz...
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Bu açıkçası birazda firmanın baskı makinesi ile de alakalı diye düşünüyorum. Dün yeni bir sipariş verdim. Fakat bu siparişimde Photoshop'ta biraz bulanık olan yerleri keskinleştirdim. Özellikle yüz hatlarını... Ama yükseklik ve genişlik ayarları ile oynamadım. Bakalım böyle nasıl çıkacak?
Bu arada 350 bin TL iyi fiyat bulmuşsun. Yalçınlar 500 bin TL hatta Şişli'de Beyaz Adam kitabevinin yanındaki (köşedeki) fotoğrafçı 750 bin TL istedi!!! - Dedim ne yapıyorsun sen? - Abi biz lazerler yapıyoruz dedi... - Dedim sen ışınlan biz yetişiriz!!! Millette harbiden ticaret zihniyeti yok! |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
@Tr
Photoshopta keskinlik uygulayıp baskıya yolladığın fotoğrafların geldiyse yorumlarını alalım. Nası sonuçlar dahamı iyi dahamı kötü...Bilelimde boşa para harcamıyalım . Ben coştum bu aralar tüm fotoğraflarımı bastırmak istiyorum. Baskı konusunda bir kaç yorum sonrasında artık baskı olayını netleştirsek...Bası konusunda uzman arkadaşlar varsa amatör baskı konusunda bize yardımcı olabilirlermi acaba...
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
..
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
selam Phys,
Öncelikle makinam Sony DSC P72... Fotoğrafları çektiğimde eğer baskı için çekiyorsam min. 1.2 milyon piksel'de ve ya daha üstünde çekiyorum. Bir de VGA modu var (640x480) ama o iyi sonuç vermiyor. Bilg. aktardığımda eğer bir bulanıklık varsa photoshopta keskinleştir (sharp) yapıyorum. Resim daha da canlanıyor.. Yani Photoshop'ta ben sadece "sharp" komutunu kullanıyorum. Etkili sonuç veriyor. Bazende kimi resimler zaten kusursuz çıkıyor. Fotoport'a yükledikten sonra baskı seçimlerinde (10x15 resim ve üstü) resmin hangi baskıda nasıl bir sonuç vereceği (çok iyi, iyi, orta, orta altı) gibi seçeneklerle sana veriyor. Sende ona göre baskı siparişini veriyorsun. Sonuç, Photoshopta oynamanı tavsiye ederim. Özellikle resimde bulanıklık varsa... Mesaj evrenkent tarafından 22.06.2003 (08:26) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Valla ben dediklerin konusunda çok umutlu değilim. İşletmeci zihniyeti olmayan kafalar oldukça daha çok sürünürüz biz... Ne Yalçınlar ne de diğerleri bence FOTOPORT ile yarışamazlar. Çünkü bu sitenin alt yapısı var. Ve her gün yeni yeni özellikler çıkıyor.
Mesela, Eğer siteye yükleyemeyeceğin kadar resmin varsa CD ye aktarıyorsun onlar evinden gelip alıyorlar ve sonra 2 gün içimnde tekrar evine getiriyorlar (İst. için).. Hizmet budur abicim.. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!