|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
dijital kamera tavsiye ihtiyaci - a70
dijital kamera almak istiyorum, ama ne bu konuda bilgim var, ne de doğru düzgün araştırma yaptım. ama bu forum dahil birkaç yerde Canon'un iyi olduğunu duydum, ve üşengeç biri olduğum için bukadar araştırma yeter diye düşünüyorum. şimdi; 300$ civarı bir bütçem var ve yurtdışından alma olanağım var. powershot a70 iyi bir seçim olurmu, a80'i göz önünde bulundurmam gerekirmi, ya da başka markaları? bir de, a70'in powershot olmayan modeli var, o nedir? şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
GALLERY
![]() Format Ultra Compact Price (street) US$428 Also known as Canon Digital IXUS 400 Camera body Release Status Max resolution 2272 x 1704 Low resolution 1600 x 1200, 1024 x 768, 640 x 480 image ratio w:h 4:3 Effective pixels 3.9 million Sensor photo detectors 4.1 million Sensor size 1/1.8 " (7.18 x 5.32 mm) Sensor type CCD Colour filter array RGB Sensor manufacturer Unknown ISO rating Auto, 50, 100, 200, 400 Zoom wide (W) 36 mm Zoom tele (T) 108 mm (3 x) Digital zoom Yes, 3.6 x Auto Focus Yes Manual Focus No Auto focus type Ai AF TTL 9-point Normal focus range 46 cm Macro focus range 5 cm White balance override Yes - 6 positions plus manual Aperture range F2.8 - F4.9 Min shutter 15 sec Max shutter 1/2000 sec Built-in flash Yes flash guide no. 3.5 m (11.4 ft) 5 m External flash No flash modes Auto, On, Off, Manual (Red Eye On/Off) Focal length multiplier Exposure compensation -2EV to +2EV in 1/3EV steps Metering Evaluative, Center Weighted, Spot Aperture priority No Shutter priority No Lens thread None Continuous Drive Yes, 1.5 fps, 2.5 fps, max 5 images Movie Clips Yes, 320 x 240, 15 fps, max 3 mins Remote control No Tripod mount Yes Self-timer 2 or 10 sec Time-lapse recording No Storage types Compact flash (Type I) Microdrive compatible No Storage included 32 MB CompactFlash Uncompressed format No Compressed format JPEG (EXIF 2.2) Quality Levels Super-Fine, Fine, Normal Viewfinder Optical LCD 1.5 " LCD Pixels Playback zoom Yes video out Yes USB Yes Firewire (IEEE 1394) No Serial No Battery / Charger Yes Battery Canon NB-L1H 840 mAh Lithium-Ion Weight (inc. batteries) 230 g (8.1 oz) Dimensions 87 x 57 x 28 mm (3.4 x 2.2 x 1.1 in) Notes Orientation sensor |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Canon A70'i yurtdışından tam olarak 336 dolara aldım. Bunun içinde VAT ve arkadaşımın amerika'daki evine kargo parası da dahil. Buradaki fiyatı yaklaşık KDV dahil 440$ (satış yerine göre aynı miktar Euro). Şu an A80 yeni ürün olarak piyasada. Bu demektir ki 3 vakte kadar A70 stoklarını bitirmek için kampanyalar ve indirimler gelebilir. Kesin gelir demiyorum, çünkü A70 de henüz eski bir makine değil. Daha önceki post'larımda belirttiğim gibi kullanımı rahat, manuel özellikleri olan ve parasını 3 kere çıkartan bir makine.
Ama öteki makinelerden rakip olarak çıkan varmı? Açıkçası çok bilmiyorum. Örneğin Sony'nin dsc serileri incelenebilir. Sanırım bu konuda da bilgili arkadaşlar var forumlarda. Çok ayrıntılı web siteleri de var, bookmark'larıma bir bakıp size yollarım. Fotoğraf makinesi almak aceleye gelmez
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
cevaplar için teşekkürler.
heralde a70 alıcam. Canon'un adı güven veriyo, sanki daha iyi fiyat/performans sağlayan bir makine bulsam bile a70 aldığımda da pişman olmıycakmışım gibi geliyo. sonuçta Canon (: peki bu a80'i beklemem gerekirmi? yani aynı fiyat aralığında olucaksa, sanırım biraz bekliyip a80 almak daha mantıklı.? |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: denizli
|
merhaba.
ps a70 sınıfı içinde manuel olarak kullanılabilen güzel bir makine. ps a60 ile dijital zoom miktarı olarak farklılık gösteriyor. yüksek çözünürlüklü video olayıda var. Canon genelde a serisini mart, nisan gibi yeniliyor. ps a80 bu kuralı bozdu ama istisna olduğunu düşünüyorum. ps a80e gelince a serisinin en üst modeli. ps a60 ve a70ten en büyük farkı çözünürlüğü ve sahip olduğu dönebilir lcd ekranı. onunla ilgili bir incelemeyi www.tomshardware.com.tr de okuyabilirsiniz. pentax'ın ürettiği makinelerede göz atmanızı tavsiye ederim. bu fiyat seviyesinde Nikon coolpix 3100 dikkatinizi çekecektir. güzel bir makine olmakla birlikte manuel kullanımda bile enstantane ayarını yaptırmaması yüzünden a serisi tercih sebebi olabilir. http://www.imaging-resource.com/ http://www.dpreview.com/ yukarıdaki adreslere bakmış olduğunuzu tahmin ediyorum. seçiminizde bol şanslar. @CanAkyurek in önderdiği makine ise ultra kompakt sınıfta yeralan manuel olarak kullanamayacağınız gayet küçük, şık ve kaliteli bir makine. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!