»
Dijital Baskı
|
| Fotoğraf Fotoğraf çekim teknikleri, fotograf ekipmanları ve fotoğrafcılıkla ilgili merak ettiklerinizi ve öğrenmek istedikerinize bu bölümde yer verebilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Dijital Baskı
dijital Fotoğraflarınızın baskısını bir firma aracılığı ile yaptırıyor musunuz? Ben http://www.fotoport.com a üye oldum ama piyasada başka firmalar var mı? - Eğer siz yaptırıyorsanız kaça yaptırıyorsunuz. - Fotoğraflar için belli bir size var mı? - Mesela ben Photoshop ta oynama yaparım. Sonra "for web" ile düşük size da kaydederim. Bunları göndermemin bir sakıncası olur mu? daha sorayım mı?
|
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Fotoport dışında bildiğim yok ama fotoport gayet iyi.
http://www.fotoport.com/fp/destek/yardim.asp adresinde fotoğraftan baskı alma başlığının altında hangi resim boyutu için nasıl sonuç alınacağı belirtiliyor. Bir sakıncası olmaz herhal Düşük çözünürlük olmasın ama.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Harbiyede Digiprint diye bir yer var. Metronun Pangaltı kısmında çıkıp 50 metre yürüdükten sonra orada.
Ben 10x15 ''size''da fotoğraf kağıdına 450 bin liradan bastırıyorum. Mat ve parlak istediğin şekilde 13x18 ''size''da da 750 bin lira gibi bir şeydi sanırım tanesi. Not: Türkçemizi lütfen güzel kullanalım. ''size'' yerine boyut, büyüklük, küçüklük, ebat gibi kelimelerde var. Amacım bir noktaya dikkat çekmek o kadar, polemik yaratmak değil. Dostça..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
@bülent ince,
Evet.. Bende Yalçınlar'ın sitesine baktım 500.000 TL'ye basıyorlar. Ama galiba fotoport en makulu + üye olana 10 adet resmi bedava yapıyor. @CesareT, Bende Şişli/Bpmonti'de oturuyorum. Galiba burada da fotoport en ucuz olan. Teşekkürler. + Duyarlılığın için çok teşekkür ediyorum. Verdiğin tepkide çok haklısın. Türkçesi aklıma gelmedi ama en azından tırnak içinde yazmalıydım. Özür diliyorum.Sevgiler, TR |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Yalnız harddream;
13 - 18 15 - 20 18 - 24 diye örnek vermişsinde. Makineye de bağlı değişir bu boyutlar mesela 2.0 MP lik bir makine ile 18'e 24 boyutlarında fotoğrafta iyi sonuç alamassın. Yani en iyisi 10x15 ve 13x18 standart olarak tabi.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
fotoport'tan alışveriş yaptım. Üyelik ile 10 bedava baskı + 19 tanede ben verdim. Toplam 29 resim.. 8.040.000 TL tuttu. Normalde bugün gelecekti ama yarın sabaha kaldı. Açıkçası resim kalitesini merak ediyorum. Bazı resimleri ajan makinesi denilen alet ile çekmiştim. Bakalım...
|
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Bence tatmin edici bir sonuç alabilirsin. İyi derecede olabilir.
13x18 için en ideal boyut 1900'lü çözünürlükten başlayan resimler.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!