»
Dijital Fotoğraf Mekinesi + Fotoğraf Yazıcısı alacağım, tavsiiyeleriniz? (Acil!)
|
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Dijital Fotoğraf Mekinesi + Fotoğraf Yazıcısı alacağım, tavsiiyeleriniz? (Acil!)
HErkese merhabalar, Bir hafta içinde alacağım, çabuk karar vermem gerekiyor. Canon'un a70, a75 ve a80 modelleri arasında kaldım. Birbirlerine göre fiyat/performans avantajları ve farkları nelerdir? Özellikle pil ömrünün ne kadar olduğunu bilmem lazım. Bilen anlatsın lütfen.. Bir de fotoğraf yazıcısı almayı düşünüyorum, ne dersiniz? Bende hp 875 cxi yazıcı var ama sizce böyle bir cihaza ihtiyacım olur mu? HP 875 cxi ile fotoğraf kağıdına iyi baskı yapılır mı? Yoksa Canon'un cp serisi fotoğraf yazıcıları var (küçük), onlardan almalı mıyım? Ayrıca bu fotoğraf kağıdı filan pahalı mı, yoksa ekonomik oluyor mu kendi fotoğrafını basmak? Fotoğrafçı arkadaşlar lütfen cevaplayınız.. Ayrıca Nikon ve kodak alternatifleri hakkında da bilgilerinizi rica ediyorum. Ayrıca 2; bu konularda incelemeleri iyi olan Türkçe ve yabancı site rica ediyorum. Saygılar, |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Dijital Fotoğraf Mekinesi + Fotoğraf Yazıcısı alacağım, tavsiiyeleriniz? (Acil!)
Biraz daha araştırdım konuyu. Şimdi Canon alırsam a75'i alacağım. Onun dışında;
Olympus'un pek fazla hoşuma giden makinesi olmadı, yalnız şu var: D 580 Nikon coolpix 3700 var bir de. Pentax'tan optio s4. Minolta dimage s414, f100 gibi birçok iyi model var. Anlamadığım en önemli şey niye bu minolta ve olympus'ta canonla aynı megapiksel olan makineler daha ucuz? Bunlar da kaliteli markalar olduğuna bu megapiksel olayı hiçbirşey ifade etmiyor mu? Bir de arkadaşın biri zamanında başka bir başlıkta 6x optic zoom ve üzeri olan makinelerde tripod kullanmanın zorunlu olduğunu, yoksa görünütünün titreyeceğini söylemişti.. Bu konuda ayrıntılı bilgisi olan var mı? Son olarak şu pil meselesi kafamı kurcalıyor. Lityum bataryalı olanlar daha iyi gibi geliyor bana ama çok da anlayamıyorum doğrusu.. Pilden anlayan varsa beri gelsin.. Çünkü elektronik eşyada pilden yana çok dert çektim. __________________ M A |
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: Dijital Fotoğraf Mekinesi + Fotoğraf Yazıcısı alacağım, tavsiiyeleriniz? (Acil!)
olay megapikselde bitmiyor tabii ki. hatta megapikselin çok da önemi yok benim için. önemli olan o renk derinliğini hangi teknik altyapı ile sunduğudur. lensleri çok önemli. şu anda zamanım yok. kısa kesmek durumundayım ama fotoğraf forumunda eski konulara gözatacak olursan dijital fotoğraf makine seçiminde nelere dikkat etmen gerektiğini öğrenebilirsin. kolay gelsin..
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bence pil konusuna fazla kafa takmamak lazım.
Makineye o kadar para verdikten sonra 2-3 takım şarj edilebilir pil alınıp, bu sorun halledilebilir. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Bende yeni bir digital fotograf makinesi alacagim ilk dusumcem Nikon coolpix ama once elimdeki orite 3.1 megapixellik 8 mb dalili bellekli makineyi satmam lazım. sizce 2 el piyasasi nekadar eder bu aletin nisan 03 de almistim. ozellikleri arasinda video cekim webcam ve ses kaydetme ve tft ekran var..
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, G.O.P
|
@ s e y y a h
makineni sahibinden.com da satabilirsin ve ikinci el konusunda fiyatta edinebilirsin...Makine senin istediğin fiyatı koymak senin elinde ama çok ucuza gittiğini belirmek isterim bu makinelerin...O kadar ucuza satmaktansa ben kuzenimi sevindirmeyi tercih ederdim
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@ Phys
bende dayimi sevindirmistim, bi sure sonra makinayi satmaktansa gonul islerine yatirim yapmak daha karli oluyor ![]() bu arada bende a80 var.. aslinda her yerde detayli ozellikleri var ama ben kullandiktan sonra ki bir kac not soyleyeyim. bi kere a70 in 640x480 lik video cekimini yapamiyor. video kaydettikten sonra arka planda surekli tiz bir ses var. Pili tahminimden daha uzun gitti. Sanirim standartlarin ustunde kapasitesi var. LCD ekraninin hareketli olmasi bazen cok ise yariyor. yaklasik ayni kalitedeki hp ye gore cok daha kucuk olmasida artisi. Turkiyede 32 mb bellek ile geliyor ve bence en sacma eksisi tasima cantasinin urunle beraber gelmemesi. kolay gelsin..
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
acil , tavsiiyeleriniz , alacagim , yazicisi , mekinesi , fotograf , dijital |
|